Пресни чушки пълнени с боб?

  • 19 735
  • 29
Търсачката никаква я няма, а имам спомен, че някъде бях чела за пресни пълнени с боб чушки.
Тук няма начин да си намеря сухи чушки, а много ги обичам пълнени с боб и бих искала да направя за Бъдни вечер.
Ако някой е пробвал с пресни, моля да каже дали става и по същия начин като сушените ли се правят.
Благодаря предварително   bouquet
Виж целия пост
# 1
И аз искам такава рецепта, моля. А ако се окаже 4е се правят "по същия на4ин" както сушените, напишете как, 4е аз и за тях не знам  Embarassed Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2
Тази година ще правя за първи път точно това. Колежка ми каза нейната рецепта. Готви си боба нормално като за ядене и след това пълни чушките (размръзени от фризера), като от само себе си се разбира, че бобът трябва да се взема с решетъчната лъжица, за да не се разтече. Мисля, че така ще е вкусно.
Виж целия пост
# 3
Arina, благодаря   bouquet
Maika, аз миналата година за пръв път правих ама със сухи чушки по рецепта от форума. Сварих фасула, но после го и леко запържих с лук и подправки и тогава напълних чушките. Около тях освен вода сложих и нарязано на ситно кисело зеле.
Много ги обичам та дано станат и с пресни. Ама няма да е същото! Освен това тука има предимно зелени по това време, така че съвсем ще се промени идеята.  Sad
Виж целия пост
# 4
Правят се също както сушените. На мен дори повече ми харесва вариантът с пресни, отколкото със сушени или замразени. Бобът се сварява добре. Половината може да се пасира. В повече олио се запържват 2-3 гл. лук или праз, настърган морков, като омекнат, се прибавя 1 ч.л. червен пипер, малко доматено пюле, чубрица, джоджен, сол. След това се прибавя и сварения боб и пюрето от боб, ако сте решили да направите и се разбърква добре. Чушките се пълнят, нареждат се в тава, заливат се с още малко олио, сипва се вода до средата на чушките е се пекат, докато потъмнеят.
Виж целия пост
# 5
Само да добавя за нямащите време: аз ползвам готов сварен боб от консерва, само го запържвам с лук и подправки и хоп! в чушките (а не обратното Mr. Green)
Виж целия пост
# 6
Имам печени чушки във фризера.Дали ще може и с такива newsm78Или пълненето ще е трудно?
Виж целия пост
# 7
Въпросче: сухите чушки задължително ли се накисват за 15 минути в гореща вода преди да се напълнят?  newsm78
И аз си мислех за печени чушки от фризер, но като знам какви меки и отпуснати стават след размразяване - няма да мога да ги напълня без да ги скъсам.
Виж целия пост
# 8
Само да добавя за нямащите време: аз ползвам готов сварен боб от консерва, само го запържвам с лук и подправки и хоп! в чушките (а не обратното Mr. Green)

и аз, че даже не го и запържвам. Мира, ти на коя марка консервиран боб си се спряла?

Гигилче - накисват се, за да може да се пълнят по-лесно и да не се късат и да поемат повечко бобец Wink

Става със всякакви чушки, но със сушени си е класика...ммм... само чакам 24.12.   chef
Виж целия пост
# 9
Извинявай *Diana*, че ще ти ползвам темата, но ако някой може да каже рецептата на пълнените сухи чушки с боб стъпка по стъпка, ще съм ви много благодарна.
Виж целия пост
# 10
Освен това тука има предимно зелени по това време, така че съвсем ще се промени идеята.  Sad

И аз да попитам, защо не става със зелени? Аз точно с тях бях решила да опитам. Червените тук са много месести и не ми харесват.
Виж целия пост
# 11
Освен това тука има предимно зелени по това време, така че съвсем ще се промени идеята.  Sad

И аз да попитам, защо не става със зелени? Аз точно с тях бях решила да опитам. Червените тук са много месести и не ми харесват.

Не че не става със зелени, ама както е казала Шани класика са (поне за мен) червени сушени чушки с боб. Аз и не съм виждала зелени сушени чушки  newsm78

Благодаря на всички   bouquet
Виж целия пост
# 12
 Laughing не, нее - зелени пресни чушки, нали това е и заглавието на темата ?
Виж целия пост
# 13
Laughing не, нее - зелени пресни чушки, нали това е и заглавието на темата ?

 Laughing Laughing Laughing Да, пресни ама не съм казала зелени в заглавието. Недей ме стряска  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 14
... Мира, ти на коя марка консервиран боб си се спряла?

...

Май че Clever пазарувам напоследък - всъщност да ти кажа вземам най-евтиния - досега празно няма.. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия