Как да сваря домашно пиле

  • 12 326
  • 17
Слагом го в тенджера под налягане, на бавен огън и все става жилаво. Ние се справяме някак, но дребната го върти из устата си, прави някаква лепкава топка и го изплюва.
Има ли някаква хитрина, как да го сваря това пиле, че да стане крехко?
Виж целия пост
# 1
Аз по тази причина използвам домашно пиле само за супа.
Виж целия пост
# 2
Явно не го вариш достатъчно.
Когато е от домашно пиле, бялото месо винаги си остава на конци.
Виж целия пост
# 3
на пилето нищо му няма,сварила си го ,убедена съм в това,просто вси4ки ние сме сикнали с вкуса и консистенцията на месото на купените синкави пилета, Winkдавай на детето месото от кълката,то не е толкова сухо...аз също го варя в тенджерата под налягане...на малкото му режа месото на малки къс4ета и няма проблеми със сдъвкването,но принципно домашното пиле е по сухо и аз го използвам за супи и яхнии основно Wink
Виж целия пост
# 4
Слагом го в тенджера под налягане, на бавен огън и все става жилаво. Ние се справяме някак, но дребната го върти из устата си, прави някаква лепкава топка и го изплюва.
Има ли някаква хитрина, как да го сваря това пиле, че да стане крехко?

Хитринката е малко алкохол било то ракия или мастика.Узо или уиски.Слагаш малко в тенджерата и би трябвало вече да не е така.А може би е още от самото колене на пилето та чак до изчистването му.Ако кръвта не е изтекла напълно след като е заклано, а е попаднала навътре в тялото,и другото е при попарването с вряла вода,ако не е била много топла водата,пилето се е стегнало и това е довело до невъзможност да бъде сварено хубаво.
Виж целия пост
# 5
сега про4етох 4е Дими е писала за варенето....да не би да не го вариш достатъ4но?
аз го варя след завъртането на винтила поне 45 мин. Peace
Виж целия пост
# 6
Аз го варя поне 45-50мин след като се херметизира тенджерата. То си е малко по-жилаво то купените, но чак да не може да го сдъвче малката, сигурно не го вариш достатъчно Peace
Пробвай с алкохол и вари повече време.
Виж целия пост
# 7
Варя го в обикновенна тенджера. Не съм засичала точно колко, може би 2 часа  Rolling Eyes Никога не е жилаво, но на мен ми дават млади пилета  Peace Знам от баба, че после стават жилави!
Виж целия пост
# 8
Опитай в плик за печене,на по бавен огън,става много добре.
Виж целия пост
# 9
По принцип домашното пиле си остава малко жилаво,но пък вкуса му не може да се сравни с купеното.Независимо младо пиле или кокошка винаги ще ви се струва недоварена в сравнение с купените.
Виж целия пост
# 10
За вкуса спор няма. Друго си е супа от домашно пиле, ммммммм.
Виж целия пост
# 11
И аз слагам малко алкохол и варя по-дълго време.
Но е факт, че си е по-жилаво от купеното пиле.
Виж целия пост
# 12
Както и да го варите, винаги ще си остава по жилаво. Защото е хранено по различен начин и си е месо. А купеното си е пихтия. Та даже и вкус няма.
Виж целия пост
# 13
Благодаря на всички за отговорите!

Ще пробвам с малко алкохол да видя, какво ще стане!
Виж целия пост
# 14
Опитай в плик за печене,на по бавен огън,става много добре.
А да го варя ли предварително или направо така, защото ми се струва, че ще стане жилаво, ако го сложа направо така?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия