Как правите запръжка за леща?

  • 33 878
  • 22
# 15
Леща и боб не запържвам.Слагам зеленчуците и мазнината още при варенето,накрая само сгъстявам с малко брашно и червен пипер(ако има нужда)
Виж целия пост
# 16
моята запръжка е следната: слагам олиото на котлона леко да се затопли, в никакъв случай да зацвърчи (кипи) добавям брашното и червения пипер, разбърквам хубаво и добавям в лещата/ боба и разбърквам добре и оставям да си къкри...аз не обичам да ми  е гъсто...
Виж целия пост
# 17
Аз я правя като в малко зехтин запържвам много бързо 1-2 лъжици брашно и червен пипер, и после почвам да добавям от лещата и бъркам непрекъснато докато станне хомогенна каша и после я сипвам при лещата. А вие как правите запръжката?

И аз така,но не със зехтин,а с олио!
Виж целия пост
# 18
Слагам олио в тиган,чакам леко да се загреее,2-3 лъжици брашно,1 лъжица червен пипер и бъркам с дървена лъжица.Изсипвам го в лещата и го връщам на котлона да заври.
Обикновено се отплесвам нанякъде,брашното и пипера стават кафеникави и лещата мирише на изгоряло.  Mr. Green Crazy
Виж целия пост
# 19
В тиган запържвам една глава кромид, след нея малко брашно. След като се позапържи слагам червен пипер и както лещата ври на котлона наливам запръжката.  Wink
Виж целия пост
# 20
Лещата запържвам също като теб, но никога в зехтин. Той не бива да се подлага на термична обработка  Simple Smile



аз използам зехтин за готвене Сан Лазаро (всъщност всичко готвя само с такъв). Не използвам рафинирано олио. Иначе за салати и студени сосове, таратор и други подпобни , за тях ползвам само Extra Virgin зехтин.
Виж целия пост
# 21
Не запържвам и не правя запръжки  не само  на леща , а и на други подобни по здравословни причини. Навярно става по-вкусно , но определено без пържене е по здравословно. Peace
Виж целия пост
# 22
Не запържвам и не правя запръжки  не само  на леща , а и на други подобни по здравословни причини. Навярно става по-вкусно , но определено без пържене е по здравословно. Peace
И аз така, според мен си е вкусно и без запръжка Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия