Ето ги:
"Прага"
За блата:
1 ч.ч. смлени орехи
1/2 или 1 ч.ч. захар
1ч.ч. смлени бели сухари
100-150 гр. масло
1/2 или 1 ч.ч. настърган натурален шоколад
4 яйца
1 ч.л. сода за хляб и 1 ч.л. оцет
Тестото се получава средно гъсто (като сметана).Пече се един блат, който се разрязва на 2.
Крема е маслен - 1 пак. масло и 1/2 или 1 ч.ч. захар
Отгоре глазурата по желание.
Харесва ми това, че брашното е заменено от смлени сухари.
"Мъжка торта"
150 гр. маргарин
1,5 ч.ч. захар
3 яйца
2 с.л. мед
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. ситно нарязани орехи
1 ч.л. сода за хляб и 1 ч.л. оцет
Захарта, яйцата и меда се разбиват до побеляване.
Към тях се добавят содата, маргарина, брашното и орехите.Брашното се добавя постепенно.Тестото става течно.Пекат се 3 блата върху хартия намазана с олио.След изпичането всеки блат се увива в мокра хартия докато изстине.
Крема се прави като 150 гр. краве масло се разбива с една кутия кондензирано подсладено мляко, което предварително е сварено на водна баня до сгъстяването му.
В рецептата пише кондензираното мляко да се вари на водна баня 3-4 часа без да се отваря консервата Вижда ми се страшничко - да не вземе да гръмне това нещо за 4 часа
И двете торти не съм ги правила, но съм ги яла и ви уверявам, че са вкусни, но и калорични