Оризът, който този път ми даде мисля че беше басмати или жасминов, дългозърнест. Много вкусна е тяхната кухня, дойдоха в нашия район преди няколко месеца и момчетата ни веднага си паснаха в щуротията и играта. Майката готви разкошно, през ден носи храна, защото знае колко много моят син харесва чуждестранните кухни. Аз също и давам от нашата, баницата и е любима. Харесват мусаката (заради тях последния път я правих с телешко мляно месо), млечната ни салата, бисквитената торта.
Аз по здравословни причини минавам за два месеца на вегетарианско хранене и веднъж седмично риба. Млечните и яйцата ги намалявам до крайност, прясното мляко го спирам изцяло.
Днес - хумус, пълнозърнести кракери, богата салата (нахут, селъри, моркови, зеле, фъстъчен дресинг и лимон); печена “панирана” моцарела.
Синът ми се върна от училище гладен и каза, че няма да яде. Направих му набързо зелена салата с настъргани кашкавал, сварено яйце, крутони и тайландски лют сос - всичко си изяде както не беше хич гладен (по неговите думи).
За закуска утре ще правя на него пенкейкс с настъргана ябълка, за ММ има кекс от вчера.
Ягоди и круши ще са утре, а и малко грозде за плодове.