xАмериканска Фатална 13-та...

  • 13 280
  • 343
# 315
Тина хрис ...много неприятно изживяване,добре че всичко е наред, май*ата му на "извинете"
Аз затова се движа с този звяр,мъжо хубаво ме е обурудвал ,не смеят да се приближат до мене  Mr. Green

Виж целия пост
# 316
Розите се режат по няколко начина:
1. есента, преди да ги зазимиш, ги отрязваш почти до края и ги зариваш с нещо да се пазят от студа - дурвени стурготини или даже найлонова торба
2. на пролет ако има изсъхнали пръчки останали ги режеш за да направиш място на новите
3. след като напълно прецъфти всеки цвят, го отрязваш до първата или втората пъпка, т.е. там където започва листенце.

За лозите - също се режат на есен, но не знам какви имаш ти, от дивите ли са? ето снимка


тях можеш да ги оставиш и да изсъхнат, на пролет ще живнат много бързо, те са почти като плевел, много бързо се разпространяват.

Красива лилийка си сложила и аз ги имам много, ама са на сянка и малко по-късно започват да цъфтят. Моят любим мъж нещо се е побъркал на тема градинарстване и сади, ли сади тези дни и полива и копае, и Марти му вика "копай!" и друга любима дума е лопата и той ходи да копае с баща си. Дядо му и баба му във Варна ще умрат от щастие че ще има кой да гледа лозето  Laughing Laughing

Ами имам и нормална лоза, и от дивата, ама аз за нормалната питах.
За розите аз ги окастрих пролетта, обаче сега само едната има пъпка и реално цъфнаха 2 рози от същия корен, другите само растат нагоре и няма пъпки, само листа.
Виж целия пост
# 317
На мен ми се е случвало нещо подобно като на Джи (госпожа, ти си с нов ник, гледам  Simple Smile)

Ми...след като се уверих, че моят ник е трудно запомнящ/разбиращ се - реших да разкарам йероглифите и да си стана една проста потребителка с незапомнящ се ник. Mr. Green Гледах да запазя звученето, а и да не се доближавам много до твоя все пак, че сме с една буква, затова е на кирилица. Смятам, нямаш против? Wink

и да си призная и двете събития ми повдигнаха настроението по еднакъв начин (Джи и ТинаХрис да не ме стрелят с домати).

Че защо с домати? Чувството е важно, не изпълнителят!, адреналинът, кръвта в слепоочията!! Дали е Горан или Джони, щом ти се надига вълната на еуфорията отвътре, значи всичко е точно! (И аз харесвам Брегович, много при това!)
Виж целия пост
# 318
няма рецепти за кебапчета  newsm45 cook
Виж целия пост
# 319
няма рецепти за кебапчета  newsm45 cook

Ох ,душата златна!! Аз мислех, че ти само за подправките се колебаеш  Laughing Чакай ей сега ще ти дам моята Simple Smile Peace

кайма
сол
черен пипер
кимион

Първо правило:-СМЕС
Най-хубавите кебапчета стават от кайма смес! та е% свинска кайма и 50 % телешка, друг вариант е телешка 60 % и свинска 40 % . Аз харесвам и съчетанието на телешко 35 % , свинско 30 % и агнешко или овнешко 35 %, защото овнешкото е много мазно и стават сочни. НО...тъй като няма как да знаеш дали е овнешко или агнешко Simple Smile можеш да замениш това със сланина или дори с просто краве масло ако няма друго.
За мен обаче най-хубавите кебапчета са тези, в които има поне малко агнешка кайма.
Второ правило: МЕСЕНЕ
Много е важно месенето на каймата - меси се много, така че да побелее каймата. На купешките им слагат набухватели, затова ако искаш да се надуе, може да бутнеш малко сода и лъжица кисело мляко в каймата си.

Трето правило : ТЕЧНОСТ
Чувала съм какви ли не течности за слагане в кебапчетата- червено вино, вода, газирана вода, бира. Пробвала съм ги всичките, на мене всичките ми допадат. Зависи какво имаш. Виното придава леко червеникав цвят, аз предпочитам да сложа газирана вода или бира ( гледай да не е много горчива, че ще е усеща!) , но ако няма слагам обикновена вода. Около 300 грама течност на килограм месо ми отива. След като се омеси веднъж каймата трябва да се остави да отлежи 24 часа в хладилника. На другият ден отново се премесва( месиш както се меси пита ) , и отново се добавя течност, след което вече  си оформяте кебапчето и слагате на СИЛНО нагорещената скара.

Да ви е сладко и да се похвалиш после Simple Smile
Забравих да кажа, че ако имаш голям шприц може да си ги шприцоваш даже Simple Smile
Виж целия пост
# 320
Тандурито, можеш ли да ме адоптнеш във вашия household  newsm22
Виж целия пост
# 321
Тандурито, можеш ли да ме адоптнеш във вашия household  newsm22

Заповядай   bouquet Hug
Виж целия пост
# 322
Смятам нямаш против? Wink

Хайде сега пък и против, в ред ли си- разбира се, че нямам! Hug  Hug  Hug

Tandoori, и аз на краставичар краставици ще продавам, ама все пак ще попитам- не се ли месят кебапчетата с ръце, навлажнени във вода и оцет- аз така знам... newsm78

За розите- моят свекър е розар (което за ФЛ си е направо постижение, особено и ако му видиш градината- нацъфтяла с рози зиме и лете), та покрай него и аз дето иначе и едно листо не мога да завъдя, успях все пак да отгледам два червени розови храста пред къщата- с идея а ла български трендафил.  Wink Та от него знам, че се режат (поне по нашите земи) два пъти годишно. Например моите ги орязах ранна пролет, след това ще е може би началото на есента. Но и иначе ги кълцам бая- общо взето след почти всяка цъфнала роза режа- казано ми беше, че не трябвало да се оставят да прецъфтяват на храста.

Виж целия пост
# 323
Ха, не знаех, че рози не виреят във Флорида, т.е. че е постижение да ги завъдиш - аз си имам една пред нас, замъкнах си я от старата къща в новата даже Embarassed, щото ми е мил спомен от съпруга ми, та тя си цъфти съвсем спокойно и самостоятелно - и аз съм една пишман цветарка, та само бурите и дъждът я отглеждат. Обаче я режа Twisted Evil, но когато ми падне, обикновено като вземе да избуява много и да се разклонява, хич не спазвам сезони и такива разни. Ако добре си спомням, розите се режат, за да цъфтят повече...или нищо не си спомням. newsm78 Обаче въпросният храст си върви чудесно, даже я снимах, да показвам на майка ми скоро. По едно време имаше цели 10 цвята Shocked.

Виж целия пост
# 324
Tandoori, и аз на краставичар краставици ще продавам, ама все пак ще попитам- не се ли месят кебапчетата с ръце, навлажнени във вода и оцет- аз така знам... newsm78

Ами аз да си призная и кюфтетата така ги правя и честно казано не знаех, че може да има и друг начин, затова и не го споменах.  Embarassed
Виж целия пост
# 325
(Джи и ТинаХрис да не ме стрелят с домати).
Няма да те стреляме,сварихме ги на лютеница,не останаха:))) На БД сме ходили,и на Брегович бях(къде без мен),с малкия там(беше на 5 мес. тогава)...
  Tandoori,моите са нежно-розови...трябва да побързам да си ги снимам,че жегата ще ги довърши.
victoria,крайно време е ,да сменя нашите трошки за нещо такова Rolling Eyes
Виж целия пост
# 326
къде имаше сайт за преводи на нашите поговорки
от сорта на "юнак без рана не може "
"трай бабо за хубост" и т...н..

аз ги превеждам  ама много сериозно звучат,дали не могат да прозвучат по като поговорка на англ. дайте идеи(ако е възможно въобще)
Виж целия пост
# 327
Пратиха ми един линк - за топ 100 high schools.
Моите още са далеч от там, но пък е добре да знаеш с оглед къщокупуване, ако решиш да му се довериш.

ето:

http://www.msnbc.msn.com/id/18757087/site/newsweek/
Виж целия пост
# 328
Тина, с малкото зло сте се отървали, слава богу.. Не се ядосвай.
Виж целия пост
# 329
Пратиха ми един линк - за топ 100 high schools.
Моите още са далеч от там, но пък е добре да знаеш с оглед къщокупуване, ако решиш да му се довериш.

ето:

http://www.msnbc.msn.com/id/18757087/site/newsweek/
Ето това също е интерсно за училищата.
Nutrition Standards for Foods in Schools: Leading the Way Toward Healthier Youth

Committee on Nutrition Standards for Foods in Schools, Virginia A. Stallings and Ann L. Yaktine, editors
US Institute of Medicine, 2007

Available online at: http://books.nap.edu/catalog.php?record_id=11899

“…………Food choices and eating habits are learned from many sources. The school environment plays a significant role in teaching and modeling health behaviors. For some children, foods consumed at school can provide a major portion of their daily nutrient intake.

Nutrition Standards for Foods in Schools offers both reviews and recommendations about appropriate nutrition standards and guidance for the sale, content, and consumption of foods and beverages at school, with attention given to foods and beverages offered in competition with federally reimbursable meals and snacks. It is sure to be an invaluable resource to parents, federal and state government agencies, educators and schools, health care professionals, food manufacturers, industry trade groups, media, and those involved in consumer advocacy. …..”

*      *      *     *

Аз го пратих на anette1104, ама тя сигурно ме помисли за луда, че и изпращам лс без да я познавам  Mr. Green Сори, не съм луда, просто го изпратих, заради хранителната пирамида  Grinning
А мен много ме вълнува какво ядат в училищата децата, като чувам други родители какви ги разправят ми се изправя косата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия