Какво постно да извъртя с пюре от кокос?

  • 1 052
  • 10
Здравейте!
Вчера смлях един кокосов орех на пюре, сега ми отлежава в хладилника, пък аз се чудя какво да направя с него.
Ще съм много благодарна на всякакви рецепти подходящи за пости (без нищо животинско).

Мерси предварително   bouquet
Виж целия пост
# 1
Ние с моя мъж обичаме гриз халва ,но не с орехи а с кокос.
Ето рецептата: http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3430.html
Виж целия пост
# 2
Olivia, мерси за предложението, но с тази рецепта ще "реализирам" малка част от пюрето. Иначе грис-халва много обичаме и ние.
Виж целия пост
# 3
анголска рецепта за крем с кокос?
ползва се месото от половин кокос.
не съм я изпробвала, не ям кокос Rolling Eyes

иначе обичам при тайландците да ям зеленчуци с кокосово-фъстъчен сос, но той се прави с кокосово мляко, а не с месото.
може да пробваш де, хем сосът ще се посгъсти Wink
Виж целия пост
# 4
анголска рецепта за крем с кокос?
ползва се месото от половин кокос.
не съм я изпробвала, не ям кокос Rolling Eyes

иначе обичам при тайландците да ям зеленчуци с кокосово-фъстъчен сос, но той се прави с кокосово мляко, а не с месото.
може да пробваш де, хем сосът ще се посгъсти Wink


дай го, дай го тоя крем!!!  Mr. Green
много обичам кремчета.

а за кокосовото мляко има две определения
Цитат
coconut milk:

- A milky fluid extracted from the flesh of the coconut, used in foods or as a beverage.

- The watery fluid in the central cavity of the coconut, used chiefly as a beverage.

http://www.thaifoodandtravel.com/ingredients/cocmilk.html
Виж целия пост
# 5
Cocada Amarela (Жълт крем с кокосов орех)


1 ч. захар
3 ч. вода
2 карамфилчета, цели
1/2 кокосов орех
6 жълтъка
канела

кокосовият орех се настъргва, захарта, карамфилчетата и водата се слагат в тенджерка а котлона и се оставят да заврат.
след като захарта се е стопила, котлонът се намалява, махат се карамфилчетата и се добавя кокосовият орех.
при постоянно бъркане се вари още 10 мин. или докато кокосовата маса стане прозрачна.

Жълтъците се разбиват добре. по малко се добавя към тях от кокосово-захарната смес, като се внимава да не се пресече. когато 2те смеси са смесени напълно се връщат на котлона и се вари още 10 мин. или докато се сгъсти кремчето.

слага се в чашки и се поръсва преди сервиране с канела.

рецептата не е изпробвана от мен ...
иначе е анголска кухня.

дано стане вкусно, сподели после... то чак толкова различни съставки няма, просто вместо брашно се слага кокосов орех.
Виж целия пост
# 6
Cocada Amarela (Жълт крем с кокосов орех)


1 ч. захар
3 ч. вода
2 карамфилчета, цели
1/2 кокосов орех
6 жълтъка
канела

кокосовият орех се настъргва, захарта, карамфилчетата и водата се слагат в тенджерка а котлона и се оставят да заврат.
след като захарта се е стопила, котлонът се намалява, махат се карамфилчетата и се добавя кокосовият орех.
при постоянно бъркане се вари още 10 мин. или докато кокосовата маса стане прозрачна.

Жълтъците се разбиват добре. по малко се добавя към тях от кокосово-захарната смес, като се внимава да не се пресече. когато 2те смеси са смесени напълно се връщат на котлона и се вари още 10 мин. или докато се сгъсти кремчето.

слага се в чашки и се поръсва преди сервиране с канела.

рецептата не е изпробвана от мен ...
иначе е анголска кухня.

дано стане вкусно, сподели после... то чак толкова различни съставки няма, просто вместо брашно се слага кокосов орех.

с тия жълтъци ще трябва да чакам да минат постите  Sad
само ще се облизвам  Mr. Green
мерси, asyalein.
Виж целия пост
# 7


с тия жълтъци ще трябва да чакам да минат постите  Sad
само ще се облизвам  Mr. Green
мерси, asyalein.

сгъсти тогава крема с нишесте Peace
или ползвай кокоса вместо брашно и си направи сладки или нещо подобно....
Виж целия пост
# 8
есме, виж тази рецепта

можеш да направиш соса с твоя кокос на пюре Wink

става жестоко Party
Виж целия пост
# 9
ууууу супер!
asyalein, мерси!
Виж целия пост
# 10
мдам  Embarassed
понеже си обичаме сладките работи и си направих сладки.
към пюрето от кокос добавих смляни овесени ядки, смлян корнфлейкс, брашно, захар, бакпулвер и ванилия.
направих топчета и ги изпекох на 180°С за около половин час.
сплескаха се и си станаха на сладки (добре, че имаше повечко разстояние между тях, та не се получи една сладка  Mr. Green)
хрупкави и прекрасни!  Grinning опукахме ги.

понеже нещата бяха "на око" не мога да напиша рецепта, но следващият път, като ги правя - обещавам!

идеята дойде от тук http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3781.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия