готвено - на котлон??????

  • 13 698
  • 24
# 15
а какво е парти-грил?

скаричката за принцеси - правоъгълна е, с малка и плитка тавичка, която се *пъха* в *къщурката* на скаричката баси обяснението дето направих, скапах джисемето на детето и не мога да ти я снимам

сещам се Wink не знех, че така се казва.....ама тя не е ли мн малка как ще запичам в нея, там и чиния трудно се побира.....но на микровалновата имаме грил де - бавно е, но с повече тэрпение си върши работата, но пак за по-малки неща от нормална тавичка.....

ами моята *тавичка* на скаричката събира две чинии /пробвано е в старата ми работа, където си досготвяхме*/ Ако е с нормални размери - там - бързо се запича, за около 5-7 минути, верно, че е тънко, но пак си става за 2 човека. Вадиш и слагаш следващата доза.  И пак търпение трябва,  както при микровелето - вадене, слагане-печене, отиде половин час. Тъй че, или пробвай да запичаш в МВ-то, поне през това време друго нещо се свършиш, или направи мързеливата / аз и на нормалната слагам заливка на половината тава, другите я ядат като манджа/.
Абе ти и мръвки можеш да си печеш тогава -  hahaha нямаш грижа вече
Виж целия пост
# 16
всичко, което е за в тава и фурна, можеш да задушиш на котлон и в тенджера, естествено, без да запичаш, но това може да дооформиш в парти-грил;  - от зеленчуци, до меса и пържоли.  Гледай и рецептите и ако ти хареса някоя, а не *зацепваш* - свиркай, ще дообясним.
И като задушаваш каквото и да е - котлона по-силен до момента на завиране/клокване, след това оставяш на минимална степен да се задушава тихичко.

Ъъъъ...много ти е голям проблема, няма що!  Laughing Аз цял живот готвя само на котлон, напоследък започнах и във фурна по нещичко да правя.

Не само супи, но и картофена манджа, ориз, абе, какво съм седнала да изреждам, става всичко на котлона.
Е, мусака, да кажем, по-трудно ще направиш, но едната част от нея приготвяш на котлона, а останалата със заливката я довършваш в микрото (сигурно имаш).

Айде, приятно готвене!   Wink
 
Виж целия пост
# 17
В тези жеги на кой ми се пуска фурна, даже и да има Wink.
Вчера правих паеля на котлона, в дълбок тиган или тенджера задушаваш малко салам с червена чушка, чесън и лук и чаша бяло вино, вадиш ги и на тяхно място слагаш пиле - крилца, крачета, като се задушат се вадят и се слагат 2 чаши ориз, щипка шафран, кардамом, куркума и риган, 2 дафинови листа. след малко се връщат пилето и лука и чушката + 2 чаши пил. бульон и се вари 10 мин, накрая се прибавят скариди, миди, домати, грах от консерва, след 2 мин се сваля от котлона, слага се магданоз и се оставя за 5 мин преди сервиране.  newsm03
Става доста, така че днес няма да готвя. Утре ще правя заек с бяло вино, розмарин, маслини, чесън и домати. Заека се нарязва и запържва, добавя се бульон и другите съставки и се задушава докато омекне. Става страхотно - италианска рецепта.
Виж целия пост
# 18
Киса, да ти кажа за някои сигурно си е проблем.  Simple Smile Мойто свеки примерно. Тя цял живот вси4ко буха във фурната и като разбра, 4е аз си се справям отли4но на котлона, беше много озада4ена. На мъжа ми в на4алото също му беше много 4удно как така няма да използвам фурната.
Виж целия пост
# 19
Всичко, ама наистина всичко, което печеш във фурната, можеш да приготвиш в ел. тенджера. В темата за агнешкото бутче вече писах похвално слово за нея, да не се повтарям.
Виж целия пост
# 20
В тези жеги на кой ми се пуска фурна, даже и да има Wink.

 smile3521
Виж целия пост
# 21
В тези жеги на кой ми се пуска фурна, даже и да има Wink.

 smile3521

хихихихихихи ми то като я пуснеш не седиш да се топлиш до нея, а и нашата и без др е на балкона Wink



Още веднъж мерси на всички ви, че се включихти, въпреки доста глуповатия ми въпрос, ама тъй са невежите Wink много сте мили newsm51
Виж целия пост
# 22
Винен кебап
Къри
картофени кюфтета, кюфтета от тиквички и с месо
картофи с месо
боб
зелен фасул
спанак с телешко ( аз в тенджера под налягане го правя)
зелеви или лозови сърми
кюфтета фрикасе или пиле фрикасе
спагети с разни сосове
риба
пържен черен дроб с лук или пилешки дробчета с лук и домат
шницели
паниран кашкавал
миш-маш
пържен патлиджан или тиквички
каварма

Има още, но е 1ч. и ми се спи. Не мога мисля вече.
Виж целия пост
# 23
1. Почти не готвя във фурната...
2. Защо не си Поправите фурната. Вероятно ви е изгорял някой от нагревателите или ключ към него и това е проблемът. Не е сложен.
Виж целия пост
# 24
ще ти напиша няколко неща, а ти покрай тях ще се сетиш за още хиляда:
пиле каша
пиле фрикасе
винен кебап
картофена яхния
всякакви видове месо с ориз или картофи
гъби с ориз
тиквички с ориз
пълнени патладжани с ориз
месо с грах
различни супи
прясно зеле
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия