Пълнозърнестите хлебчета на д-р Емилова

  • 2 420
  • 3
Вече два пъти ги правя и мога само да ги хваля.

За всички, които обичат пълнозърнест хляб.

Ето я рецептата:

Пълнозърнести хлебчета

Продукти за 36 хлебчета по 50 грама: 1,7 кг пълнозърнесто брашно; 1 с.л. захар; 1 с.л. сол, 3 с.л. оцет; 3 с.л. олио; 3 пакетчета суха мая; около литър хладка вода; подправки: чубрица, сминдух, кимион, мащерка
Начин на приготвяне: Всичко се замесва, втасва от 5 до 10 мин. и се оформя на топки. Оформят се 36 броя топки, които точно се събират в стандартната тавичка от фурната Ви. Оформените топки се топват до половината във вода, след това – в овесени ядки или маково семе, или сусам. Нареждат се в намазнена торбичка, втасват още 5 мин. и се пекат на 250 градуса от 35 до 45 мин. Изваждат се и се оставят да изстинат, завити в чиста кърпа.


http://www.emilova.org/bg/recipes.html


Стават малко сухички. Аз слагам повече маслини и втория път добавих около чаена чаша настъргани моркови. Подправките също могат да варират.
Виж целия пост
# 1
пробвай да нправиш хляб или хлебчета със закваска.
по-вкусни са от тези с мая.

ето тук има рецепта как се прави закваска.
заслужава си Peace
Виж целия пост
# 2
пробвай да нправиш хляб или хлебчета със закваска.
по-вкусни са от тези с мая.

ето тук има рецепта как се прави закваска.
заслужава си Peace
Благодаря Аси! Heart Eyes
Отдавна искам да "избягам"от маята, но не знаех как. Омега беше дала един линк за закваска, но тогава ми се видя много сложно и не пробвах.

П.П. Сега видях колко часа втасва.  Crazy Май е същата рецепта. Но ще пробвам, колко му е.
Виж целия пост
# 3
  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия