Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ваксина ДТК

  • 663
  • 2
Здравейте и за много години!
 При консултация с личния лекар на детето ми каква ваксина да изберем, ми препоръчаха Инфанрикс и Полиомиелит, който ни се полага по Здравна каса, аз не искам всеки път да убождат детето ми по 2 пъти и попитах за Пентексим, но според лекарката съставката Хемофилус Инфлуенца /дано не съм го написала с много грешки/ е алергизираща и няма нужда да се поставя на такова малко дете. Като се поинтересувах, се оказа, че съществува и ваксина Тетраксим /ДТК+полиомиелит/ и въпросът ми е защо тогава всички лекари масово препоръчват Пентаксим и дали Тетраксим може да се използва в нашия случай, и изобщо предлага ли се в България /може ли да си я набавим/. Разбира се, в понеделник ще попитам и личната лекарка за Тетраксим, но бих искала да знам и вашето мнение, благодаря!
Виж целия пост
# 1
Това за Хемофилуса не е вярно. Тя е в имунизационния календар на всички европейски страни, САЩ, Канада и се започва на 2-3 м. възраст успоредно с ДТК и полиомиелита. Ето защо е и създадена Пентаксим- тя се прави във всичките тези страни вече повече от 10 години. Мисля, че у нас няма Тетраксим. Има комбинация на ДТК и Хемофилус, само хемофилус и само ДТК като Инфанрикс.
Пентаксимът мисля, че добър избор и се понася много добре.
Виж целия пост
# 2
Много благодаря! Помогнахте да направя избора си.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия