как съхранявате приготвени вече спагети?

  • 9 619
  • 20
знам,че най-хубаво е да се консумират докато са топли,но все пак ако останат как ги съхранявате?или ако сте ги приготвили 2 часа по-рано ,имате ли някаква хитринка ,за да нестоят спластени?

един познат готвач ме посъветва да ги залея с  вода и малко олио и да захлупя с капак.Преди да ги сервирам  слагам на котлона да кипне водата и изцеждам,после добавям соса:)
Виж целия пост
# 1
Спагети винаги ни остават. Прибирам ги в затворен съ в хладилника. Нищо не им слагам
Соса и той в друг съд.
Виж целия пост
# 2
Слагам ги в хладилника без нищо. След това на котлона с малко водичка  Peace
Виж целия пост
# 3
Току-що ги изкарах от хладилника и ги хапнах студени. Сложих ги снощи в една купа и ги полях със соса, който също остана, без да ги разбърквам, затворих купата с капак. Не бяха сухи, не бяха и много водни, съвсем малко си бяха пуснали водичка.
Виж целия пост
# 4
Объркай ги обилно със сос, изсипи ги в тавичка и настържи кашкавал отгоре. Запечи ги във фурната, по този начин спагетите се "запечатват" и отдолу не изсъхват. Аз ги приготвям по този начин, за да могат да ги консумират децата и на другия ден, хубави са си даже без да се притоплят.
Виж целия пост
# 5
Объркай ги обилно със сос, изсипи ги в тавичка и настържи кашкавал отгоре. Запечи ги във фурната, по този начин спагетите се "запечатват" и отдолу не изсъхват. Аз ги приготвям по този начин, за да могат да ги консумират децата и на другия ден, хубави са си даже без да се притоплят.
ммм това ще го пробвам за довечера:)
Виж целия пост
# 6
знам,че най-хубаво е да се консумират докато са топли,но все пак ако останат как ги съхранявате?или ако сте ги приготвили 2 часа по-рано ,имате ли някаква хитринка ,за да нестоят спластени?

един познат готвач ме посъветва да ги залея с  вода и малко олио и да захлупя с капак.Преди да ги сервирам  слагам на котлона да кипне водата и изцеждам,после добавям соса:)
Кажи му да си смени занаята .
Поне в приготвянето на итал. кухня се вижда , че е много зле. ooooh! Naughty Joy
Виж целия пост
# 7
Аз ги съхранявам смесени със соса и затворени в купа. После си ги топля в микровълновата и пак са си вкусни.  Peace
Виж целия пост
# 8
Аз ги съхранявам смесени със соса и затворени в купа. После си ги топля в микровълновата и пак са си вкусни.  Peace

Аз също така ги съхранявам . Само като ги стопля настъргвам отгоре кашкавал.
Виж целия пост
# 9
Аз ги съхранявам смесени със соса и затворени в купа. После си ги топля в микровълновата и пак са си вкусни.  Peace
Така поемат течността от соса и после са като разкашкани.

Най-добре е да се съхраняват по отделно. Спагетите се слагат в съд с много малко мазнина и се разбъркват хубаво, за да се омазнят. Така не залепват, а после се затоплят в микровълнова.
Виж целия пост
# 10
знам,че най-хубаво е да се консумират докато са топли,но все пак ако останат как ги съхранявате?или ако сте ги приготвили 2 часа по-рано ,имате ли някаква хитринка ,за да нестоят спластени?

един познат готвач ме посъветва да ги залея с  вода и малко олио и да захлупя с капак.Преди да ги сервирам  слагам на котлона да кипне водата и изцеждам,после добавям соса:)
Кажи му да си смени занаята .
Поне в приготвянето на итал. кухня се вижда , че е много зле. ooooh! Naughty Joy

Незнам, но тук в Италия в града които живея точно по този начин процедират в едно от най-посещаваните ресторантчета  Thinking
Виж целия пост
# 11
Най-добре е да се съхраняват по отделно. Спагетите се слагат в съд с много малко мазнина и се разбъркват хубаво, за да се омазнят.
Това е добър вариант. Peace Аз след това обикновено ги омешвам с 2-3 яйца и каквото намеря в хладилника /настъргани сирена, колбас на кубчета, някакъв предварително задушен зеленчук/. Слагам малко зехтин в тигана и правя нещо като дебел омлет. Италианците го наричат frittata и е един от малкото начини да ги накараш да ядат паста неприготвена в момента. Whistling http://tasteofsorrento.sorrentoinfo.com/ricette/frittata_di_spaghetti.asp
Виж целия пост
# 12
Аз ги съхранявам в хладилника в тенджера. На следващият ден ги претоплям в микровълновата, поръсвам със сирене и кашкавал и готово.

Виж целия пост
# 13
Когато не ми остане сос, ги съхранявам затворени в кутия. На другия ден ги поливам с малко зехтин (без вода) и ги врътвам за 1 минута в дълбок тиган.
Ако пастата е полята със студена вода след сваряването не залепва чак толкова.
Най-много ги харесвам престояли заедно със сос, ако остане. Страхотни са, поели аромата на соса. Дори не ги топля.
А варианта със запичането с кашкавал е много хитра идея, но не е подходяща за всички видове сос (поне от тези, които аз ползвам).
Снощи дояждахме паста с гъби и зеленчуци, запечена с кашкавал.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 14
Веднага след като махна сварените спагети от котлона, изцеждам горещата вода, прехвърлям ги в гевгир и ги измивам хубаво със студена вода. Връщам ги отново в тенджерата и ако останат - в хладилника. Понякога ги смесвам със соса и ги топля на микровълновата. Вкусни са си и не се залепват  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия