Меденки

  • 17 199
  • 76
Ето любимите меденки на моето семейство.Днес ги направих.Приготвят се от 2 яйца,1 ч.ч. захар,1 ч.ч. олио,4 препълнени с.л. мед,1/2 пакетче канела,1 ч.ч. смлени орехи,1 ч.л. сода бикарбонат,1 бакпулвер и брашно за средно меко тесто около 6 ч.ч.Това е.Ето и снимка.

Виж целия пост
# 1
Добре изглеждат! Колко бройки излизат от дадените продукти?
Виж целия пост
# 2
Мама Вики,
Дано не те безпокоя но може ли с по - голяма точност (за такъв профан като мен)
колко е това брашно - ориентировъчно, защото се прищя от рецепти - брашно колкото поеме.
Виж целия пост
# 3
и аз тази вечер правих такива меденки, но без орехи и ги слепих с мармалад
Виж целия пост
# 4
Добре изглеждат! Колко бройки излизат от дадените продукти?

Излизат някъде към 60 броя.
Виж целия пост
# 5
Мама Вики,
Дано не те безпокоя но може ли с по - голяма точност (за такъв профан като мен)
колко е това брашно - ориентировъчно, защото се прищя от рецепти - брашно колкото поеме.


Брашното е 6 ч.ч. мила.
 
Виж целия пост
# 6
6 ч.ч. не са ли много за средно меко тесто? newsm78 Embarassed
Виж целия пост
# 7
6 ч.ч. не са ли много за средно меко тесто? newsm78 Embarassed

На мен ми стана точно,тя и дозата е голяма.Ако искаш пробвай с по-малко брашно,то тогава меденките ще се разлеят и ще станат тънки като бисквити.Казвам го от опит. smile3503
Виж целия пост
# 8
Благодаря за бързя отговор! Flutter
А с престояването стават ли по-мекички, или са такива още след изпичането? Blush
Виж целия пост
# 9
Аз обожавам меденки.  Simple Smile
6 чаени чаши брашно ми се струват абсурдно много  Thinking
Виж целия пост
# 10
Ето няколко рецепти от нета за меденки:

 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. канела
1ч.л. сода бикарбонат
1 баклувер
2 с.л. оцет
брашно - около 3 ч.ч.
...

250 г брашно
1/2 ч л сода
1/4 ч л сол
щипка индийско мускатово орехче
115 г масло (стайна температура)
1 яйце
1 жълтък
1 ч л ванилова есенция
1 ч л лимонена или портокалова цедра
175 г захар
...

И още куп подобни. Повече от 2-3 чаши брашно, дори за две яйца, не видях.  Confused
Виж целия пост
# 11
6 чаени чаши брашно ми се струват абсурдно много  Thinking

 На мен също ..

Ето рецептата на Honda , по нея повече от 2 - 2 1/3 ч. брашно не съм слагала..

2 яйца
1ч.ч олио
1к.ч мед
1ч.ч захар
2ч.л канела
1 и 1/2 ч.л сода бикарбонат
1-2 ванилийки
брашно за меко тесто
Виж целия пост
# 12
Аз сложих толкова момичета,какво да направя...Вие,ако искате сложете по-малко...Може би затова мойте меденки станаха хрупкави.Ако бях сложила по-малко брашно,щяха да станат сигурно мекички...незнам...Но мойта рецепта е такава...за хрупкави меденки,а не за меки медени питки. newsm53
Виж целия пост
# 13
Извинявайте за лаишкия въпрос, ама... как правите тестото? Месите ли го, или го бъркате в някакъв съд? Че аз преди няколко дни се хванах с една рецепта (от форума, ама не помня чия беше Embarassed), с 350-400гр брашно за 2 яйца. Някак доста течно се получи, направихме съвещание с мъжа ми, слагахме още брашно, бъркахме, месихме... накрая се получиха доста разляти, но за сметка на това твърдички меденки Blush. Е, изядохме си ги, но все пак... как трябва да е? Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Първо бъркам в дълбок съд с дървена лъжица един по един всички продукти.Слагам една по една 4 ч.ч. брашно и бъркам.После изсипвам в тавичка и слагам още 1 ч.ч. брашно и започвам да меся тестото.Досипвам по малко още брашно и пак меся,докато се получи необходимата средна твърдост на тестото.Затова казвам,че отиват 6 ч.ч. брашно.Зависи колко ще поеме сместа,може да поеме и 5 1/2 ч.ч.От него късам топчета,колкото орех и ги притискам леко за да се оформи като меденка.В средата набождам по едно парченце орехче.Това е.Не слагайте по-малко брашно,послушайте и горното мнение на лято!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия