Заливка за мусака

  • 6 553
  • 21
Помагайте момичета!
Обещах на една приятелка испанка да и дам българска рецепта за някое ядене, типично за тук и което да се хареса в Испания. Спрях се на МУСАКА, но застройката я знам само с кисело мляко. Те там си имат кисело мляко на DANON , но го ядат само със захар.
Моля ви дайте ми застройка за мусака, в която да няма кисело мляко......да се замени с пясно или нещо подобно. Правили ли сте така?
Виж целия пост
# 1
Извинете! С прясно мляко исках да кажа.
 Hug
Последният път, когато ме видяха да слагам в айряна си сол, майката на гаджето ми се прекръсти!!! Беше им много интересно, че в България можем да ядем киселото мляко с нещо друго освен със захар и се притеснявам, че няма да направят застройката на мусаката с кисело мляко. Така че давайте идеи........
Виж целия пост
# 2
 Аз винаги я правя с прясно мляко(с кисело само ако няма в къщи прясно).
 Според мен мусаката е по-хубава с такава заливка. Не харесвам когато се слага брашно в заливката.
 Много е относително какво ще е количеството яйца и мляко(зависи от тавата). А също така и от настроението ми - някой път слагам повече яйца, някой път по-малко. Млякото ми винаги е "на око".
 
Виж целия пост
# 3
няма проблем да замениш киселото с прясно мляко, но добави малко брашно за сгъстяване ... Hug
Виж целия пост
# 4
Според мен може да се сложи и кашкавал. /не съм опитвала де, ние ядем мусаката без заливка/
Виж целия пост
# 5
Е! Момичета кажете ми някакви примерни количества прясно мляко, яйца, брашно.
Искам да и опиша рецептата и да и изпратя снимка за да види как изглежда.
Другото, което ще и изпратя е рецептата за кекс с ябълки и канела, понеже там обичат много ябълкови торти и крем карамел.
Виж целия пост
# 6
Ето,заповядай!
Виж целия пост
# 7

Предпочитам я с кисело мляко, но когато правя тази ползвам масло вместо олио.
Виж целия пост
# 8
2 с.л. брашно, постепенно добавяш
1 ч.ч. студено прясно мляко,
2 разбити яйца

Понякога пропускам брашното
Виж целия пост
# 9

Предпочитам я с кисело мляко, но когато правя тази ползвам масло вместо олио.
Авторката на темата пожела рецепта на заливка с прясно мляко.  Whistling
Виж целия пост
# 10

Предпочитам я с кисело мляко, но когато правя тази ползвам масло вместо олио.
Авторката на темата пожела рецепта на заливка с прясно мляко.  Whistling

Чети внимателно...  Whistling Laughing предпочитам..., но когато правя тази - за която ти си дала линк...   Grinning
Виж целия пост
# 11
  Що не им предложиш тиквички с кисело мляко и чесън! Моята свеки пожъна небивал успех сред испанците с това ястие  Mr. Green!
 По въпроса иначе: аз на заливката около 500 мл прясно мляко, 4 яйца и 1-2 лъж брашно! Става малко като крем карамел, но без захар  Mr. Green!
Виж целия пост
# 12
Заливка: 2 чаени чаши прясно мляко + 3 яйца
Виж целия пост
# 13
Класическата заливка за мусака се прави с бешамелов сос:
масло
препечено брашно
яйце
прясно мляко
сол
Виж целия пост
# 14
1 1/2 кафена чаша кисело мляко
1, 2 яйца
2,3 скилидки чесън счукани или накълцани на ситно
1 щипка чубрица
и може малко сол по желание




Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия