Пиле каша

  • 36 130
  • 29
Здравейте. Пуснах търсачката, но не намерих рецепта за това как се приготвя това ядене.
Много моля, ако някой може да ми напише рецептата.
Ако има такава тема и не съм я видяла, моля да ми посочите линк към нея.
Благодаря предватително.  bouquet
Виж целия пост
# 1
това пиле фрикасе ли е?
Виж целия пост
# 2
това пиле фрикасе ли е?
ами незнам точно варено пиле, брашно и още нещо..
може и така да се казва, което значи, че може би има и такава рецепта тук Embarassed
Виж целия пост
# 3
1/2 сварено пиле
1/3 краве масло
1/2 глава чесън
1 1/2 чаени чаши пилешки бульон
2 супени лъжици брашно
сол
сок от лимон


 Маслото се загрява в тиган и се прибавя брашното. Пържи се до златист цвят, като непрекъснато се бърка - обикновено 3-4 мин. Бавно се налива бульонът, като бъркането продължава - получава се немного гъста каша. Прибавят се нарязаният чесън и сока от лимон. Разбърква се и в кашата се нареждат порциите месо. Ако бульонът е добре посолен, не се прибавя сол, а ако не е солен - посолява се с щипка сол. Чесънът може да се сложи преди брашното и да се пържи 1 мин. Така той омеква, но губи част от аромата си.
Виж целия пост
# 4
Благодаря много за бързия отговор, решила съм да го правя днес, т.е след малко.
Само искам да те попитам, ако сложа цялото пиле, това означава , че трябва да удвоя и останалите продукти, които са посочени в рецептата ти нали?
Виж целия пост
# 5
мисля, че да. И на мен ми се вижда малко 1 1/2 ч ч бульон, но зависи за колко човека ще готвиш
Виж целия пост
# 6
мисля, че да. И на мен ми се вижда малко 1 1/2 ч ч бульон, но зависи за колко човека ще готвиш
За един. Снощи дадох обещание, но днес вече не съм толкова сигурна, че ще се справя. Sad
Все пак благодаря ти още веднъж за бързия отговор.  bouquet
Ей сега ще си принтирам това, което си ми написала и отивам да го правя.
Виж целия пост
# 7
Ако е пиле -каша(брашно,масло,запържва се...сол,черен пипер,чубрица)
Ако е пиле фрикасе - брашно ,масло(запържва се),сол,черен пипер...като се сгъсти се сипва на струйка разбити 2 жълтъка с 1/2 кофичка кисело мляко като се бърка непрекъснато)

Пилето се сварява,бульона се използва във приготвянето на соса....
Виж целия пост
# 8
Ако е пиле -каша(брашно,масло,запържва се...сол,черен пипер)
Ако е пиле фрикасе - брашно ,масло(запържва се),сол,черен пипер...като се сгъсти се сипва на струйка разбити 2 жълтъка с 1/2 кофичка кисело мляко като се бърка непрекъснато)

Пилето се сварява,бульона се използва във приготвянето на соса....

Всъщност знам, че звучи глупаво, но незнам точно какво е. Embarassed
Снощи приятелят ми каза, че много му се яде пиле-каша, затова и пуснах така темата.
Виж целия пост
# 9
Фрикасето е по-вкусно....Като в детската градина манджичка става.... Joy
Виж целия пост
# 10
Фрикасето е по-вкусно....Като в детската градина манджичка става.... Joy
Хахахха, благодаря ви още веднъж, явно се вдетинява с годините. Simple Smile
Ще следвам това, което сте ми написали. Ако се справя - добре, ако не се справя поне друг път няма да проявява такива желания. Simple Smile
Виж целия пост
# 11
най-елементарния   и автентичен  Grinningначин  за пиле каша е:
запържваш лук на ситно в олиото ,запържваш и пилешките мръвки там,след което доливаш вода
доколкото разбрах ще е за 2 човека - значи 2-3 ч.ч. вода
оставяш да ври и след като месото е готово застройваш с каша приготвена от брашно и вода /да е с гъстотата на боза/   
Брашното може и да е попечено предварително,може и сурово
Това е рецепта ,която знам от баба ми и за мене това е истинската пиле каша Grinning
Успех!
Виж целия пост
# 12
Правя я като горните рецепти, само че слагам и малко червен пипер - 1 каф. лъжичка. АКо се добави и нарязана печена чушка става превъзходно. Дава страхотен аромат.
Виж целия пост
# 13
Моята баба пък я правеше така:
Сваряваш пилето и ползваш бульона за сос .Разтопяваш масло ,капваш мааалко олио и запържваш няколко лъжички брашно.След това добавяш бульон бъркайки постоянно,да стане гъста каша.После сипваш и малко прясно мляко...общо да стане като боза.Подправяш с ронена чубрица,добавяш месо-накълцано...колкото прецениш.Малко да покъкри на тих огън и е готово. Peace
Извинявам се,че не мога да ти дам точно количествата,но винаги готвя на око.
Виж целия пост
# 14
Gabkata само за един човек е , т.е за него, аз не мога да кусам пилешко изобщо. Рецептата ти изглежда наистина много лесна. Звъннах и на майка и тя ми каза, нещо подобно, ама не беше убедена.
Благодаря и на другите момичета за отговорите.  bouquet
Аз сега сложих да се свари пилето, а после ще си избера някой от посочените от вас начини, пък дано се получи. Simple Smile
Благодаря и за насоката - "гъстота на боза", имам в хладилника ще сравня.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия