За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 842
  • 743
Заповядайте в новата тема Simple Smile
Ако имате останало питане, ето я старата https://m.bg-mamma.com/?topic=1549434.720

Черното е чипс, или пържена нори. Някой правил ли е?
Виж целия пост
# 1
Помагай,народе!

Обезкостен пуешки бут реших да готвя на тиган,като си представях,че ще се получат някакви хапки,към които да добавя сос или гарнитура..
Първо, не знам защо реших да ги приготвям на тиган.Второ - загорих месото и сега мирише гадно и изглежда гадно..

Има ли начин да го спася?Да продължавам в тигана или да сложа да се вари..Иначе е полуготови вече..
Виж целия пост
# 2
Ако е загоряло веднага го прехвърли в друг съд, после ще го мислиш. Пусни снимка да видим колко е загоряло.
Виж целия пост
# 3
Само някои парчета бяха загоряли, хванах го навреме.Изрязах загорялото и сложих да варя месото в тенджерка с малко лук,морков и подправки,а после ще го мисля какво от тук нататък да го правя,че времето ме притиска.

Яд ме е,защото беше предвидено за детето,а не знам дали ще става за ядене.
Виж целия пост
# 4
Може да сервираш свареното месо с гарнитура от картофено пюренце. Пуешкото си е достатъчно вкусно и само леко посолено. Картофите може да свариш обелени на едри парчета заедно с месото както си е в тенджерката.
Виж целия пост
# 5
Ще готвим за пръв път патешко магре, с портокалов сос май го иска ММ. Някакви препоръки за какво да внимаваме? Мариноването в хладилник ясно, препичането на кожата ясно, тиганът с дебело дъно - наличен. Но ако имате практически съвети или някоя хитринка - четем с 4 очи Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Записвам се, благодаря!
Виж целия пост
# 7
Направих сироп от бъз,но стана лигав и с някакви парцали плуващи вътре 🤨
Защо така се получи?
Направих го като накиснах във вода цветовете заедно със захарта и лимоните за 1 ден.
Прецедих,изтисках ги добре,сипах в бутилки и веднага във фризер ги прибрах.
Виж целия пост
# 8
Направих сироп от бъз,но стана лигав и с някакви парцали плуващи вътре 🤨
Защо така се получи?
Направих го като накиснах във вода цветовете заедно със захарта и лимоните за 1 ден.
Прецедих,изтисках ги добре,сипах в бутилки и веднага във фризер ги прибрах.
Бутилката не е била стерилна и са се е формирала гъба. Или капачката. Или нещо друго при производството.
Виж целия пост
# 9
В пластмасови бутилки от 1/2л. го сипах.

Следващият го направих като киснах бъза само във вода с лимони и след като го прецедих  добавих захар и лимонтозу.Той не е лигав.
Виж целия пост
# 10
Освен да е било много топло където е бил оставен за един ден, а и захарта подхранва микрофлората.
Виж целия пост
# 11
Ще се пие,прецеждам го два пъти...няма да го правя вече по този начин.
Виж целия пост
# 12
Здравейте, някой ползва ли бюджетен високоскоростен блендер, който да прави всичко на гладък крем? Имам предвид дори ябълки с кората и зеленилки, дори някои правят вегански млека без прецеждане.  Сегашният ми блендер не се справя изобщо. Гледам, че има бюджетни с голяма мощност, някой дали има такъв да каже дали прави всичко на гладък крем?
Виж целия пост
# 13
Здравейте, някой ползва ли бюджетен високоскоростен блендер, който да прави всичко на гладък крем? Имам предвид дори ябълки с кората и зеленилки, дори някои правят вегански млека без прецеждане.  Сегашният ми блендер не се справя изобщо. Гледам, че има бюджетни с голяма мощност, някой дали има такъв да каже дали прави всичко на гладък крем?
Ако правиш по-гъсти неща по-добре си вземи специален блендер за смутита, те са малки, с чаша обърната надолу тип нутрибулет и правят точно "крем". Големите блендери не са за тази цел и че изгорят. Иначе кухненски робот.
Виж целия пост
# 14
Eфибуш, благодаря ти. Сега видях, че има отделен вид уреди. Няма да правя гъсти неща, с консистенцията на гъста крем супа най-много. Въпросът е да стават като крем. Тези нутри блендери са доста маломощни, затова съм ги пропуснала. Но иначе схващам, че в по-малкия обем частичките ще се блъскат повече и ще се раздробяват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия