Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Второкласници 2017/2018 - тема 9

  • 59 269
  • 740
# 45
И при нас вече са на таблицата, за сега умножение с 2. Моето я понаучи малко през първите дни на ваканцията и за сега се справя добре. Към 7 и 8 има малко доизчистване, но ще улегне с повече упражнения. Иначе сега е на тема "Ян Бибиян на Луната". Първата книга "Ян Бибиян" (ученическо издание от 150 стр) толкова ѝ хареса, че я прочете за по-малко от един ден през ваканцията, нищо не искаше да прави докато не я свърши. Иначе чете редовно, аз пробутвам предимно класика и за сега се приемат много добре. Има актив от 7-8 книги на Астрид Лингрен извън задължителните Пипи и Карлсон, който живее на покрива. Три от тях бяха детективски и също много я заплениха. Едната "Братята с лъвски сърца" се оказа, че не е май много подходяща за възрастта ѝ (и аз не я бях чела, тя си я избра в библиотеката), но пък взе, че ѝ хареса. За момичета силно препоръчвам и "Роня-дъщерята на разбойника". Общо взето всичко, което на мен едно време ми е харесало, сега и тя го харесва. Следват Антон и точица, Двойната Лотхен, Тошко Африкански Simple Smile Имаме богата библиотека, а и тя взима от градската библиотека.
Виж целия пост
# 46
Това си е твой избор, Кристал. Проблемът е, че ако го дъщеря ти го държи в клас, а не в шкафче извън стаята, облъчва и другите деца, които не са виновни, че ти си взела това решение. Затова не трябва да се разчита на добрите намерения на родителите, а училището трябва да си включи в правилника какво е позволено и какво не  и съответно да има санкции.

Мен лично не ме касае кое дете носи телефон и кое не. Би ми се искало и на мен други да не ми се месят Аз защо пращам телефон на детето си и такива от рода. Както споменах това е мое мнение и не го натрапвам на никого, но честно да си призная от такива" Био" майки ми е дотегнало. Нагледала съм се на един куп простотии от градината до училище и не ме изумява мнението ти в никакъв случай.
Извинявай за въпроса, но ти ползваш ли мобилен телефон? А, ако ползваш случайно такъв, той пък дали не облъчва или ти го държиш в шкафа ? Close
Виж целия пост
# 47
Marsia_K, склонна съм да приема пуснатото в междучасието порно за honest mistake. Слушали били музика и изведнъж... Но нали се сещаш, че за да ти се покаже нещо такова, трябва или да си го потърсил (да предположим, че не е това), или да си гледал преди и да ти е отворило нещо старо (...). Едва ли има как ей така от Деспасито да скочиш на порно...


Що се отнася до забраните, аз вярвам в спазването и санкциите. Но е редно да има санкции на всички наравно.

Относно телефона, при нас в крайна сметка се оказа, че е само пожелание :/ Съответно аз изрично заявих и подчертах нашата нова домашна ситуация още на родителската среща, както и подписах декларация и се аргументирах защо носенето на телефон става почти задължително за моя човек. В началото иаше две обаждания за "спешни" неща ("Мамо, само да ти кажа, че много те обичам" и "Може ли да си купя..."), които бяха изприказвани и обяснено кое е спешно. Телефонът седи в чантата и не се вади да пречи. Интернетът е спрян. И понеже в училището има WiFi покрай басейна, настройките за интернет са изтрити.


А как всъщност разбирате кой носи телефон в училище? Децата ли ви казват? В нашия клас има много деца с телефони, но никога не е ставало въпрос кой и какво носи. В междучасията си играят, не се занимават с телефони, имат си приоритети Grinning

Децата си казват и споделят. Редовно се коментира кой на какво играл в междучасието. За моя тъга на родителска среща имаше коментар от учителката по занималня, че било по-лесно с телефони, защото Х си играел в междучасието и било по-спокойничко...


Що се отнася до причините за забрана на телефоните в училище, т.нар. облъчване едва ли е сред тях. Нали се сещате, че и учителите имат телефони. А, представете си пък, някои напредничави училища имат и WiFi, че да могат децата да си ползват електронните учебници...
Виж целия пост
# 48
Е облъчване. Че тя клетката на мобилния оператор е на блока отсреща. Моят е с часовник. Телефон скоро няма да му дам. А това порно може да е било клип на някоя нашумяла Бг певица, то разлика няма много. И нашият клас е на таблица за умножение с 2 и 5.
Виж целия пост
# 49
И нашите по математика са на умножение с 2 и 5.
А по БЕЛ - на съществително име.
Виж целия пост
# 50
Пош, имаше някакъв закон, че силата намалява на квадрата на разстоянието. Има голяма разлика, когато е на ръката и е в клетката в отсрещният блок.Прочетете как стоят нещата.
Малко се отплеснах и аз, нашият клас още не е взел умножението и според мен ще има изоставане като ви чета, но нищо не ме изненадва.
Виж целия пост
# 51
Нашите вчера взеха умножение с 2. По БЕ последно бяха на съществителни. Вече не следя изкъсо и ако тя спомене разбирам какво са взимали.
Виж целия пост
# 52
Умножение с 1, 2 и 5 при нас.
Виж целия пост
# 53
Запис.
Най-гръмогласната родителка при нас срещу телефони и часовници явно никак не е гледала къде си записва децата (от вида куфарни деца са), защото училището е обградено от клетки. Много клетки. Като цяло след олелията в първи клас, само няколко деца са с часовници и не злоупотребяват. Аксесоар.
За песните с тъпо съдържание - едно много лигаво и едно много изтървано дете запознават другите с тъпизми. Иначе на бели и зелени училища въобще са на ежевечерна дискотека и репертоарът там въобще не е Криско и подобните му. Между другото на този младеж ми попадна и една много добра песен. Докато не започнат да слушат Пайньера, нещата са нормални.
Учат си, смятат си, пишат си.   
Виж целия пост
# 54
Ами сега, навсякъде има клетки, даже ги слагат по блоковете. В центъра да не говорим какво е положението. Много зависи на какво разстояние е предавателят от детето, но кой разбрал...разбрал.
Скрит текст:
От любопитство проверих за нашето училище. Далече са Базовите Станции.
Виж целия пост
# 55
Какво сте планирали за междусрочната ваканция? Докато се обърнем, и тя почти дойде!
Виж целия пост
# 56
Ами нищо. За два дена какво толкова да планирам, освен да съм отпуска, за да съм с него.
Виж целия пост
# 57
Ами сега, навсякъде има клетки, даже ги слагат по блоковете. В центъра да не говорим какво е положението. Много зависи на какво разстояние е предавателят от детето, но кой разбрал...разбрал.
Скрит текст:
От любопитство проверих за нашето училище. Далече са Базовите Станции.
Това казвам. Станциите са върху две съседни сгради, непосредствено до училището. Което пък е точно толкова вредно (по-малко всъщност), колкото и разнасянето на деца като куфари. 
Урааа! Сняг.
Виж целия пост
# 58
Какво сте планирали за междусрочната ваканция? Докато се обърнем, и тя почти дойде!
Аз, за жалост,  съм планирала да го заведа на преглед  при лекар специалит по детска ендокринология. Като отметнем този ангажимент , предполагам ще го оставя да отдъхне малко и после с нови сили пак на училище.
 И при нас най-накрая заваля сняг  Nature Snowman
Виж целия пост
# 59
Какво сте планирали за междусрочната ваканция? Докато се обърнем, и тя почти дойде!
Ски.  Party
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия