За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

  • 38 731
  • 721
# 30
А за сладкият вариант  Laughingдруги два броя вулкани.   Party
Бисквитена торта "Ева" 


450 г обикновени бисквити (3 пакета)
2 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. какао
4 с.л. захар
1 ч.ч. нарязани орехи
50 г стафиди
150 г обикновен локум (1 кутия)
70 г масло
дребни бонбонки - кафяви или розови
шоколад за глазура
разбита сметана за украса
------------------------------------------------------------
 
         
 
   
 
 



  Бисвитите се начупват и се заливат с прясното мляко сварено със захарта и какаото. Прибавят се орехите, стафидите, локума и размекнатото масло. Всичко се разбърква добре. Сместа се изсипва в две еднакви купички, покрити с найлоново фолио. Слагат се в хладилник за 6-7 часа. Купичките се обръщат върху поднос, една до друга, маха се фолиото и се заливат с шоколадова глазура (шоколад залят с прясно мляко и разтопен на водна баня). За ареолите се отделя малко от бисквитената смес, прави се на малко кръгче и се поставя върху гърдата. Слагат се зърна от бонбонките. За украса на тортата се прави сутиен от разбита сметана.

Идеята е тортата да е във формата на женски гърди. Необичайния й вид я прави не съвсем подходяща за деца, но възрастните, осбено от мъжки пол, със сигурност ще я оценят.
 
Виж целия пост
# 31
Мастерче, сег а  те видях, че си недоволна  Hug

.Иска ми се да занеса нещо приготвено от мен и сладко и солено,ама да е нещо оригинално.

сладки идеи не мога да мисля  по това време, но ето оригинално и много вкусно Руло от кашкавал. Непретенциозно. Имам и картофено руло, ако искаш.
Виж целия пост
# 32
Joy Joy Joy Joy JoyАз питах за изварата.Мастърчето ми отговори,направих разядката и дори я изядохме.И без това ме боли много гърло днес и мислих нещо с чесън да направя,та това ми дойде сууупер.А и вечерята беше свински гърди със зеле в гювеч.Пасна си идеално.
Следващият път като имаш извара в излишък и те боли гърлото вместо да правиш разядки си направи изварен компрес на гърлото и ще ти мине.  Laughing
Аз ще я направя разядката с патладжан също, че и без това имам доста замразен.
Виж целия пост
# 33
В края на седмицата ще ходя на гости на едно семейство за пръв път.Иска ми се да занеса нещо приготвено от мен и сладко и солено,ама да е нещо оригинално.

суши и тирамису  Peace
Виж целия пост
# 34
Сега на свой ред бих попитала за рецепта за кекс с ябълки, баба ми едно време правеше страхотен, не от пандишпаново тесто, стоеше влажен и определено имаше и някаква мазнина, леко ронлив.... но вече няма как да я попитам за рецептата  Confused ....
  Moжеш да пробваш този.  Simple Smile
Виж целия пост
# 35
деде Хаджи, видях в другата тема баницата ти с ръчно точени кори   chef
Моля те напиши ми рецептата за тестото на корите  Praynig Изглеждат точно като на баба, която вече за съжаление не мога да попитам  Sad
Много ще съм ти благодарна   bouquet
Виж целия пост
# 36
деде Хаджи, видях в другата тема баницата ти с ръчно точени кори   chef
Моля те напиши ми рецептата за тестото на корите  Praynig Изглеждат точно като на баба, която вече за съжаление не мога да попитам  Sad
Много ще съм ти благодарна   bouquet

И аз чакам за тази рецепта, Хаджи.
Благодаря ти предварително   bouquet.
Виж целия пост
# 37
Мноооого благодаря.харесаха ми и соления вулкан и сладките ...гърди и кашкаваленото руло.Наистина много оригинални рецепти.  bouquetБлагодаря ви.
Виж целия пост
# 38
...В края на седмицата ще ходя на гости на едно семейство за пръв път.Иска ми се да занеса нещо приготвено от мен и сладко и солено,ама да е нещо оригинално.
Можеш да приготвиш картофена торта.Лесна , много сполучлива и оригинална.Подходяща за всякакви питиета .Сваряваш си картофите с обелките.Оставяш ги да изстинат .Обелваш и настъргваш на едро ренде. Редиш във форма за торта (от отварящите се) ред картофи ред (примерно) майонезен сос с колбас, ред картофи ред майонезен сос с кисели краставички., и други по избор(може да сложиш грах, царевица ,сварен морков, яйце, печен пипер с катък, печено месо, пушено месо ). Може да направиш и вариант с риба тон или друга маринована риба, царевица ,кисели краставички...;.
А за десерт домашни бонбони.Вариации много бели с кокос и орехи или шоколадови. Моят вариант е смилаш чаени бисквити или всякакви други сладки бисквити, добавяш пудра захар,разтопено  масло  , малко вода , разтопен шоколад ,   уиски(може и ром или коняк-бренди).Трябва да се получи твърдо тесто.Оформяш топчета и овалваш в смлени орехи, кокосови стърготини , шоколадови пръчици и друго по избор.
Виж целия пост
# 39
Да питам аз тук опитните, може ли да се размрази тесто в микровълнова? Самата микровълнова има програма за размразяване, но досега само за месо съм я ползвала, това тесто е дооста замразено...?
Виж целия пост
# 40
деде Хаджи, видях в другата тема баницата ти с ръчно точени кори   chef
Моля те напиши ми рецептата за тестото на корите ...

И аз чакам за тази рецепта, Хаджи.
Благодаря ти предварително   bouquet.

Миии най-обикновено тесто за баница. Около 800 гр. брашно май ми отиде, около 300-400 мл. топла (не вряла) вода, по една супена лъжица олио, оцет и сол.

Прабаба ми от която аз съм се учил винаги държеше тестото за баница докато се меси да е топло.

И се омесва меко тесто докато спре да лепне по ръцете. После го правя на топки намазвам ги с олио слагам в една голяма чиния (ние за всичко си имаме специална посуда, например една голяма порцеланова чиния си я ползваме само за корите за баница) и оставям около половин час да престои да се отпусне. Критерия ми е като го ощипя тестото да не се връща обратно ами да си остане ощипаното.

И после си точа корите. То си зависи де, ако са за баклава точа така, че мушамата отдолу да ми се вижда добре. Ако ще са за баница задължително са ми една идея по-дебели и мушамата трябва само да ми прозира. Ама то това си е усещане.

Тая рецепта я ползвам и за точене и за теглене зависи какво ми е настроението и какво правя. Налаганите баници например задължително ги тегля - така корите стават по пухкави и по леки.

Сега тия дни ще правя баница от къпани кори. Намислил съм тоя път да ги мажа с мас, а плънката да е от кълцано месо с лук и там разни ми ти подправки. Кат стигна до арабските магазини съм намислил да си купя една тяхна подправка.
Виж целия пост
# 41
Здравейте, момичета! Имам в хладилника  малко нарязано и задушено свинско месо и 1/2 кг.  пресни гъби. Предложете ми нещо бързо и вкусно, за да го приготвя за вечеря. Simple Smile
Виж целия пост
# 42
Здравейте, момичета! Имам в хладилника  малко нарязано и задушено свинско месо и 1/2 кг.  пресни гъби. Предложете ми нещо бързо и вкусно, за да го приготвя за вечеря. Simple Smile

Виж картофената запеканка на TheNMaster , аз и добавям сварено пилешко и задушени гъби, със свинско също ще стане, но месото трябва да ти е почти готово. Много е вкусна!  bouquet
Ето как изглежда с пилешко.
Виж целия пост
# 43
Здравейте, момичета! Имам в хладилника  малко нарязано и задушено свинско месо и 1/2 кг.  пресни гъби. Предложете ми нещо бързо и вкусно, за да го приготвя за вечеря. Simple Smile

Ами задуши си сега пък една две глави лук на едро, после сипи малко вода докато го покрие с един пръст отгоре или повече в зависимост от количеството на гъбите. Като заври водата пускай гъбите (ако са дребни не ги режи) и задуши и тях според предпочитанита ви (у нас ги обичаме хрупкави). После добавяй и месото (щом викаш, че е задушено не му трябва много). Накрая тури една супена лъжица доматено пюре и няколко триъгълничета топено сирене и бъркай енергично да се разтопи хубаво сиренето. По желание пусни и няколко сухи сини сливи без костилката. Накрая си добави подправките, които обичате и това е.

Това отнема около 30-на минути.
Виж целия пост
# 44
Здравейте, момичета! Имам в хладилника  малко нарязано и задушено свинско месо и 1/2 кг.  пресни гъби. Предложете ми нещо бързо и вкусно, за да го приготвя за вечеря. Simple Smile
В гювеч най добре, редиш гъби лук месо, около 400 гр гъби и 1,2 кг месо, 1/2 чч бяло вино, чубрица сол черен пипер, олио колкото прецениш и в зависимост от мазнината в месото, една кутийка топено сирене натурално Роса с бялото вино разбиваш с пасатор, и заливаш, ако искаш соса да стане с гъстота добавяш 1 сл с връх брашно, пече се около час и 10 мин на умерена фурна 190-200 макс. Да ви е сладко  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия