Как да сготвя най-вкусното гювече?

  • 25 093
  • 12
Скоро бих искала да направя гювечета или сирене по шопски. Прочетох доста теми, но не открих изпитани рецепти от изявяващите се тук мами-кулинарки. Бих искала да споделите опита си...
Виж целия пост
# 1
Скоро бих искала да направя гювечета или сирене по шопски. Прочетох доста теми, но не открих изпитани рецепти от изявяващите се тук мами-кулинарки. Бих искала да споделите опита си...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314771.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363534.msg10102715

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1422
Виж целия пост
# 2
Ето моят вариант:
продукти
пържени картофи
чушка
яйца
сирене
гъби
лук
домати
масло
настърган кашкавал
подправки - джоджен, черен пипер, вегета

Най-отдолу в гювечето слагам 2-3 пържени картофа. След това парче сирене, дебело около 1 см и широко така че да се събере в гвечето. Слагам чушката и гъбите, нарязани  на лентички. Отгоре лука и доматите, нарязани на кръгчета, ръся подправките, слагам маслото най-отгоре, капачето  и пека на 230 градуса докато омекне сиренето и доматът се запчече.  След това изваждам, ръся малко настърган кашкавал, чупвам едно яйце, връщам във фурната и изключвам.
Виж целия пост
# 3
Слагаш в гювечето каквото се сетиш - колбас, картоф, кисела краставица, сирене /може и топено/, зеленчуци някакви, сосове ако имаш в хладилника, подправки, всичко според вашия вкус. Като се изпече, счупваш яйце отгоре, поръсваш с червен пипер и захлупваш с капачето и пак съвсем малко запичаш.
Виж целия пост
# 4
Ето как моето бабче приготвяше гювечето - в намазано гювече тя слагаше  сварени картофи нарязани на кубчета, по един опекан червен пипер или цял или нарязан,по кубче сирене,кашкавал,понякога кисела краставичка,домат 1-2 резана,маслинки, и мисля че при нейните гювечета прекрасния аромат идваше от домашния суджук или кюфтетата които тя слагаше/тя винаги имаше кюфтета под ръка,като намери хубава телешка кайма,но не от магазина пържеше много кюфтета и ги запечатваше в буркани/,и отгоре по едно яйчице.Това са ми спомените,аз сега като нейните не мога да ги докарам на вкус.
Виж целия пост
# 5
Аз слагам каквото има подръка и завършвам с парченце масло. Най-често-печен пипер, сирене, шайби домат, топено сирене, чуквам две яйца, кашкавал и накрая поръсвам с червен пипер.  chef
Виж целия пост
# 6
Нашите любими и изпитани гювечета Peace
Най-често ги правя в микровълновата за по-бързо. Но можеш и в обикновена фурна да ги сложиш. Само фурната трябва да е студена Wink и тогава яйцата се слагат накрая.
Виж целия пост
# 7
Ето и моето гювече-по малко зехтин във всяко гювече,размита със вода лютеница(в последствие от това се получава страхотно на вкус сосче),кашкавал и сирене-на кубчета,може и колбас и най-отгоре 1 яйце.Пека в МВ-то 6 минути на МАХ.
Виж целия пост
# 8
аз харесвам гювечета, когато имат мноооого кашкавал Peace
Виж целия пост
# 9
Аз също ще споделя моя вариант : Гювечета "Асорти"
Нарязвам в купичка ситно нарязан картоф, кремвирш, салам, кашкавал, гъби и т.н всичко каквото има в хладилника като го обърквам заедно. На дъното на гювечетата слагам плочка сирене, след което допълвам гювечетата със сместта от купичката. След това във всяко гювече слагам по 2 супени лъжици: доматен сок, олио, вода и бяло вино. Поръсвам ги с червен пипер, чубрица и черен пипер след което се похлюпват и пекат на умерена фурна. Малко преди да са готови гювечетата във всяко едно слагам по едно яйце и допичам. Добър Апетит.
Виж целия пост
# 10
Момичета, благодаря ви! Чудесни идеи дадохте, в скоро време ще се похваля, само да намеря гювечетата Simple Smile
Виж целия пост
# 11
gloria, най-вкусните ми гювечета са ставали когато са пълна импровизация, без рецепта. Така че съветът ми е да караш по усет Peace. Последното което аз правих беше със зелен боб от консерва, колбас, гъбки, масълце, копър и чесън. Получи се много добре  Simple Smile
Виж целия пост
# 12
ето и моите гювечета:на дъното слагам печени червени чушки отгоре запържено месце/свинско пилешко заешко/може и колбас или бекон/после картофки на жулиени поръсвам със сол и доматен сок най-отгоре слагам кашкавал или топено сирене и малко вода.затварям с капачетата и пека на 180градуса до готовност.после чукам по едно яйце и отново запичам без капак!стават страхотни!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия