Писна ми да ям почернели картофи

  • 5 282
  • 28
# 15
Как така ви почерняват? Ей това не ми е ясно... Rolling Eyes

Ами, слагаш резенчето да се пръжи и то веднага става много тъмно кафяво, без да е изгоряло и вътре да е изпържено. Вътре хрупа, а отгоре почернява. И за да стане и вътре готово, отгоре трябва да го докараш на въглен  Crazy
Виж целия пост
# 16
Как така ви почерняват? Ей това не ми е ясно... Rolling Eyes

Ами, слагаш резенчето да се пръжи и то веднага става много тъмно кафяво, без да е изгоряло и вътре да е изпържено. Вътре хрупа, а отгоре почернява. И за да стане и вътре готово, отгоре трябва да го докараш на въглен  Crazy

Брееей....Какво нещо.....Интересно ми стана,та затова питам...Мерси Блондич за разяснението.....
Ако попадна на такива картофи поне ще знам.... ooooh!
Виж целия пост
# 17
олеееее,аз от няколко години вече все на такива попадам,направо ужас.спряхме да купуваме от плодзеленчуци и от пазари като пържим купувам само бланширани а лятото от градината на свекъра-те поне стават жълтички и хрупкави.дотегнало ми е от тези пазари някъкви замръзнали дето текът води от тях.
Виж целия пост
# 18
Снощи и на нас така ни станаха картофите.И стоят едни мазни.меки...../от кварталния магазин/
Иначе аз пържа само червени картофи.Купуваме ги от Кауфланд,много за хубави.Пробвайте от тях.А жълтите са за готвене,малко сладнят ,бързо се разваряват.
Виж целия пост
# 19
  Белите и воднистите прегарят,а после стават меки , жълтите и сухите, с по-грапава и дебела кора се пържат добре!Аз пържа в много олио, много картофи,но не във фритюрник, а на котлон. Така имат време да се задушат, омекнат отвътре и изпържат хрупкаво отвън.Избягвам да ги бъркам, най-много веднъж да разбъркам и то към края.
Виж целия пост
# 20
И аз точно така пържа, в един голям тиган с много олио, без да бъркам. Слагам и капак отгоре.
Картофи бланширани и във фритюрник хич не обичам  Confused
Виж целия пост
# 21
  Блонди, даже не захлупвам, те като са много, сами си се задушават. Колкото по-малко са картофите в олиото, толкова по-бързо прегарят.
Виж целия пост
# 22
Ама, прекалено много пък ми залепват  Crazy А и домашните ги обичат хрупкави и препечени, та гледам да не стават меки и като варени  Simple Smile Абе, редя ги плътно, но само на един ред на дъното, да няма един върху друг  Grinning
Виж целия пост
# 23
Благодаря на всички за бързите отговори и се извинявам че не успях да следя темата навреме. Наложи ми се да почна и втора работа и вече нямам никакво свободно време  Cry Успех на всички с картофите пък аз ще сменям сортовете докато ги нацеля  Crazy
Виж целия пост
# 24
Здравейте.Това и на мен ми се е случвало когато картофите са замръзнали зимно време.Стават черни отвън и сурови отвътре.
Случвало ми се е и от сорта но откакто купувам германски картоф,нямам такъв проблем.
по скъп е от българския но е много по едър,и вкусен.жълт и ронлив като брашно е отвътре.
Не знам сорта но казвам че искам германски картоф и винаги ми дават хубав едър картоф.
Виж целия пост
# 25
От картофите е. Вкъщи майка ми като пържи на Криско все така стават, и после едни меки, отврат са. Просто сортът не е за пържене. Тук са разделени - за пържене, за на пара, за картофена салата, за пюре, за готвене и т.н. и няма такива издънки. В БГ обаче не знам дали някъде са започнали да ги сортират.  Thinking Вземи картофи от другаде, дано уцелиш хубави  Simple Smile
А на външен вид различават ли се по нещо различните сортове? Ако не е обозначено, дали мога по някакъв белег да разпозная кои са подходящи за печене и кои за варене?
Виж целия пост
# 26
Да ти кажа честно не съм се заглеждала подробно. По-скоро не  Confused

Не знам сорта но казвам че искам германски картоф и винаги ми дават хубав едър картоф.

И в магазина как знаят кой картоф е германски?  newsm78
Виж целия пост
# 27
  Като на пазара- всички картофи са самоковски...всичкия боб е смилянски, нищо,че е от Китай, чушките и доматите са български,нищо,че са от Турция... Grinning
Виж целия пост
# 28
От сорта е,давай на проба-грешка и така. През последните месеци,фирмата която ни кара зеленчуците направо ни омразиха Blush все сме били недоволни от картофите....ми не сме доволни още не са заврели в тенджерата и вече са рошави и напукати и накрая на дъното има пюре БУКВАЛНО!! Е как ще става соте от това нещо, и така сменяме партида след партида и няма оправия ooooh!
Имаше по едно време едни египетски фуражни-там хранят прасетата и животните с тях,евтин боклучав сорт за нищо не става, тук ни ги карат да ги ядем Sick щото ги взимат за стотинки.

За картофи соте моят опит показва, че е най-добре картофите да бъдат сварени с кората. Измиват се много добре и се слагат в подсолена вода и лъжичка захар. Така се варят. Белят се докато са още топли, но не врели. Стават много вкусни и за салата, и за сотиране, и за гарнитура - просто поръсени с малко зехтин, сол и черен пипер.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия