Какво ви е мнението за тенджерите под налягане?

  • 10 251
  • 73
Ние в къщи готвим отвреме- навреме в такава тенджера и понякога си задавам въпроса,дали са вредни или полезни този тип тенджери.От една страна ми се срува,че са полезни,тъй като се запазват почти всички качества на продукта,а от друга страна съм чувала,че не е полезно да се готви в алуминий,тъй като той отделя някакви вредни емисии  при по-високи Т.
Вие какво знаете или мислите по въпроса? Laughing
Виж целия пост
# 1
Силно положително. Редовно готвя в такава- пести време. Знам, че не е хубаво да престоява вътре сготвеното и го местя след като е готово.
Виж целия пост
# 2
Мног ги уважаваме.  Peace Свекърва ми почти изцяло готви в такава и аз от нея се научих. Колкото до вредните емисии, аз знам, че не е желателно храната да се съхранява в алуминиев съд, защото алуминият се окислява.
Недей се задълбочава толкова, защото реално погледнато дори от ПС-то и телевизора има вредни лъчения, да не говорим за всички останали уреди. #Crazy
Виж целия пост
# 3
Аз също често ползвам тенджера под налягане.
Храната става вкусна, приготвя се бързо без много предварителна подготовка.
Виж целия пост
# 4
Чела съм, че в тези тенджери се унищожава всичко полезно заради високата температура. Но не заради това не готвя в моята- като не виждам какво става вътре не знам кога е готово яденето.
Виж целия пост
# 5
За мен те са необходимост за всеки дом .Имам две тенджери под налягане и понякога се случва в един и същ момент да използувам и двете
Виж целия пост
# 6
дайте малко инфо за тези тенджери ако може. Имам чувството,че моята е развалена струва ми се,че нещо клапата е развалена и не прави достатъчно налягане. А и кога е готово яденето как го проверявате
Виж целия пост
# 7
Използвам често тенджера под налягане. Да не кажа, че вече почти само в нея готвя или правя заготовката.
Не стават кулинарни шедьоври, понякога нещо е повече разварено, но поне така имаме топло сготвено почти всеки ден, при ограниченото ми време.
За това кога е готово си пазя и следвам упътването за конкретния продукт.
За вредата и полезността, не съм наясно, затова ще следя темата.
Виж целия пост
# 8
Положително.  Peace Готвя доста неща в нея и предвид ограниченото ми свободно време за мен е голямо удобство.
И аз знам, че не бива да се задържа яденето в алуминиева тенджера и затова, когато е готово - прехвърлям, понеже моята е руска и си е алуминиева.
Новите тенджери като гледам са далеч от алуминия, така, че не виждам с какво ще са вредни.
Ама много скъпи беее  ooooh! - една хубава тенджера е около 300 лв.  Twisted Evil
Виж целия пост
# 9
Мнението ми беше добро, докато една от тях не експлодира почти в ръцете ми, а уж клапата си беше изправна ... Струваше ми няколкомесечно лечение на изгаряния по лицето, шията  и ръцете + ремонт на кухнята. Познайте къде се премести тенджерата - директно в контейнера за боклук!
Виж целия пост
# 10
Мнението ми беше добро, докато една от тях не експлодира почти в ръцете ми, а уж клапата си беше изправна ... Струваше ми няколкомесечно лечение на изгаряния по лицето, шията  и ръцете + ремонт на кухнята. Познайте къде се премести тенджерата - директно в контейнера за боклук!

Ох, ужас, на една позната и се случи същото - тенджера на около месец (от най-големите) гръмнала и отнесла аспиратора и микровълновата в съседство! Добре, че не е имало никой наблизо.
Виж целия пост
# 11
Аз също често ползвам тенджера под налягане.
Храната става вкусна, приготвя се бързо без много предварителна подготовка.

 Peace
Виж целия пост
# 12
Имам две/с различен литраж/ и ги ползвам непрекъснато - по-голямо улеснение няма  Peace
Храната се приготвя много бързо и лесно  Grinning
А относно злополуките - неприятно  Confused А каква марка са били тенджерите  Thinking - мисля че и това е важно.
Виж целия пост
# 13
Тенджера под налягане не винаги означава алуминиева тенджера... Моята е INOX-ова.
Полезността и ми се струва спорна, защото пък времетраенето на готвенето е по-кратко, което е важно за запазване на полезните вещества.
На мен също ми е гърмяла тенджера, доста стара, но изправна. Само че аз варях леща и тя се беше разварила и запушила вентила. Гръмна ми почти в лицето и е цяло чудо, че изгарянията ми не бяха много страшни. Години след това не се престрашавах да си взема отново такава тенджера. Сега пак си ползвам, но доста внимавам!
Виж целия пост
# 14
Имам две- едната алуминиева малка, другата голяма от инокс. Всичко, което не се пече се готви вътре. Става бързо и е вкусно - леща, задушени пържоли с вино, супи, сърми - всичко вътре. За по-голяма сигурност като включа печката излизам да си изчистя другата стая и като стане време- изключвам и влизам отново, когато спре да съска Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия