За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

  • 38 772
  • 721
# 45
Благодаря на labrex , дядо хаджия и Милена* за бързия отговор. Отивам за топено сирене и ще направя запеканка.  bouquet
Виж целия пост
# 46
дядо хаджия, много ти благодаря   bouquet  bouquet  bouquet
Веднага си я записвам!
Виж целия пост
# 47
здравейте, извинявам се за въпроса - може да е коментирано, но на колко суха мая се равнява едно кубче мая, и може ли всъщност да се замества в рецептите където си пише кубче мая?
Виж целия пост
# 48
здравейте, извинявам се за въпроса - може да е коментирано, но на колко суха мая се равнява едно кубче мая, и може ли всъщност да се замества в рецептите където си пише кубче мая?

14 гр суха мая=1 кубче от 42 гр жива мая
Може да се замества.Хубаво е да я активираш предварително.
Виж целия пост
# 49
Дядо хаджи, забравих да те питам, оцета в тестото за какво се слага, каква функция има? Интересно ми е, защото. По-пръхкаво ли става?
Виж целия пост
# 50
Дядо хаджи, забравих да те питам, оцета в тестото за какво се слага, каква функция има? Интересно ми е, защото. По-пръхкаво ли става?
Ако не се лъжа спомага за по-доброто тесто,конците и т.н.....Нещо с глутена май беше свързано....Това помня
Виж целия пост
# 51
Дядо хаджи, забравих да те питам, оцета в тестото за какво се слага, каква функция има? Интересно ми е, защото. По-пръхкаво ли става?
Ако не се лъжа спомага за по-доброто тесто,конците и т.н.....Нещо с глутена май беше свързано....Това помня

Не че меся кой знае колко ама знам, че оцетът е, за да се увеличи еластичността на тестото
Виж целия пост
# 52
Здравейте!
Можете ли да ми кажете как се прави гъбен сос Blush
Виж целия пост
# 53
Здравейте!
Можете ли да ми кажете как се прави гъбен сос Blush
Здрасти Hug

Задушавам измитите и нарязани гъби(около 1/2 кг) в масло.Като се задушат и си намалят обема добавям брашно(2-3 с.л.),разбърквам и доливам със студено прясно мляко.Разбърквам до нужната гъстота.Посолявам на вкус и добавям щипка -две млян черен пипер.
Виж целия пост
# 54
Да питам аз тук опитните, може ли да се размрази тесто в микровълнова? Самата микровълнова има програма за размразяване, но досега само за месо съм я ползвала, това тесто е дооста замразено...?
Може, ама не е много желателно. Обръщай го по-често, защото по крайщата ще започне да изсъхва, а от вътре все още ще е студено.
Виж целия пост
# 55
Здравейте.
На няколко пъти в къщи като бяхме ни се дояде кашкавал пане и се опитах да направя, но не стана като хората Embarassed. Знам, по принцип че има някакъв чалъм и ако може някоя по-сръчна домакиня да ми подскаже Heart Eyes.
Виж целия пост
# 56
Нана, Мастерчони, мерси за отговорите  Hug
Виж целия пост
# 57
TheNMaster   bouquet
Виж целия пост
# 58
Дядо хаджи, забравих да те питам, оцета в тестото за какво се слага, каква функция има? Интересно ми е, защото. По-пръхкаво ли става?

Аз благодаря на дамите преди мен, че са отговорили. Киселата среда (оцет и витамин С) заздравяват конструкцията на тестото, правят го по еластично и например по малко се къса особено при теглене.

Аз понеже ползвам едно и също тесто и за точене и за теглене затова оцета си го слагам редовно. Когато правя например сладка баница (да речем тая с локума) аз пък вместо оцет смело добавям лимонов сок.
Виж целия пост
# 59
Чалъма на панирания кашкавал е парчетата да не са много тънки/1,5-2 см/,да си седи в хладилника до непосредственото  паниране,и мазнината да е хубаво сгорещена.Аз панирам яйце,брашно,яйце,галета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия