Пресечено мляко?

  • 19 597
  • 10
Чудя се какво представлява пресеченото мляко? Искам да кажа, ако се пресече пред очите ти по някаква причина... Опасно ли е, какво се отделя, като се получат парцалите, това май са белтъците? newsm78
Виж целия пост
# 1





Когато ми се пресече пр.мляко го оставям да кипне, после го прецеждам, посолявам и си го хапвам с удоволствие!
Чувала съм, че от суроватката може да се правят сладкиши, но аз го изхвърлям.
Виж целия пост
# 2
Намерих научния отговор:

http://wiki.answers.com/Q/Why_does_milk_curd
Виж целия пост
# 3
Чудя се какво представлява пресеченото мляко? Искам да кажа, ако се пресече пред очите ти по някаква причина... Опасно ли е, какво се отделя, като се получат парцалите, това май са белтъците? newsm78

 Laughing Не е опасно. Просто млякото се разделя на "вода" и "сирене".
И да, със суроватката се правят сладкиши, вместо мляко.
Виж целия пост
# 4
По-скоро на вода и извара.  Wink И не, не е опасно.
Виж целия пост
# 5
Аз даже нарочно пресичам мляко за извара  Wink суроватката употребявам освен за сладкиши и за питки.

Изварата пък си я ям или солена с горчица, майонеза, шунка и подправки, а и кашкавал евентуално; или пък сладка - с мед, конфитюр и малко заквасена сметана, мед и плодове и т.н. импровизации
Виж целия пост
# 6
Пресичам си го нарочно с лимонена киселина и го цедя през марля.Посолявам и ям кашкавал.
Виж целия пост
# 7
А когато се пресече само,не означава ли,че млякото е било старо /развалено/?
Аз винаги го изхвърлям?!
Виж целия пост
# 8
А когато се пресече само,не означава ли,че млякото е било старо /развалено/?
Аз винаги го изхвърлям?!

да, означава, но щом мине топлинната преработка, не е опасно, напротив Simple Smile въпреки че като е от кутия, а не домашно, понякога толкова гадно мирише, че го изхвърлям
Виж целия пост
# 9
А когато се пресече само,не означава ли,че млякото е било старо /развалено/?
Аз винаги го изхвърлям?!

Тогава вече има бактериални култури, но ако се кипне се стерилизира и пак може да се ползва. Е, това е ако съвсем не ти се ще да го хвърляш  Laughing
Виж целия пост
# 10
аз обожавам изварата която сама си правя. 2 литра мляко смесвам с 1 кофичка кисело мляко /аз използвам на "верея"4,5%/ Млякото след завиране се пресича.Изливам 1 кафяна чашка студена вода в него и след това го прецеждам в гъста цедка. добавям му малко сметана и е божествено. Всички други извари с изключение на рикотта ми миришат и не мога да ги ям.Когато съм на диета си я приготвям с нискокалорични млека.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия