Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

34 ОУ кв.Борово моля Ви за мнение СПЕШНО Е

  • 28 702
  • 44
# 30
За 36-то г-жа Терзийска и г-жа Дякова,но няма да имате право на избор.
Виж целия пост
# 31
Здравейте,
Синът ми е второкласник в 34 то в математическа паралелка. Разликата с другите паралелки е, че имат един час седмично повече математика. Т.е. не можете да разчитате на някаква по-сериозна подготовка по математика. Дисциплината зависи изцяло от класния ръководител. В нашия клас е много добра дисциплината и успеха като цяло защото госпожата ни е много добър педагог, строгичка е и взискателна. В други паралелки, където госпожите не са такива и дисциплината съответно не е чак толкова добра.
Има народни танци, които се провеждат вечер (от 18 часа мисля беше първата група) в стола на училището. Има и спортни танци, които се провеждат в салона на училището, те мисля са от по-раничко. Има и карате. Съответно всяка такава дейност се  заплаща. Народните танци са 30 лв на месец за два пъти седмично, каратето май е повече, но то е три пъти седмично.
Има и английски към Advance, той е по време на занималнята.
Като цяло сме доволни от училището и не съжаляваме за избора си.
Ако Ви интересува нещо друго, питайте.

Здравей mirosllava,
Тази година и ние ще бъдем първи клас в математическата паралелка.
Интересува ме как стои въпроса със занималнята - вие посещавате ли държавната занималня в училището? Различна госпожа от класната ли им води заниманията? Може ли да се разчита само на това, което са направили в занималнята или задължително вечер трябва да се занимаваме с детето? Стаята на занималнята е същата, в която учат сутринта или друга? В тази стая са децата само от класа или ги смесват и с други класове? Вярно ли е, че местата за държавната занималня не стигат и трудно се записва там? Занималнята започва ли от 15 септември или по-късно?

Поздрави,
Таня
Виж целия пост
# 32
Интересува ме още:
1. Видях, че в същата сграда е и Ливанското училище, където учели и доста деца на бежанци. Дворът е общ. Имало ли е до сега някакви проблеми между децата от двете училища?
2. Има ли избор на меню в стола или каквото се сготви за деня?
3. На заявлението за първи клас искат да отбележа дали искам да запиша детето си на спорт - плуване. В кой басейн водят децата?
4. Всички ли допълнителни дейности са в сградата на училището?
5. Има ли частни занимални в района и какво е мнението ви за тях?
6. Как се представят децата на състезанията по математика в първи клас (коледно, великденско, евр. кенгуру и т.н.)?
7. На страницата на училището са публикувани следните занимания по интереси:
– „Любословие” с ръководител Веселка Иванова.
– „Математикознайко” с ръководител Роза Йонева .
– „Здравето, природата и ние” с ръководител Катя Тончева.
– „Театрално студио” с ръководител Ваня Лилова.
– „Знам и творя в компютърния свят” с ръководител Гергана Димитрова.
– „Компютърът – прозорец към света” с ръководител Росица Гернат.
– „Виртуален пътешественик ” с ръководител Росица Гернат.
– „Книжен свят” с ръководител Красимира Цанова.
– „Млад читател” с ръководител Вероника Висоцка.
– „Математиката и природата около нас” с ръководител Анка Халачева.
– „DANCE формация „Танцуващо сърце” с ръководител Сребра Сиракова.
– „Сръчни ръчички“ с ръководител Роза Георгиева
– „Майсторски ръчички“ с ръководител Красимира Стоянова

Какво представляват, от кой клас са, как може да се включи детето, заплаща ли се отделно?
Виж целия пост
# 33
Здравейте Таня,
Синът ми посещава държавната занималня в училище. Госпожата е различна, не е класната. В първи клас занималнята беше в същата стая, в която си учеха децата и сутрин. Всеки клас си имаше госпожа за занималня. Но всяка следваща година намалявали децата за занималня и във втори клас се оказа, че един от класовете трябва да бъде разделен в два други класа. И ние се оказахме късметлиите, които трябва да ходят в друг клас. От втори до четвърти клас децата са в друга стая. Ние сме в кабинета по български език  и съответно децата са там само половината ден, а за занималня отиват в друга стая. Бяхме изненадани и от това, че от втори клас вече децата сменят смяната и през втория срок вече са втора смяна, а занималнята е сутрин.
В  първи клас беше  една госпожа на занималнята и общо взето не сме дописвали домашни вкъщи. Но сега ни е друга госпожа и явно не следи много много кой какво е написал,  а проверява тетрадките на тези, които са си ги оставили на бюрото й. Ако не си оставил тетрадка, не ти я проверява. И сега като първо е занималнята и директно след това отиват на училище имахме случай със забележка "Без домашна работа" (само веднъж се е случило за сега де). Общо взето си зависи от госпожата.
Чак трудно да се записва за държавната занималня не мисля. Всички, които искаха бяха записани. В последствие някои решиха да се откажат по време на учебната година. Моя съвет е да си се запишете на занималня и да видите каква госпожа ще ви се падне и чак ако не ви хареса или нещо не сте доволни да се преместите в частна. Всяка година се подава ново заявление за занималня,  т.е дори да сте се отказали по някое време в първи клас, за втори можете да се запишете отново.
Занималнята започва от първия учебен ден.
Ливанското училище е в същата сграда, но има отделен вход и децата нямат достъп едни до други. Първите дни се бях стресирала малко като видях там разни забулени, но това беше само първите 2-3 дни. От тогава не съм засичала нито родители, нито деца. Междучасията на децата са по различно време и не се засичат. И доколкото знам там не учат деца на бежанци, а на заможни ливанци. Когато ги видях бяха с доста луксозни коли.
В стола няма избор на меню. Първоначално в понеделник купувахме купони за цялата седмица, но после разбрахме, че купон може да се купи и в самия ден от стола и предпочетохме този вариант защото моя син е от капризните. Ако прецени, че ще му хареса си взима купон. Но напоследък започнах да му слагам храна от вкъщи, защото започна доста да се мръщи на тази от стола.
Не съм попълвала за спорт още в заявлението за първи клас. Странно защо още там искат да се попълва. Не съм сигурна къде ги водят на плуване.
Останалите допълнителни дейности са в училището. В първи клас ходеше на народни танци, но сега се отказа от тях и предпочете карате, но не в училището.
Децата от нашия клас, които не ходят на занималня в училище ходят в три други занимални. Едната до колкото знам е на ул. Хубча. А другата, от която знам, че са доволни е http://igromania-bg.com/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0% … BB%D0%BD%D1%8F-2/
Третата не знам коя е.
Задачите за състезанията са доста по-трудни от материала, преподаван в училище. В първи клас ако останеше време госпожата разпечатваше задачи от предишни години от конкретно състезание и решаваха в клас. Но тази година не им остава време. Моите наблюдения са, че децата, които се подготвят вкъщи (т.е. решават  задачите от предишните години) се представят добре. Иначе не може да се разчита на подготовката в училище.
Заниманията по интереси ги чувам за първи път Simple Smile
Ако ви интересува нещо друго или съм обяснила объркано, питайте Simple Smile
 
Виж целия пост
# 34
Привет,
Току-що подадох заявление за 34то ОУ, математическа паралелска.
Паралелката ще се води от г-жа Виргиния Цоловска.
Някой може ли да сподели отзиви за тази учителка.
Благодаря,
Виж целия пост
# 35
Здравейте

vtrendy, ние също подадохме документи за математическата паралелка. Всъщност първи клас са общо 4 паралелки - 2 с математика и 2 с английски. Математическите се водят от Цолова и Димитрова, но при коя ще се паднем, не се знае още. Цолова беше много усмихната на "отворените врати". Говорих и с Димитрова - много сериозна жена, участват и в доста проекти. И двете ми харесаха.
Очакваме с трепет петъка.... Simple Smile

Mirosllava, много ти благодаря за изчерпателния отговор. Тепърва ще започват въпросите ни Simple Smile

Успех на всички кандидатстващи и до .... понеделник Simple Smile
Виж целия пост
# 36
Моят син е приет в 34то
Виж целия пост
# 37
И моя е приет. Ще се видим в сряда на родителската среща Simple Smile
Виж целия пост
# 38
Здравейте,
предстои ни кандидатстване в първи клас и се интересувам от впечатленията ви от училището и учителите. Доволни ли сте и можете ли да препоръчате конкретен учител? Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 39
Здравейте,
дъщеря ми е 3ти клас.
Много харесваме класната ни,но проблемите в училището никак не са малко.
Първоначално ни бяха казали,че децата до 4ти клас ще ползват вътрешния двор,за да не са с "големите" и да са малко по-защитени.Това се случи броени пъти и от тогава децата изграят в големия двор където реално всеки има достъп.
В стола храна не става за ядене.Студена е,а чистотата в помещението е занижена.Въпреки многобройните ни молби към директори и ръководители промяна няма.
В тоалетните положението е отвратително Sad Мръсно е,много е мръсно. Децата си носят всички консумативи.Принудени са да ходят по две или три заедно до тоалетна , защото вратите не се заключват.
Опитаха се да въведат ограничен достъп. Раздадоха чипове на децата,но няма контрол и на входна е пълна анархия всеки влиза и излиза без проблем.

Правя съпоставка с училището където учи сина ми и след като на едното място могат да постигнат задоволителни и много добри резултати по горепосочените проблеми ,защо в 34то немогат?!


Виж целия пост
# 40
Здравейте! Simple Smile Може ли актуални мнения за учителите, които предстои да поемат първи клас от септември? Благодаря предварително! Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Аз ще се радвам на мнения за училището след 4ти клас.
Виж целия пост
# 42
Здравейте,
предстои ни кандидатстване в първи клас и се интересувам от впечатленията ви от училището и учителите. Доволни ли сте и можете ли да препоръчате конкретен учител? Благодаря ви предварително!

Здравейте! Simple Smile Може ли актуални мнения за учителите, които предстои да поемат първи клас от септември? Благодаря предварително! Simple Smile

Здравейте kriss, 4onitu!
Приети ли децата ви в 34 то?
Имате ли мнения за  Лиана Кирякова, Веселка Иванова..?  Препоръчайте учител за 1 ви клас, моля Simple Smile

Благодаря предварително на всички за отделеното време.
Виж целия пост
# 43
Здравейте,
предстои ни кандидатстване в първи клас и се интересувам от впечатленията ви от училището и учителите. Доволни ли сте и можете ли да препоръчате конкретен учител? Благодаря ви предварително!

Здравейте! Simple Smile Може ли актуални мнения за учителите, които предстои да поемат първи клас от септември? Благодаря предварително! Simple Smile

Здравейте kriss, 4onitu!
Приети ли децата ви в 34 то?
Имате ли мнения за  Лиана Кирякова, Веселка Иванова..?  Препоръчайте учител за 1 ви клас, моля Simple Smile

Благодаря предварително на всички за отделеното време.
Здравейте,моята дъщеря учи в 36-то и сме много доволни.Класен ръководител ни беше г-жа Таня Ангелова(изключителен преподавател и уникален човек),но за жалост на есен ще сме с нов класен,ще бъдем 5-клас.
Виж целия пост
# 44
Здравейте,
Ние сме приети в 34-то училище при г-жа Красимира Стоянова. За съжаление пропуснах родителската среща и не мога да споделя впечатления.
Ако някой има такива, ще се радвам да сподели! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия