Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър!

  • 143 211
  • 776
# 135
Здравейте, бих желал да попитам някоя/някой купил ли си е такава машина за варене и дали е доволна/доволен от нея. Искам да си купя машина, за ориз, тази предлага такава възможност, както и варене на яйца и зеленчуци. Зная само, че е на марката Мидеа, а за мен лично това е някаква неизвестна "куча" марка, която уж се доказва на пазара. Има 2 модела с механичен и с електронен регулатор. Според вас кое ще е по-добро като надеждност и функционалност.
Не правя реклама на сайта, но там я намерих като модел. Ако някъде се предлага във Варна и е наистина добра за цената си, ще я огледам на място, за да преценя дали е добра наистина.
с механичен регулатор/таймер
http://technika.bg/Midea%20MZ-03J08
с електронно управление
http://technika.bg/Midea%20MZ-03D08
Поздрави
Виж целия пост
# 136
nakatasan това е уред за готвене на пара и няма нищо общо с уредите, които обсъждаме в тази тема. Ако се интересуваш от този тип уред това е темата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370097.150
Ако се интересуваш от оризоварка специално, прочени темата.  Wink
Виж целия пост
# 137
wafi, уредите, които питам са също многофункциотални и стават за пара. Интересувам се от гледна точка кой от двата е по-надежден. Ако има друга марка на подобна цена също бих обмислил препоръката, ако хората са доволни и имат такъв уред. Но повече от 60 лв не давам.
Поздрави
Виж целия пост
# 138
Кое им е многофункционалното? Имат възможности само за пара, нищо друго. Wink
Виж целия пост
# 139
Аз имам вече почти 1 година кукър с марка Карфур и съм много доволна.Има приставка за варене на пара.Пекох си кекс и стана превъзходен.За супите и другите ястия е просто великолепен,зеленчуците си остават свежи и освен това повечето неща са готови за 30 минути.Когато го купувах моят беше 45 евро, а в момента е 29 евро.Не знам как са цените в България но Карфур винаги имат добри оферти и освен това със сервиза няма проблем-те връщат парите.
Виж целия пост
# 140
И аз съм фен на Карфурския. За който се интересува, в момента и тук (Франция) е на промоция за 29 евра и щом афродита пише, че при нея е на тази цена би трябвало и в България да се появи промоцията, още повече някой писа, че го е видял вече в Карфура на Цариградско. Много е хубав, прави същото като Интелишеф/Деликук, абсолютно същата е тенджерата и ако не се лъжа тази на Деликука става и за него (но не съм съвсем сигурна). Купата е 4 литрова, съвсем достатъчна. Страшно е лесен за настройка и подръжка. Има и дълга гаранция и го сменят моменталически с нов при проблем или връщат парите без даже да питат какво му има. Има и резервни тенджери за него, отдавна е на пазара. Не познавам недоволен от него човек. Ако искате простичка машинка без налягане, лека и преносима и лесна за настройка това е уредът за вас. Тенджерката се мие и в машина.

afrodita76 , колко време държи топло яденето като свърши програмата? В смисъл ако не го изключиш.
Виж целия пост
# 141
В интерес на истината не съм го оставяла много продължително и не знам колко време трае.Предполагам че е докато го изключиш.А ти знаеш ли другата програма която е без зададено време колко продължава,така и не съм разбрала до сега понеже повече от 1 час не ми се е налагало да я използвам? Да и тук цената в Кипър е същата 29 евро.Мисля че някой беше споменал сумата от 100 лв за Софийския Карфур не се сещам.
Виж целия пост
# 142
Ох, не зная за коя програма говориш. На режим фурна времето не се променя, 45 мин е. Не е и пържене, значи трябва да е супа, тук я водят къкрене. Ако е тази, която започва от от 30мин, тя е до 2 часа. И на моя е толкова. Предостатъчна е. Пробвай да увеличиш времето и ще видиш докъде се качва! После просто изключи   Grinning! А знаеш ли ако купя от тук и занеса в БГ дали гаранцията важи. Лидълските важат ама тези  newsm78 Всъщност на тази цена и да се счупи след година поне няма да го е яд човек. Наистина много го харесвам. Тук доста хора си го купиха скептично а се оказа в пъти по-здрав от Деликука дето се разлепя след месеци. Много ми харесва и това, че има поставка а не сито за пара и може да се сложи каквото си човек поиска.
Виж целия пост
# 143
Привет! Дали е удобно да пуснете снимка на Карфурския модел  Blush- като че ли по-лесно ще е ориентирам така какво да търся.
Виж целия пост
# 144
Да ето го и него :  http://lawebdecocina.blogspot.com/2012/02/robot-cocina-carrefour … me-hsc400-11.html
Виж целия пост
# 145
Стои на щанда където са фритюрниците, съдове за готвене на пара.Тук честно да ви кажа продавачите не знаеха за какво се използва Simple Smile
Виж целия пост
# 146
Прощавайте за невежеството, този уред като CrockPot ли е?
А каква му е  цената?
Виж целия пост
# 147
Стои на щанда където са фритюрниците, съдове за готвене на пара.Тук честно да ви кажа продавачите не знаеха за какво се използва Simple Smile

И тук така. Питах нарочно и ми казаха, че сигурно е фритюрник  Shocked.

Ето още малко за него:

http://www.promo-conso.net/produit_zoom_2.php?x=10503

http://otzovik.com/review_142536.html

http://foro.mundorecetas.com/showthread.php/264750-Robot-en-Carr … our-a-58%E2%82%AC

Ако е нужно преведете с Гугъл. Първият линк е на френски, вторият на руски а третият - на испански език. Ако имате въпроси, в темата пишат афродита и други, които го ползуват. Приятно четене Very Happy

Много от хората, желаещи да купят такъв уред го загърбват, защото на описанието, каквото е пуснатото по-горе от афродита, например, е отбелязано, че капацитетът му е 1.5л, което им се вижда твърде малко. Всъщност това е обемът на храната, която може да приготви а купата си е
4л. Той и моят е 5л, но повече от 2-3 по принцип не би трябвало да се слага. Уредът е безумно добре направен и лекичък като перце. Само стария деликук може да му съперничи по тегло (в смисъл лек). Ако се колебаете дали такъв уред ви е нужен и не искате да вложите много средства, сега е момента да си го купите. Ако не ви хареса (но не вярвам) даже имате месец да го върнете и да ви върнат парите. Цената е като на най-обикновена оризоварка с такъв обем, че и по-евтина. Ако, както afrodita76 пише, не се изключва сам след час-два на режим "дръж топло" в него може да се готви и на бавно (на този режим се оставя 10-12 часа).

Прощавайте за невежеството, този уред като CrockPot ли е?
А каква му е  цената?

Не, Крок Пот е специализиран уред за бавно готвене с керамичен емайлиран съд. Това е многофункционална фурна/готвач. В предни страници сме ги сравнявали и ако се върнете няколко страници назад ще прочетете дискусията. В момента е на промоция за 29 евра тук. Като излезе преди години струваше 89 евра и след това цената плавно падна. Не мисля, че ще я свалят още по-ниско.
Виж целия пост
# 148
Момичета обмислям покупката на slow cooker, което от проченото дотук разбирам, че не е за тази тема Simple Smile

Повечето собственици на хлебопекарни съветват да не се опитва да се приготвя мармалад в хлебопекарна, въпреки че много от машунките имат тази програма. Та въпросът ми някой пробвал ли е дали това може да стане с кукър на програма slow или друга на по-ниска температура ,за да не загаря.  newsm78
Виж целия пост
# 149
Да, може да се приготви мармалад и конфитюр в дискутираните тук уреди. Също лютеница, качамак, банош, грис халва. Пробвах веднъж конфитюр от ягоди и стана добре, но има бъркане. Всичко от гореизброените съм правила в моя уред, даже и сирене - бяло с капки за пресичане от Карфур, от соево мляко с магнезиев хлорид, тип кашкавал със сол и лимонтозу итн. Обикновено ползувам кукъра когато правя по-големи количества и машината за хляб не стига. Предпочитам да правя всичко от гореизброените без грис-халвата и сирената в машината за хляб. Защо да не се ползува машината за конфитюр ако има такава програма??? Аз четох, че продължителната топлина скапва уплътненията на контейнера, но моят си е като нов след почти 3 години ползуване а ако се скапе просто ще купя друг. Моя приятелка прави гореизброените вкусотии само в машината си за хляб от 9 години и е сменила контейнера и ще го сменя отново. Правила съм тези неща и в уред за бавно готвене, пипкаво е и предпочитам машината за хляб. Ако контейнерът не е скъп не си струва да го жалите.

Моят кукър няма програма слоу. Слагам всичко без пектина за конфитюр и на отворен капак включвам програма "къкрене". Като започне да завира изключвам, затварям капака и включвам дръж топло. След час отварям капака, разбърквам с пектина и включвам отново "къкрене" на отворен капак докато се изпари течността и продуктът добие желаната гъстота. Това е. В слоу кукър се вари 2 часа на програма "слоу" (бавно) и още толкова на "хай" - по-висока температура. Слагат се продуктите от самото начало. Успех   bouquet

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия