Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

  • 49 852
  • 363
Здравейте момичета!
Заповядайте в новата ПЕТА тема!
Нека да има повече радостни поводи, за да присъства питката на нашата трапеза, което за нас българите е традиция.
 
              Пожелавам ви да усетите  аромата на прясно изпечената питка!








Болярска питка
Питка хризантема
Основно тесто за пити, питки, тутманици, бюреци, кремвиршки от Танита
Погача на Морена
Празнична пита за Никулден
Питка от Пепика
Питка Мимето
Питка от Момчешка мама
Питка "Милинка"
„Короната на готвачката” - Лабрекс
Питка Слънце
Погачата на Хриси от evak
БЪРКАНА ПИТА / БЕЗ МЕСЕНЕ
Питка Цвете от Пепика
Сладка питка от Селма
Вкусен домашен хляб от Лабрекс

Рецепти от тема N 2
Питка rallii
Фокача със сирене
Сватбарска пита - Пепика
Миткова пита- Пепика
Питка с шунка и кашкавал
Питка  "Слънце" - Джемма
Питка Добито
Питка Алекс
Житен клас

Рецепти от тема N 3
Питка "Мама Цоцоланка"
Пита"Роза"
Питка HappyPolly

Плетена пита на Пина
Солена корона на Котка
Хляб с домати и маслини на Umbra
Хляб в саксия - Asyalein
баница с мая на мама Цоцоланка
направа на розички първи вид
изработка на розички - 3 вида
Плетене на пити, козунаци, баници и др.тестени изделия
Сладък ароматен хляб
Как се прави вита баница - първи вариант
Как се прави вита баница - втори вариант
Сладка пита-прощъпулник - maria m
Радкината питка - еххо
Рогчета - Pina
Кашкавалки - Pina
Кифли с локум и Виенски кифли - Pina
Шарена питка - Мама Цоцоланка
Виж целия пост
# 1
Хопааа , първа този път  smile3534
Пепика чудно оформление   bouquet
Виж целия пост
# 2
Пу за мен втора,записвам се да Ви следя!
Виж целия пост
# 3

И да не е просто запис Wink - питка,отново вариант на последната ми -медената.


Пепика,отново си върха!!!  bouquet
Особено Ескалибур-а smile3501
Виж целия пост
# 4
Здравейте!
Следя редовно темата и меся тайно Simple Smile Но до сега никога не ми се е получавала идеално питата.  Днес бях решена всичко да е на ниво и  аха да се получи перфектна и се събуди малкия... Докато правя закуската, тестото превтаса и преля Sad. Изпекох я - вкусна стана, но външния вид хич го няма.
Правих рецептата на ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨ / http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=374913.0/, но с типово брашно и разни други полезни примеси /нали все се храним здравословно.../ .
Тази седмица съм в къщи заради варицелата на детето и ще има реванш със сигурност. Но имам нужда от вашия съвет относно последното втасване.
Как да преценя кога трябва да се сложи във фурната и да съм спокойна, че е втасала, но не и превтасала? Ще се получи ли, ако я намажа с жълтък преди последното втасване /последното втасване го правя на много слаба фурна, на дъното на която има тава с гореща вода, зашото в кухнята е хладно/ и после направо да загрея фурната на около 200 градуса?
Благодаря предварително за отговорите! Simple Smile
Виж целия пост
# 5
 Peace,цоп в новата темичка
Krassym,аз мисля че е по- добре да втаса  и тогава да я мажеш с жълтък. Незнам как да ти опиша втасването ,просто се усеща и идва с опитите
Виж целия пост
# 6
Остави питката да втаса и тогава мажи с жълтък.Аз като бодна леко с пръст хлътва тестото и пак се връща-така познавам ,че е втасала/дано разбереш обяснението ми/.Като превтаса започва да се напуква ужасно тестото.
Виж целия пост
# 7
Следващият път няма да я слагам във фурната с топла вода, защото явно втасва бъро. Ще я оставя навън и ще я стоя до нея да следя отблизо процеса  #2gunfire И този път няма да ми се изплъзне... #2gunfire
Виж целия пост
# 8
Не върви само запис, ама...мъжете вместо питка пожелаха пица и палачинки.
Виж целия пост
# 9
Пепика, ами като нямам питка? Как да се запиша само без снимка?

Да си похваля хлябът, който правих днес с натурална закваска. Слага се и мая, да знаете. Хляба става наистина по-вкусен и пухкав с натуралната закваска. Ето това представлява годна за използване натурална закваска - тук - общо взето е на 1 седмица. Установих,че няма проблеми да се използва за питки и за хляб, все пак за домашна употреба, че ако е за някой друг да не станат все пак фалове някакви. А и моята е с ръжено брашно, така че не е за съвсем официални места. Въпреки,че има закваски и с бяло брашно. Хляб - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1050102.jpg и разрез тук - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1050107.jpg
Виж целия пост
# 10
Н е е питка,с таралеж се записвам. Crazy
Виж целия пост
# 11
За да ви докажа, че още съм в питкена серия  Thinking /кво ми стана - незнам/ откъде  ли получих вдъхновение  Wink или щръклицата не ме е пускала
Кашкавалени топчици






Сместта е готова на Техра, аз добавих което е по рецепта, само че вместо вода сложих мляко. В опаковка по 400 гр. са и пише Чийз Бред. На вкус са неустоими - наистина - хрупкава коричка и мека и пореста вътрешност. Опитайте ги, за следобедна закуска с кафе, много са лесни  Peace


Виж целия пост
# 12
Да се запиша и аз в новата тема.

Най-накрая си купих по-дълбока тава , специално за питки , но е алумиениева с тефлоново покритие.

Сещам се , че в някоя от предните теми се коментираше , че в тези тави не става хубава коричката отдолу , ставала по-дебела отколкото в другите тави понеже е много тънко дъното й.

Има ли нещо вярно , или си въобразявам ?
Виж целия пост
# 13
Да се запиша и аз в новата тема.

Най-накрая си купих по-дълбока тава , специално за питки , но е алумиениева с тефлоново покритие.


На мен най-хубавите питки ми стават точно в алуминиевите тави. Но са обикновени, не с тефлоново покритие. Но, като я пробваш, ще разбереш!  bouquet
Виж целия пост
# 14
То и аз да си покажа питките, макар че козуначената я попрепекох ... Embarassed , но пък поничките от останалото тесто станаха супер!
Ето ги  /питката е с лимонада по рецептата на vesi_rn   bouquet и стана огромна/     и парче

козуначена с локум                                                                        и парче

а това са поничките от останало тесто от козуначената
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия