*↘ПИЦАТА↙*

  • 12 606
  • 57
# 30
Искам да направя пица с лимецово брашно, но нямам кис.мляко ,нито мая. Има ли вариант?
Виж целия пост
# 31
Какво брашно купувате за пица /имам предвид от тези, които са специално за пици, не обикновеното 500/ и от къде, освен метро?
Виж целия пост
# 32
Какво брашно купувате за пица /имам предвид от тези, които са специално за пици, не обикновеното 500/ и от къде, освен метро?
брашно за пица на
Скрит текст:
СофияМел
навсякъде го има. аз лично не го купувам.
Виж целия пост
# 33
Бонго изрично казах, че не търся обикновеното брашно тип 500, а това на Софиямел си е баш такова /сега, че са бутнали малко белтъците не е от значение/.
Виж целия пост
# 34
Какво брашно купувате за пица /имам предвид от тези, които са специално за пици, не обикновеното 500/ и от къде, освен метро?

Купувала съм от млекарницата на Добрев, продават италиански брашна, има и за пица.
Иначе от онлайн магазини италиански брашна:
http://asisfoods.com/p/38/c/271_121
https://ciao.bg/храни/брашно/брашно-тип-0-amato
https://foodie.bg/pantry/flour/brashno-pitsa-spetsial-tip-00.html

Сигурно има и други.

По принцип хубаво тесто за пица става от брашната тип 00, дори да не е обозначено върху опаковката им, че са специално за пица. Аз в момента имам ето това и става страхотно тесто за пица:
https://ciao.bg/храни/брашно/брашно-тип-00-amato
Виж целия пост
# 35

И да добавя снимка на днешната пица, с кашкавал и моцарела, а от края сложих крема сирене (нямах филаделфия) и завих ръбчето на вътре. На снимката се вижда борда с плънката, правя го за първи път и се одобри.


Виж целия пост
# 36
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.
Виж целия пост
# 37
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.
От коя мелница?
Виж целия пост
# 38
Доооста е далеч от Сф. Но явно там наистина няма избелители.
Идеята ми беше, че ако се купува от мелница, трябва да се пробват различни, за да се види къде какво слагат.
Ние купуваме в чували по 20кг. и го съхраняваме в пластмасови бидони.
Виж целия пост
# 39
Няма значение, че е далече от София. Ние пътуваме доста, и ако се окаже по път, ще се възползвам и аз от един чувал.
Виж целия пост
# 40
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.


Би ли споделила коя е мелницата. Може и на ЛС за да не се сметне за pеклама.
Виж целия пост
# 41
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.


Би ли споделила коя е мелницата. Може и на ЛС за да не се сметне за pеклама.
Не мога да ти пратя съобщение, дава, че си забранила изпращането на такива.
Виж целия пост
# 42
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.


Би ли споделила коя е мелницата. Може и на ЛС за да не се сметне за pеклама.
Не мога да ти пратя съобщение, дава, че си забранила изпращането на такива.

Оправих си съобщенията.
Благодаря!
Виж целия пост
# 43
Когато се купуват пълнозърнести брашна от мелница е добре количествата да се съобразяват с консумацията, защото тези брашна са нетрайни. При тях се смила цялото зърно, а зародишът съдържа мастни киселини, които с времето  гранясват и при печенето на високи температури се разлагат и образуват опасния акролеин.
Това гранясване на мазнини, предвид ниското им количество, за съжаление не се отразява на вида и на вкуса, за да се забележи, но е факт.
Защо не трябва да се съхранява храна в пластмасови съдове е писано много. Подобрителите в белите купешки брашна вероятно са по-малко опасни от отделящите се от пластмасовите бидони вредни вещества.
Така, че медалът има две страни - ОК за пълнозърнести брашна от мелница, но при правилно и недългосрочно съхранение.
Виж целия пост
# 44
Да се върнем на пицата.
Снощи правих от тесто с квас (беше ми замесено от сутринта заради бавното втасване) и с брашна в съотношение 1/2 бяло италианско за пица и 1/2 пълнозърнесто смесено лимец и спелта.
Отгоре традиционно намазана с доматен сос и върху него кашкавал и моцарела. Доматения сос от прясно пасиран домат със зехтин, при пасирането сложих и листа пресен босилек да се наситнят и пуснат аромата си.
Стана много хубава, с тънък блат и наситени аромати и от босилека, и от пълнозърнестото брашно и кваса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия