Есенна салата с карфиол и цвекло

  • 1 555
  • 2
Току-що да подпаля къщата с един карфиол, който варя, за да направя една от любимите си есенно-зимни салата. Миналата година я пробвахме за първи път и много ни харесва, а и е доста полезна. Споделям ви я. Продуктите са "на око", според това кой, какво и по колко обича:
1 глава карфиол
1 кг. цвекло
чесън
копър

Карфиолът (накъсан на розички) и цвеклото (нарязано на средно големи кубчета) се посоляват и сваряват (аз варя на пара). Овкусяват се със ситно нарязан копър, счукан чесън, оцет/лимон и зехтин. Хубаво е овкусената салата да попрестои, за да си поеме от подправките.

Дано ви хареса   chef:
Виж целия пост
# 1
Ние правим подобна салата в къщи, но карфиола не го варим. Просто го накъсвам на розички и го подправям с риган, чубрица, сол, чесън, зехтин и малко оцет. Много е вкусна, ще я пробвам и варена.
Виж целия пост
# 2
Салатата е чудесна,мъжът ми е във възторг!Тази година посади цвекло и брюкселско зеле. Така че сложих сварени на пара цвекло,карфиол и брюкселско зеле. Май с майонеза и малко кисело мляко ще стане още по-вкусна.Та получи се  салата трикольор -мъжът ми предложи да я кръстим "България".
 Благодаря за лесната ,вкусна и здравословна рецепта   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия