За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

  • 38 698
  • 721
# 15
   Здравейте, искам да ви питам някой от вас използва ли машина за мелене на кайма в къщи и каква точно според вас е по-добра - елекрическа или ръчна Ікато тези за мелене на домати
Аз имам робот и с него си меля месото...Имам и ръчна машинка за месо.
Естествено предпочитам робота. Mr. Green
На ръчната е трудоемко,ножчетата се замазняват с някои жили на месото,пък трябва да се вадят переодично да се почистват....Омазваш се до ушите  ooooh! Mr. Green

В робота слагам месото нарязано на кубчета и включвам.Толкоз!

За електрическа машинка за месо не мога да кажа мнение.Нямам наблюдения.
Виж целия пост
# 16
   Здравейте, искам да ви питам някой от вас използва ли машина за мелене на кайма в къщи и каква точно според вас е по-добра - елекрическа или ръчна Ікато тези за мелене на домати

Ние ползваме ръчната за домати, ама ако ме питаш мене си купи електрическа, даже не знам ама съм слушал, че кухненските роботи също мелели месо. То си зависи колко често ще ти се наложи да месиш.
Виж целия пост
# 17
За кладницата да кажа, че редовно си купувам, никога не я беля, приготвям я на тефлонов тиган в масло с черен пипер и сол и става страхотна  Peace

Извара,майонеза,чесън,орехи,копър.Пасира се и готово.
Може ли да кажеш за тези които не са го правили до сега това в какви пропорции е?

...  аз бих добавила и печен патладжан, поне аз така го правя  Grinning и ми е любима разядка


Сега на свой ред бих попитала за рецепта за кекс с ябълки, баба ми едно време правеше страхотен, не от пандишпаново тесто, стоеше влажен и определено имаше и някаква мазнина, леко ронлив.... но вече няма как да я попитам за рецептата  Confused ....
Виж целия пост
# 18
   Здравейте, искам да ви питам някой от вас използва ли машина за мелене на кайма в къщи и каква точно според вас е по-добра - елекрическа или ръчна Ікато тези за мелене на домати

Ние ползваме ръчната за домати, ама ако ме питаш мене си купи електрическа, даже не знам ама съм слушал, че кухненските роботи също мелели месо. То си зависи колко често ще ти се наложи да месиш.

Ако ще мелиш по-голямо количество месо, вземи си елекрическа месомелачка.
Освен това тя си има предимства пред блендера - може да сложиш приставка и да го смели едро, може да ти го смели фино, средно, аккто щеш - при това в неограничени количества и всички еднакво.

Аз съм от ония, дето не харесаха кладницата пък  Rolling Eyes Rolling Eyes
Виж целия пост
# 19


Аз съм от ония, дето не харесаха кладницата пък  Rolling Eyes Rolling Eyes
Ааааа и аз и аз.....Писах аз в другата тема дето си показват манджите....

Не сме свикнали на такъв силаж ние....Много сме се разглезили с гъбите.Все от ароматните  ядем и тия са като силаж направо.... Sick
Така,че на едно мнение сме..
Виж целия пост
# 20
Мъжо вече стърже на мивката съгласно твоите указания (и тихо мърмори за идеята ми да купя баш такова рибище) Wink.
[/quote]


Сигурно отдавна вече си похапвате рибката, но сега питах мъжът ми как той маха люспите - поръсва с оцет кожата за около половин час и после по-лесно се остъргвали,като се почвало от опашката  Simple Smile
Виж целия пост
# 21
Мастърче, гледам питала си за изварата.
Аз правя един фалшив хайвер от извара.
500 грама извара, 2-3 лъжици майонеза, 1-2 скилидки чесън, малко олио, червен пипер, черен пипер и сол. Разбъркваш, оставяш в хладилника да поосмисли и поосмеси вкусовете и после   261uu
Виж целия пост
# 22
Мастърче, гледам питала си за изварата.
Аз правя един фалшив хайвер от извара.
500 грама извара, 2-3 лъжици майонеза, 1-2 скилидки чесън, малко олио, червен пипер, черен пипер и сол. Разбъркваш, оставяш в хладилника да поосмисли и поосмеси вкусовете и после   261uu
Тц! нИ съм аз с питанката hahaha hahaha hahaha
Ма нищо де...ще взема утре да забъркам твоя фалшив хайвер,че ми хареса Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 23
 Joy Joy Joy Joy JoyАз питах за изварата.Мастърчето ми отговори,направих разядката и дори я изядохме.И без това ме боли много гърло днес и мислих нещо с чесън да направя,та това ми дойде сууупер.А и вечерята беше свински гърди със зеле в гювеч.Пасна си идеално.
Виж целия пост
# 24
Простете старата жена  Mr. Green
Виж целия пост
# 25
Простете старата жена  Mr. Green
оХ,Ох,Ох.....ти ли бееее младо Ягне си била стара,а? Нещо май си се объркала.... hahaha hahaha hahaha hahaha
Виж целия пост
# 26
Простете старата жена  Mr. Green
оХ,Ох,Ох.....ти ли бееее младо Ягне си била стара,а? Нещо май си се объркала.... hahaha hahaha hahaha hahaha

Мани мааааааа, ся някой ще даде рецепта божествена за младо Ягне и отидОх  Joy Joy Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 27
Простете старата жена  Mr. Green
оХ,Ох,Ох.....ти ли бееее младо Ягне си била стара,а? Нещо май си се объркала.... hahaha hahaha hahaha hahaha

Мани мааааааа, ся някой ще даде рецепта божествена за младо Ягне и отидОх  Joy Joy Joy Joy Joy

Ей ти две рецепти....Ама не те давам да знаЙш...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg11964875#msg11964875

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg11966083#msg11966083
Виж целия пост
# 28
Ако младото   Ягне   ще готви Ягнешко,нали ние по-.......няма да я караме само на овче Joy Joy Joy

Айде,като съм почнала тая вечер......поне съм сигурна в съветите ви.
Следващото ми питане е:В края на седмицата ще ходя на гости на едно семейство за пръв път.Иска ми се да занеса нещо приготвено от мен и сладко и солено,ама да е нещо оригинално.
Предизвиквам ви:давайте съветиииии.
Виж целия пост
# 29
За оригинално солено ястие се сещам за Вулкан от кайма от сайта "Веселият готвач".Там има и снимка.
 


300 г пилешко филе
300 г картофено пюре
2-3 бр. кисели краставички
300 г кайма
1 глава лук
1 ч.л. кимион
черен пипер
магданоз
кетчуп за украса
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
         
 

 
 



  Пилешкото филе се нарязва на ленти и се реди под формата на пирамида на дъното на тавичка застлана с фолио. С картофеното пюре се облепва пирамидата с филето. Нарязаните на ленти краставички се лепят една до друга върху пюрето. Нарязва се лука смесва се с каймата и подправките. Със сместа се намазват изцяло краставичките, като най-отгоре в центъра на вулкана се прави дупка и се слага черупка на яйце. Пече се за около 40 минути. На дъното на черупката се слага свещ и кухината се запълва с кетчуп. С него се оформя лавата по вулкана. При поднасяне се пали свещичката.
 
 
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия