Сирене Маскарпоне

  • 12 253
  • 17
С какво друго може да се замени това сирене  ooooh!?Става въпрос за торта Тирамису.
Виж целия пост
# 1
Едва ли има нещо с което да се замени. Ти какво- не можеш да намериш сирене Маскарпоне ли?
Виж целия пост
# 2
То е ясно че не може да се замени напълно , но нещо близко до него? И на мен тук ми е трудно да намеря Маскарпоне ( само онлайн и то на цена 8$ за 200гр.  Shocked) . Рикота има ли нещо общо с Маскарпоне - след като се използва и то при сладкиши ?
Виж целия пост
# 3
Да,трудно ми е тук да намеря.Аз си мислех за сирене подобно на нешето крема сирене.Поне с такова мисля да го заменя.
Виж целия пост
# 4
Може да се замени с Рикота,с крема Сирене смесено със сметана, с извара пак със сметана...но няма да е Тирамису.Вкуса малко се променя...
Виж целия пост
# 5
И аз щях да запиша това, но няма да е същото  Confused
Виж целия пост
# 6
Малко спам но не мога да не изразя възмущението -как Love е на всяка манджа мерудия,все най-знаеща,най-можеша.Поспри се малко-просто си пита момичето.Може да пита защото не може да намери сиренето,а може и поради други причини.Не знам на колко си години-но човек цял живот се учи.НИщо лично.Но е дразнещо във всяка тема да се изказваш супер компетентно и да звучиш така като че ли другите са прости будали
Виж целия пост
# 7
Сиси, сирене Филаделфия е добър заместител. Нещо като нашето крема сирене, но е по-фино, по-маслено и стегнато като маскарпоне. Дано се продава там, където живееш.
Виж целия пост
# 8
Не знам това дали ще помогне newsm78.
Виж целия пост
# 9
Благодаря ви момичета,за отговорите.Тук има нещо като филаделфия та ще опитам с него.
Виж целия пост
# 10
Аз правя Тирамису по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?3k2jepk61c5ga0pv1g757 … msg17451#msg17451
На мен ми допада , няма сурови яйца. Е предполагам няма да е като истинско , но аз и не съм яла истинско докато си бях в Бг , а тук съм пробвала в един уж Италиански ресторант - не ми хареса.
Краси.мира а с Рикота как се прави - добавя ли се сметана или само със сиренето?
Виж целия пост
# 11
Аз правя Тирамису по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?3k2jepk61c5ga0pv1g757 … msg17451#msg17451
На мен ми допада , няма сурови яйца. Е предполагам няма да е като истинско , но аз и не съм яла истинско докато си бях в Бг , а тук съм пробвала в един уж Италиански ресторант - не ми хареса.
Краси.мира а с Рикота как се прави - добавя ли се сметана или само със сиренето?
newsm10 на Танита рецептите всичко е перфектно, поздравления   bouquet за което.
raya_usa на мен също за това ми харесва, защото няма сурови яйца, не желая да рискувам. Laughing
Виж целия пост
# 12
И на мен тук ми е трудно да намеря Маскарпоне ( само онлайн и то на цена 8$ за 200гр.  Shocked) . Рикота има ли нещо общо с Маскарпоне - след като се използва и то при сладкиши ?
Raya, аз купувам Маскапоне на някаква ф-ма Санта Лучия, но не от БГ, на вкус е като прецедено кис. мляко (по спомен майка ми го оставяше в марля за 1 нощ да се прецеди).Рикотата ми прилича на вкус на малко по рядка натурална Филаделфия и леееко ми соленее.

Аз бих смесила 1/2 цедено мляко и 1/2 Филаделфия, ако не мога да си набавя Маскапоне.
Виж целия пост
# 13
В руски форум предлагаха да се изцеди в марля сметана и, това, което се получи замествало маскарпонето.
Виж целия пост
# 14
raya_usa ,само Рикота сложих-2 кутийки,за да докарам грамажа пак на около 400-450 гр.
Нямаше в момента Маскарпоне на магазина,а не ми се обикаляше да търся и затова с Рикота.
Няма голяма разлика във вкуса.
Аз не съм фен на сметановите десерти и когато мога,гледам да не я слагам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия