За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 343
  • 739
# 270
'Ми то и моето е автентично,  по Антонио Карлучо (лека му пръст, много кулинарни гурута си отидоха тази година...)

Той точно е починал още миналата година, ноември...така и не разбрах защо отново почина тази година във ФБ...
Виж целия пост
# 271
Привет! Искам да направя тиквички на фурна, като пържени , но на фурна. Винаги стават обаче мн воднисти , разкашкани. Какво да им сложа?
Виж целия пост
# 272
Привет! Искам да направя тиквички на фурна, като пържени , но на фурна. Винаги стават обаче мн воднисти , разкашкани. Какво да им сложа?
овалваш ли ги в яйца и галета?
Виж целия пост
# 273
Не, само така, със сол и зехтин
А вместо галета може ли брашно?
Виж целия пост
# 274
Не, само така, със сол и зехтин
А вместо галета може ли брашно?

Мисля, че може, но не стават толкава хрупкави.

Най-ми харесват кигато са оваляни в брашно-яйце-галета и ги пека на 180-200 градуса за около 20 минути при мен, но ти си ги проверявай.
Виж целия пост
# 275
Привет! Искам да направя тиквички на фурна, като пържени , но на фурна. Винаги стават обаче мн воднисти , разкашкани. Какво да им сложа?
http://recepti.gotvach.bg/r-75659-Тиквички_с_галета_на_фурна
Виж целия пост
# 276
Здравейте,
току-що за пореден път направих мъфини, които много трудно се отлепват от хартиените си формички. Винаги така става.
Къде бъркам?
Виж целия пост
# 277
Колди, докато не започнах да използвам силиконови формични и при мен така се получаваха. Тази година си взех хартиени от Англия, но резултатът е  малко по-добър. Имам метални на Фанкелман, на  които им  се обели цялото покритие.
Със  силиконовите, които от скоро използвам,   не съм имала проблем, дори не ги намазнявам и набрашнявам. Направо си в тях си наливам тестото.
Виж целия пост
# 278
Колди и при мен е така.

Отскоро започнах да режа малки квадратчета от хартия за печене и да го слагам във формата за мъфинчета.
Виж целия пост
# 279
Много благодаря.
Спасението на давещия се е дело на самия давещ се значи Simple Smile
Виж целия пост
# 280
Аз си направих експеримент и налях по малко разтопено масло във формичките преди да изсипя сместа. Разклатих го да облее и стените и по-лесно се отлепваха.
Виж целия пост
# 281
Правих сладкото на пеп-4o с червени чушки. Страхотно сладко. Снощи направих една доза, стана вкусно, но явно го преварих и ми е като клей. Трудно се вади от буркана. Как да си оправя грешката - има ли начин?


Виж целия пост
# 282
Ако се добави малко гореща вода и се нагрее отново бавничко и с бъркане дали няма да се оправи? Евентуално на няколко пъти по мъничко вода, за да не се разреди пък много.
Иначе за такова, което е вече в бурканите и е много гъсто, сме го слагали вкъщи с все бурканчето в съд с гореща вода и като се отпусне отиваше веднаха по филии/палачинки. Изяде се така, те бяха само няколко бурканчета и не ни се занимаваше да го коригираме.
Виж целия пост
# 283
Доколкото знам това в съда с гореща вода е за захаросано сладко и захаросан мед. Баба ми така ги оправяше. Освен това е много важно да се сложи дебело сгънат вестник във външният съд, за да е се пукне буркана.
Виж целия пост
# 284
Имам пакетче 7 гр. суха мая. В какво печиво, подходящо за сутрешна закуска да я оползотворя най-добре?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия