Новогодишна вечеря

  • 104 993
  • 463
# 30
Да ви следя  Embarassed Миналата година в такава тема научих да цедя мляко с чорапогащник (нов, разбира се)
Баницата на Морена ми беше фаворит, но тази година сигурно ще я пропусна.
Виж целия пост
# 31
Момичета, моето предложение не е нещо особено ново - ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА С ТОПЕНО СИРЕНЕ. Правих я вчера - разликата беше в това, че друг път съм правила подобна торта с майонеза и става много тежка, слагам и краве сирене, което пък я прави много солена, този път я направих с различна плънка и най-важното споих палачинките с топено сирене. Стана разкошна. Ето ви и рецептата, ако ви е харесало като предложение: http://mqlovekitchen.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

Ето и снимчици:





Може вместо елхичка за нова година да се напише Ч.Н.Г. 2012г. примерно. Simple Smile))

Весели Празници!
Виж целия пост
# 32
Записвам се, за да ви следя Simple Smile.
Виж целия пост
# 33
  bouquet за темата

Капама
Питка - мисля Болярска
Баклава

за останалото ще ви чета
Виж целия пост
# 34
Umbra, не знам доколко се връзва на предястията ти, но веднага се сещам за патладжани - ветрилото на пеп4о вегански вариант .В италианската тема имаше патладжани с пармиджано.
 У нас- капама в по-малък и олекотен вариант , салатите още ги мъдря, баклавата е залята вече. Питка не съм намислила още каква и задължително на 1-ви сутринта закусваме с баница и теглим късметите.
Виж целия пост
# 35
Питка въобще не мисля да правя - след първия ми и единствен опит за Бъдни вечер  Crossing Arms
Уж всичко спазих точно по рецептата, даже я ударих няколко пъти в масата за разкош  Grinning
Беше втасала добре, не разбрах после какво стана......Явно при печенето нещо се обърка. В началото мислех да я представя за пърленка,  Crazy но после размислих и я изхвърлих преди да я види някой  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 36
И аз се нареждам за идеи. Embarassed След голямото приготвяне и хапване по Коледа, сега нещо ми липсват идеи.
Хареса ми въздушната салата, ще приготвя и свежа /зелена или айсберг/, питка и баница с късмети. Обаче за основното много идея си нямам. newsm78
Виж целия пост
# 37
Питка въобще не мисля да правя - след първия ми и единствен опит за Бъдни вечер  Crossing Arms
Уж всичко спазих точно по рецептата, даже я ударих няколко пъти в масата за разкош  Grinning
Беше втасала добре, не разбрах после какво стана......Явно при печенето нещо се обърка. В началото мислех да я представя за пърленка,  Crazy но после размислих и я изхвърлих преди да я види някой  Rolling Eyes

И аз този път имах два пъти неуспехи с питките. А уж съм правила вече, и не съм новобранец. Laughing Явно съм имала късмета на начинаещия Mr. Green
Долкото съм чела, не е хубаво и да превтаса, макар че това не знам как се следи. Rolling Eyes А относно питката ми за Коледа - Болярската питка правих, след печенето просто изгуби обем и накрая като я разчупих - стоеше на тънки пластове, вместо да са бухнали и потънали в мазнина. Sick Явно съм сложила твърде много масло... Close
Виж целия пост
# 38
Капамата ми се струва чудно удачен вариант - ще се позамисля още малко коя точно да спретна - на Дид, или на мама Цоц, но тъй като не е пипкава работа, това ще е  Wink Десерт ще е баварския кезекухен на Умбра , едно-две предястия или салатки, или каквото и да е и воала  Wink

Чичо ви Жак Пепен има една прелестна рецепта за едни топчета със сирене и кедрови ядки, които са много любими на всички , които са ги опитвали, та си мисля, това да е едното. Ето я рецептата:
Продукти:

¾ ч. ч. кедрови ядки
1 ч. ч. меко сирене (Фонтина, Камамбер, синьо или друго сирене)
½ ч. ч. обелена круша или ябълка
2 с. л. сушени червени боровинки
¼ ч. л. сол
¼ ч. л. прясна смлян черен пипер,

Приготвяне:

Запечете кедровите ядки в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 6-8 минути. Оставете ги да изстинат.

Натрошете сиренето на едро и го сложете в кухненския робот. Добавете нарязаните на едро круши, боровинките, солта и пипера. Пюрирайте докато всичко се смеси добре, но все още е на едри парченца.

Разделете сместа на 18 топчета (около 2 ч. л. всяко), оваляйте ги в кедровите ядки и ги приберете в хладилника докато стане време за сервиране.


Виж целия пост
# 39
За сега уточнихме само част от менюто:
- руска салата /домашна/
- млечна салата "Снежанка" /домашна/
- питка "Слънце"
- свински пържоли на фурна

Виж целия пост
# 40
А някой сеща ли се за интересни рецепти за основно без месо? Ще си бъдем само двамата с мъжа ми, та не ми трябва голямо количество.

А с риба става ли?  newsm78 Защото се сещам за една френска с акула. Правила я съм един-два пъти. Интересна е и лесна. Котлетите от акула трябва да се запекат предварително на тиган, без да се припичат обаче и без панировка. После ги нареждаш в тава и върху всеки слагаш предварително задушени гъби, малко замразени боровинки (само да придадат екстравагантен вкус, не повече) и на финала покриваш с парченца меко сирене (бри, камембер - нещо от тези). Запича се съвсем леко или до леко зачервяване, според вкуса. Французите го препоръчваха с гарнитура от зелена салата фризе и изобщо нещо зелено, а не картофи.
Виж целия пост
# 41
И аз мислех нещо с риба Simple Smile Идеи за сьомга?
Виж целия пост
# 42
Питка въобще не мисля да правя - след първия ми и единствен опит за Бъдни вечер  Crossing Arms
Уж всичко спазих точно по рецептата, даже я ударих няколко пъти в масата за разкош  Grinning
Беше втасала добре, не разбрах после какво стана......Явно при печенето нещо се обърка. В началото мислех да я представя за пърленка,  Crazy но после размислих и я изхвърлих преди да я види някой  Rolling Eyes

 Joy
Ако говориш за содената питка не се притеснявай, не си единствена. Аз имам самочувствието, че меся хубави питки, но втора година се провалям с пустата сода. Получи ми се тесто с хрупкава коричка. Изгризахме отстрани, другото изхвърлих с голям кеф.
Виж на Коледа направих Болярската питка и направо избих рибата с нея. Страшно вкусна!
Нея мисла да правя и за Нова година.

Салата Снежанка, но с кисели краставички.
Руска салата, но с пилешко филе, вместо салам.
Десертът смятам да е Тирамису.
Основното не съм решила още, но е ясно, че ще е месо.
Виж целия пост
# 43
Бомбото, май ще сме със сходни менюта на НГ.  Laughing
Много добре ми прозвуча Баварския кезекухен и понеже всичко от рецептите на Умбрето, които съм правила, са на 6 и понеже и ние, и нашите приятели обожаваме кезекухена - това ще е рецептата. Хем ще го направя в петък, та в съботата да ми е свободна фурната за тиквеника на Селма и за капамата.
Благодаря за идеята, знаех си че тук ще намеря нещо.  Hug

Суха Мащерке, за мен сьомгата е най-лесната риба за приготвяне. Тя не иска специални подправки и рецепти, защото е вкусна сама по себе си. Аз я пека само със сол и малко черен пипер и оставям естественият й вкус да доминира. Добре се съчетава със задушени зеленчуци и картофки.
Виж целия пост
# 44
И аз мислех нещо с риба Simple Smile Идеи за сьомга?

Ето тази е интересна Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=267142.msg6515613#msg6515613
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

X Реклама

Общи условия