Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не иска да се върти от гръб по корем и обратно

  • 857
  • 14
Дъщеря ми вече е на 7 месеца и не иска да се върти от гръб по корем и обратно. Непрестанно се върти от гръб до странично положение, но не иска да се напъне още малко и да се завърти по корем. Уж правим упражнения, но не помагат. Това нормално ли е? На колко месеца започнаха да се въртят вашите бебчета?
Виж целия пост
# 1
не се притеснявай, Вики се обърна за първи път на 8 месеца, аз също бях много притеснена, защото до годинка беше много спокойно дете и изведнъж стана много енергична
Виж целия пост
# 2
Алекс се обърна от гръб по корем на 10 месеца. Дано това те успокои!
Виж целия пост
# 3
Ами! Няма за какво да се притесняваш! При всяко дете е различно. Аз лично позновам 1-2 дечица, по-големи от твоето, които до скоро бяха като кукли- както ги оставиш, така стоят, сами не помръдват,не сядат. А сега изведнъж започнаха да се движат, че и да пълзят
Виж целия пост
# 4
Ами Калина е доста подвижна, седи почти сама, стъпва и стои изправена, мърда много, а и как рита ... доста е болезнено Simple Smile Но не ще и не ще да се завърти. Мерси за думите ви, вече съм малко по - спокойна и един ден ще се завърти
Виж целия пост
# 5
Kuki,  и ние дълго време бяхме така - стигаше до странично положение, и после  - пак обратно по гръб  Sad. Аз не че се притестявах (или не си признавах, че е така  Simple Smile), но все го мислех и се чудех защо не се обръща.
Започнах да му слагам играчките отстрани и той се прогягаше да ги хваща, мисля че това доста помогна. Или го оставях на спалнята до активната гимнастика, а не върху нея, и той започваше са се стреми да докопа играчките и да се хваща за "обръчите" (не знам така ли се казват) на гимнастиката. И един ден най-накрая се обърна момчето (малко след 6 навършени месеца) и сега по цял ден не спира да го прави.
Сигурна съм, че е въпрос на няколко дни само твоята гостожица да започне да се върти като пумпалче.  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Моята беборанка,запо4на на 4мес да се вьрти,но го прави само от дясно на ляво.и не може да го прави от ляво ,незнам защо.сьщо не може от корем4е да се завьрти по грьб.но е доста подвижна прави го за секунди.не се притеснява,за вси4ко има време.
Виж целия пост
# 7
Не се тревожи. И ние бяме така! Недей ги слуша разните разбирачки, дето изкарват децата си супергерои и те карат да си мислиш, че изоставате. Всичко си ви е наред. На всичко ще се научите.
Виж целия пост
# 8
Въобще не се притеснявай и не насилвай детето за каквото и да било, то най добре си усеща кога е готово за нещо. Моето момченце започна мн рано да се въти, да пълзи, а пък на моята приятелка мн късно, всичко е до дете. Никога не съм го насилвала да сяда и да го подпирам с възглавници, той започна сам да сяда в количката и постепенно се научи сам. Simple Smile
Виж целия пост
# 9
 Не се притеснявай всяко дете е различно.
 Дъщеря ми се обърна много рано и толкова неочаквано, че падна от спалнята. А сина може би чак след 8-9 месец се въртеше свободно.
В интерес на истината на дъщеря ми махнах играчката над леглото на 5 месеца(бях чела някъде, че тези играчки трябва да се махнат около 5-6 мес. или да се преместят встрани, за да има стимул детето да се обръща). А на сина му оставих играчката до 1 г. и по цял ден лежеше под нея или в шезлонга. Въобще не намираше за нужно дори да се опитва да се обърне. Много късно седна.Мъжа ми казваше, че съм го направила мързелив и може и да има частица истина. Е, сега вече е първа "моторетка"
Виж целия пост
# 10
Моята дъщеря пък така и не се обърна нито веднъж. Въобще това упражнение не я заинтригува. Като цяло физическите усилия не са от нейната специалност. Като взе да ходи, започна всичко останало да прави.  Laughing Даже преди 1-2 седмици разбра, че можело и да се лази.  Laughing С една дума нищо не направи в нормална последователност. Така че не се притеснявай.
Виж целия пост
# 11
Сега случайно виждам темичката в този форум. Признавам си и през ум не ми е минавало да погледна тук, затова пиша едва сега. Преди 2 дена пуснах подобна тема в майчинския форум - "Дете на 15 месеца - не седи!". Има паралели с тази темичка в такъв смисъл че става дума за "привидно" закъсняване. Който се интересува може да хвърли поглед там.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=59209.0

Надявам се да съм направила връзката правилно, извинете ме, но e за пръв път...   Embarassed  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 12
Нищо ви няма.Дъщеря ми беше абсолютно шомби ,но лекарката ни успокояваше,че като проходи и тръгне на ясла ще отслабне/така и стана/.Педполагам,че заради килцата трудно се обръщаше  и не пълзеше до 9м.И изведнъж започна да се изправя и проходи в края на 9м.Това ,с кето си мислиш,че изоставате ще го усвои за нула време.Вероятно е свикнала някой да и помага и не чувства нужда да опитва сама..Със сигурност в някой други отношения е по-напред от спортните бебета.Споко.Още малко и ще се гоните из стаята.
Виж целия пост
# 13
И моята Ева е дунда  и е много мързелива. Не ще да стои даже по корем и да си държи главата изправена, а може. Обръщала се е само веднъж досега от корем по гръб. Спомням си ,че Жорко на нейната възраст беше страшно енергичен и започнах да се притеснявам сега за Евката. Благодаря, че ме успокоихте. Явно наистина всяко дете е различно ,независимо дали да роднини thumbsup
Виж целия пост
# 14
При моите и при вдамата беше много късно това обръщане, не помня кога, ама се бях и аз притеснила, защото отдавна изпускахме сроковете определени от големите книги. Хем иначе бяха шавливи.
Няма страшно, ще се обърне  Grinning Като му дойде времето  Wink

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия