Как правите запръжка за леща?

  • 33 846
  • 22
Аз я правя като в малко зехтин запържвам много бързо 1-2 лъжици брашно и червен пипер, и после почвам да добавям от лещата и бъркам непрекъснато докато станне хомогенна каша и после я сипвам при лещата. А вие как правите запръжката?
Виж целия пост
# 1
Аз не слагам брашно на лещата,само в боба. просто така е обичаме. В малко мазнина запържвам малко кромид лук,ситно нарязан, добавям червения пипер и изсипвам в лещата. Може малко да прехвърлиш леща в запръжката и тогава да смесиш,но аз за по-бързо,ако много ме препират гладниците. Това е,то незнам дали има други начини.
Виж целия пост
# 2
 Никак, ненавиждам запръжките. Сгъстявам с малко царевично брашно.
Виж целия пост
# 3
Едно време пържех ама сега просто слагам съставките на запръжката в началото при лещата: мазнината, лука, брашно и червен пипер и така си се варят заедно. Мисля, че няма разлика във вкуса, но щади стомаха.
Виж целия пост
# 4
Едно време пържех ама сега просто слагам съставките на запръжката в началото при лещата: мазнината, лука, брашно и червен пипер и така си се варят заедно. Мисля, че няма разлика във вкуса, но щади стомаха.

 Grinning, да, забравих да го спомена и това - много пъти и аз в началото запържвам лук и морков в зехтин, с или без червен пипер, и накрая не правя други запръжки

а иначе по принцип защо на запръжките се гледа като на вредни?

Аз напоследък на боба никаква запръжка не правя, почнах просто да слагам повече количество боб, и го чакам леко да се развари, и бульонът му става много приятен и някак "плътен"
Виж целия пост
# 5
И аз не запържвам съставките. Още докато е на котлона слагам една- две супени лъжици брашно с 2-3 лъжици доматено пюре разбито. Пак става вкъсно и наистина по-малко дразни стомаха  Peace
Обичам леща  Crazy
Виж целия пост
# 6
Едно време пържех ама сега просто слагам съставките на запръжката в началото при лещата: мазнината, лука, брашно и червен пипер и така си се варят заедно. Мисля, че няма разлика във вкуса, но щади стомаха.
Чудесно става така. Само че аз не слагам брашно, а варя до достатъчно сгъстяване. Не виждам смисъл от запръжка, освен излишно да си дразним стомаха. И боб по същия начин приготвям като слагам червения пипер направо в боба.
Виж целия пост
# 7
... просто слагам съставките на запръжката в началото при лещата: мазнината, лука, брашно и червен пипер и така си се варят заедно. Мисля, че няма разлика във вкуса, но щади стомаха.

И аз така действам  Peace, дори и с боба  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Аз я правя като в малко зехтин запържвам много бързо 1-2 лъжици брашно и червен пипер, и после почвам да добавям от лещата и бъркам непрекъснато докато станне хомогенна каша и после я сипвам при лещата. А вие как правите запръжката?
И аз така я правя.
Виж целия пост
# 9
Лещата запържвам също като теб, но никога в зехтин. Той не бива да се подлага на термична обработка  Simple Smile

Виж целия пост
# 10
Лещата запържвам също като теб, но никога в зехтин. Той не бива да се подлага на термична обработка  Simple Smile


newsm78 newsm78Аз не правя запръжки, но това със зехтина не го разбрах.Как не се подлага на термична обработка, купувам зехтин за готвене.Все пак задушавам зеленчуци в него, не трябва ли?
Виж целия пост
# 11
това със зехтина не го разбрах.Как не се подлага на термична обработка, купувам зехтин за готвене.Все пак задушавам зеленчуци в него, не трябва ли?

А, да, аз говорех за студено пресования, Extra virgin  Peace Този, който се продава за готвене (има ли в БГ вече?) може, тъй като вече така или иначе няма качествата и полезността на другия  Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Не правя запръжки. Готвя лещата с всичко на сурово и я варя с по-малко вода.
Виж целия пост
# 13
Не запържвам и не правя запръжки.
Виж целия пост
# 14
Лещата не я запържвам, слагам всички зеленчуци, червен пипер и  лещата да врат във водата и така. И с брашно не сгъстявам Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия