спанак във фризер как

  • 20 600
  • 19
# 15
Спанак съм прибирала и бланширан и не бланширан- разлика няма-някой по горе спомена за почерняване и изсушаване- на мен не ми се е случвало никога  Naughty,просто торбичките трябва да са добре затворени  Peace
Целина не се бланшира-измива се,отцежда се  много добре ,нарязва се (аз режа максимално ситно,а може да се остави и цяла дръжка-която след това се вади от ястието или супата) и се прибира в кутийки или торбички,когато ми трябва си вадя по малко,а ако е бланширам как ще го ползваш,с бормашината ли ще го къртиш   newsm78.Така правя и копър,магданоз,девесил и каквито още подправки се сетиш-без джоджан(юзам) и чубрица.
Виж целия пост
# 16
Не,не ги вадя с бормашина!Просто има много малки торбички,напр.6/7см.вкойто ги замразявам.А някой ги смесват с вода-мн.малко колкото да не се пръскат и ги замразяват във формички за лед.От тези пластмасовите. 
Виж целия пост
# 17
А кому е нужно да бланшира магданоз или целина- нито ще са свежи подправките,нито ароматни.... newsm78.Това с бормашината си беше шега- не се засягай  Wink
Ако само се нарежат и сложат в торбичка или кутия е много по добре  Peace
Виж целия пост
# 18
Ами първо го потопи за около 5 минути в кипяща подсолена вода. След това го отцеди, ако искаш го нарежи и си го нареди в пакетчета и във фризера. Преди да бланшираш спанака го почисти от дръжките.

 Peace нищо немога да допълня   bouquet
Виж целия пост
# 19
Аз не бланширам и пак си е  чуден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия