За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 594
  • 736
# 300
Здравейте, кулинари, имам нещо като вафлени кори, но твърди, не знам и аз какво е, донесоха ми го от Швейцария. Доста са сладки и имат джинджифилено-канелен вкус, доста коледно. Чудех се дали може да направя някаква торта или друг сладкиш с тях за Коледа?
Виж целия пост
# 301
Здравейте, кулинари, имам нещо като вафлени кори, но твърди, не знам и аз какво е, донесоха ми го от Швейцария. Доста са сладки и имат джинджифилено-канелен вкус, доста коледно. Чудех се дали може да направя някаква торта или друг сладкиш с тях за Коледа?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_7.html
Виж целия пост
# 302
Здравейте, кулинари, имам нещо като вафлени кори, но твърди, не знам и аз какво е, донесоха ми го от Швейцария. Доста са сладки и имат джинджифилено-канелен вкус, доста коледно. Чудех се дали може да направя някаква торта или друг сладкиш с тях за Коледа?

Кремът от това руло можеш да редуваш с разбита сметана.
Виж целия пост
# 303

Заложи спокойно на този. В ъсбота имах удоволствието да видя как го готви Ил с шеф Токев  Simple Smile е, не ни почерпиха после, но страхотен аромат се носеше!


Момичета, благодаря ви!  Hug bouquet chef

Здравейте, кулинари, имам нещо като вафлени кори, но твърди, не знам и аз какво е, донесоха ми го от Швейцария. Доста са сладки и имат джинджифилено-канелен вкус, доста коледно. Чудех се дали може да направя някаква торта или друг сладкиш с тях за Коледа?

Имам две рецепти за вафлички. Може нещо да ти допадне  Peace

http://ilrai.blogspot.com/2013/02/blog-post.html

http://ilrai.blogspot.com/2014/01/blog-post_26.html
Виж целия пост
# 304
За утрешният Никулден съм решила да пробвам пица с риба. Има ли специални рецепти? Или към традиционните салам, кашкавал, доматки да добавя и риба? Да не стане "манджа с грозде" и странен вкус? Thinking
Само да уточня, че ще ползвам изпържена риба - чернокоп и паламуд.
Виж целия пост
# 305
За утрешният Никулден съм решила да пробвам пица с риба. Има ли специални рецепти? Или към традиционните салам, кашкавал, доматки да добавя и риба? Да не стане "манджа с грозде" и странен вкус? Thinking
Само да уточня, че ще ползвам изпържена риба - чернокоп и паламуд.

Според мен не слагай традиционния салам, ето една рецепта, която съм правила. В нета има доста варианти, можеш да си подбереш по твой вкус. Peace
Виж целия пост
# 306
Нещо не си я представям тази пица с пържена риба и салам...ето ти вариант с риба тон:
http://thegingercookies.blogspot.com/2011/09/blog-post_10.html
Виж целия пост
# 307
Labrex, Ала-Бала, благодаря ви за идеите Flowers Hibiscus
Наистина пържена риба звучи странно. Но си представям малки парченца от филето /рибата е панирана по-точно/, което ще изглежда като рибата тон от консерва...
Виж целия пост
# 308
Labrex, Ала-Бала, благодаря ви за идеите Flowers Hibiscus
Наистина пържена риба звучи странно. Но си представям малки парченца от филето /рибата е панирана по-точно/, което ще изглежда като рибата тон от консерва...

Ако мислиш, че ще ви е вкусно, прави си я и с пържената риба. Аз с какво ли не съм правила, с печено пиле (остатъци), с цели чукнати отгоре яйца, ама то у нас сме всеядни. Даже, като те прочетох, ми мина мисъл, че ще е вкусно с пържена рибка.
Виж целия пост
# 309
Labrex, Ала-Бала, благодаря ви за идеите Flowers Hibiscus
Наистина пържена риба звучи странно. Но си представям малки парченца от филето /рибата е панирана по-точно/, което ще изглежда като рибата тон от консерва...

Ако мислиш, че ще ви е вкусно, прави си я и с пържената риба. Аз с какво ли не съм правила, с печено пиле (остатъци), с цели чукнати отгоре яйца, ама то у нас сме всеядни. Даже, като те прочетох, ми мина мисъл, че ще е вкусно с пържена рибка.

Ще споделя, ако все пак ползвам пържената рибка. Но рецептите с риба тон си ги записвам, решила съм вече на Никулден да е пица с риба.
Виж целия пост
# 310
От къде ще купите шаран за Никулден? Видях, че има почистен в Кауфланд и Лидл? На пазара има огромни живи рибоци, наминах да ги видя Joy
Виж целия пост
# 311
Аз си купих от магазин за риба. Нещо не ми вдъхват доверие шараните във веригите. Thinking
Виж целия пост
# 312
Кажете ми как правите пухкава питка? Коя рецепта ви е най-сполучлива? За питката няма ограничение откъм ползването на дадени продукти.
Виж целия пост
# 313
Кажете ми как правите пухкава питка? Коя рецепта ви е най-сполучлива? За питката няма ограничение откъм ползването на дадени продукти.

Содена питка с три вида брашно и риган
Виж целия пост
# 314
Момичета, дайте изпитана рецепта за шаран, голям шаран 5 кг. Ако може да е на фурна и да не е пълнен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия