МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

  • 67 884
  • 745
# 570
Здравейте, купих черно пшенично брашно La grande famiglia, пише че е подходящо за домашна хлебопекарна. Ползвали ли сте го и на каква програма?
румънско производство ли е ? дай фото ако може
Виж целия пост
# 571
Да, румънско е, ето снимка

Виж целия пост
# 572
Да, румънско е, ето снимка

на основна програма. ползвал съм го като добавка (до 50 % най-много).
придава хубав вкус.   bouquet
Виж целия пост
# 573
Благодаря, ще се пробва  Mr. Green
Виж целия пост
# 574
Благодаря, ще се пробва  Mr. Green
преди да купуваш е хубаво да се консултираш , а не след това  hahaha   bouquet
Виж целия пост
# 575
аз да си споделя за шарлотата - пълен провал  Crossing Arms  аз съм си виновна,ама пусто като нямам все търпение.най-вероятно я обърках след като ми писна тая машина да бърка повече от 30 мин. и реших,че ще я спра и ще я пусна направо на печене.та резултата беше,че не се надигна изобщо и едно като мокро тесто се получи.да питам по опитните защото прекъснах програмата ли се получи така или нещо друго съм сгрешила  newsm78
Виж целия пост
# 576
...............да питам по опитните защото прекъснах програмата ли се получи така или нещо друго съм сгрешила  newsm78

zuzka88, не смятам, че съм от най-опитните, но шарлотката ми се получава, от първия път  и всички следващи. Може би не е трябвало да се намесваш, аз пека на програма кекс, която е час и половина, поне до сега фалове не е имало. Peace
Виж целия пост
# 577
Благодаря, ще се пробва  Mr. Green
преди да купуваш е хубаво да се консултираш , а не след това  hahaha   bouquet
Аз това брашно го ползвам от много време и правя хляба изцяло с него. Много е вкусен, правя си го по основната рецепта- с вода, зехтин, захар, сол. Понякога слагам кисело мляко, понякога мед, всякакви подправки и винаги много се надува. Само последният път ползвах някаква преоценена жива мая от Лидл и стана на тухла и глетав, но аз съм си виновна- пуста икономия...
Виж целия пост
# 578
Здравейте,не съм писала отдавна,но не съм и правила нищо ново на хлебопекарната.Нали е лято - само стандартния хляб ,че да не се въртя много край машинката.
Но днес моя шеф ми постави непосилна задача.Неговата машина е Таурус и са загубили книжката.Те преди това изхвърлиха и бъркалката,но си направиха нова.
Търсих по старите теми,но нищо конкретно не намерих.Молбата ми е,ако някоя от вас има такава машинка,да напише тези 11 програми коя за какво е и с каква продължителност.
Има ли програма само за тесто и коя от всички е.
Моля,помагайте,нали знаете,че шефа като постави задачка,трябва да се изпълнява.
Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 579
аз да си споделя за шарлотата - пълен провал  Crossing Arms  аз съм си виновна,ама пусто като нямам все търпение.най-вероятно я обърках след като ми писна тая машина да бърка повече от 30 мин. и реших,че ще я спра и ще я пусна направо на печене.та резултата беше,че не се надигна изобщо и едно като мокро тесто се получи.да питам по опитните защото прекъснах програмата ли се получи така или нещо друго съм сгрешила  newsm78

когато аз я правих, взъхновена от Лабрекс,спазих всичко точно - пропорций,програма....и въпреки това - не ми се получи,стана като при теб,същото положение...Така  и не разбрах защо, а сега не мога да с епрестраша да пробвам пак,за да не се оплескат пак нещата Rolling Eyes
Така че поздравления за Лабрекс и хубавата рецепта....но засега още само въздишам по снимките й на шарлотата,взесто да я докарам в същия вид...

Виж целия пост
# 580
...............да питам по опитните защото прекъснах програмата ли се получи така или нещо друго съм сгрешила  newsm78

zuzka88, не смятам, че съм от най-опитните, но шарлотката ми се получава, от първия път  и всички следващи. Може би не е трябвало да се намесваш, аз пека на програма кекс, която е час и половина, поне до сега фалове не е имало. Peace
ами първоначално и аз на тази програма пуснах,но и преди това четох някаде,че вашите програми са дълги горе-долу толкова,а моята е 2 ч. и 50 мин. и ми се стори нелогично да го чакам толкова и затова пробвах направо да го пека.ще пробвам още веднъж и ако пак не стане явно това няма да е моя сладкиш за хлебопекарната Peace иначе поздравления за рецептата на Лабрекс   bouquet ако пак ако  не стане и втория път ще си го правя в кексовата форма,че на вкус беше много добро/въпреки,че малко промених добавките/.тъй като не ядем вкъщи орехи и стафиди освен ябълки сложих и малко ананас от консервичка
Виж целия пост
# 581
Да, румънско е, ето снимка



И аз съм го ползвала и е хубаво, но не съм правила хляб само с него. Смесвала съм го с бяло, ръжено и пълнозърнесто брашно.

Шарлотата при мен стана много сполучлива, но спазих точно рецептата.  
Виж целия пост
# 582
Шарлотата и на мен не ми се получи, спазих всичко много точно, но не се надигна и стана твърда. Моята програма за кейк е 2,50 часа, то беше бъркане, то беше чудо... Confused Е, изяде се, но резултата хич не ми хареса... Crazy
Виж целия пост
# 583
Шарлотата и на мен не ми се получи, спазих всичко много точно, но не се надигна и стана твърда. Моята програма за кейк е 2,50 часа, то беше бъркане, то беше чудо... Confused Е, изяде се, но резултата хич не ми хареса... Crazy
а точно за това говорех и аз,нямах търпение да чакам почти 3 часа   Naughty и затова я спрях и пуснах само да пече.и моето творение беше твърдо и самото тесто беше някак като влажно.чудех се ако следващия път пробвам да я пусна на основната програма какво ще стане newsm78 някаде май в темата четох,че една дама пишеше,че прави всичко на основна програма,та си мислех и аз да пробвам с тази шарлотка
Виж целия пост
# 584
zuzka88, ние сме с еднакви машинки, дай рецепти които ти се получават сполучливи. Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия