за гръцките торти Йотис или Жотис

  • 8 676
  • 22
Опитвали ли сте някои от тях? Кои бихте ми препоръчали? Мен ме блазни един чизкейк, дали е вкусен?
Виж целия пост
# 1
точно чийз кеика не съм правил ,но някаква с бадеми беше и една с череши,не са никак лоши , но все пак ми миришат на едно такова като готовите рула ,тези на севън деис иначе си заслужава да ги пробваш,аз поне като си наумя нещо не ме свърта докато не го пробвам Laughingсрашен чревоугодниксъм
Виж целия пост
# 2
Пробвах  чийз кейка и грам не ми хареса, може би е въпрос на вкус. На едно гости ядохме тази с бадемите и беше вкусна аз поне обичам по леки торти.
Виж целия пост
# 3
Вчера загледах чийз кейка, ще видим кога ще го пробвам. Иначе ми бяха хвалили Тирамису-то. Пробвах го, хареса ми. Само дето как изчислиха, че е за 13 порции ?! Rolling Eyes . По думите на мъжа ми, щяло да му стигне точно за 2 пъти Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Аз сега за Нова година правих една бадемова и е със страхотен вкус ... на всички много ни хареса ...
Ето как изглеждаше моята:


http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=855&AlbumId=36008

Пробвах само снимката, ама е много малка:

http://bgphoto.net/photos/855/t632719087531406250.jpg
Виж целия пост
# 5
На мен чийзкейка с ягоди ми хареса,на дъщеря ми не.Въпрос на вкус.
Ама мнооооооооооооого мънички тез чийзкейкчета-ако се напъна и на едно ядене го изяждам.
Виж целия пост
# 6
Йотис Wink. Правила съм почти всички и ми харесват.
Виж целия пост
# 7
За Нова година правих бадемовата- на всички им хареса и свърши за отрицателно време. Взех я от Билла на промоция с още две- ванилова и чийзкейк, но не сме ги пробвали още!
Виж целия пост
# 8
Аз сега за Нова година правих една бадемова и е със страхотен вкус ... на всички много ни хареса ...
Ето как изглеждаше моята:


http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=855&AlbumId=36008

Пробвах само снимката, ама е много малка:

http://bgphoto.net/photos/855/t632719087531406250.jpg

Е, това с грамажа наистина е голяма мистерия! Преди около 5 години същите тези торти Йотис имаха размера на истински торти. Любимата ми беше Millefeuille - тази с хилядолистното тесто, но и бадемовата  не беше лоша. После изчезнаха - явно никой не ги внасяше в България, а през 2005-а пак се появиха по суперите. Наскоро, подгонена от носталгия, купих няколко и   Thinking ... каква беше изненадата ми като извадих блатовете от кутията! Вместо торта се получи пастичка  #2gunfire Определено не си струва при тази цена. Чийзкейкът още ми стои неотварян и не мога да дам отзиви за него, но мисля, че всичките видове се получават доста прилични на вкус. Единствено тирамисуто не ми хареса, а преди му бях голяма фенка. Или са променили нещо в съставките, или аз съм станала по-капризна. Може би е второто, защото междувременно се научих да правя истинско Тирамису и вкусът няма нищо общо! Ако искаш, ще ти дам рецептата - става почти толкова бързо, колкото полуготовото на Йотис и вкусът е невероятен. И стига за всички  Wink
Виж целия пост
# 9
Е, това с грамажа наистина е голяма мистерия! Преди около 5 години същите тези торти Йотис имаха размера на истински ...

Не, не, не си ме разбрала правилно, самата снимка е малка, а не тортата ... И аз чух от свеки, че блатовете били много малки, ама като извадих блатовете от кутията си бяха с нормална големина за торта, а не тортичка. Вече готова й я показах и тя си помисли, че съм правила нови блатове и съм използвала крема от готовата, и като й казах че това са блатовете, тя не можа да повярва ... Явно и тя е нацелила от малките, като теб  Grinning
Иначе казвай рецептата, чакам с нетърпение да я запиша и направя после ...
Аз между другото, не съм купувала досега на Йотис, даже не знаех че има други разновидности ... 
Виж целия пост
# 10
Давай рецептата плийз!
Виж целия пост
# 11

..........................! Ако искаш, ще ти дам рецептата - става почти толкова бързо, колкото полуготовото на Йотис и вкусът е невероятен. И стига за всички  Wink
хайде дай я Hug
Виж целия пост
# 12
Ще си позволя да дам рецептата за ТИРАМИСУ- то.

36 бр Balocco Lady fingers / бишкоти /
450гр Маскарпоне / става и с крема сирене /
5 жълтъка
1 белтък разбит на сняг
150 гр захар
около 12 к. ч. сварено турско кафе без захар
1 малка чашка ликьор по избор или ром
какао за поръсване отгоре

Разбиват се жълтъците със захарта в купа до побеляване. Прибавя се сиренето и се разбърква внимателно и добре. Прибавя се разбития на сняг белтък и след него ликьора / рома /. Вси4ко се разбърква на много гладък крем и се дели на 3 части. В съда за Тирамису-то се изспипва 1/3 от крема. После се поставя един ред от бишкотите предварително бързо натопени от двете страни в кафето. Върху първия ред бишкоти се излива втората 1/3 от крема. Редят се останалите бишкоти пак напоени с кафе / коли4еството им е по-голямо от първия ред /. Изсипва се третата 1/3 от крема като се заглажда. Отгоре се ръси обилно с какао-прах. Слага се в хладилника поне за 2 часа, но най-добре е да се приготви ден преди сервирането му.
Виж целия пост
# 13
И аз съм правила Тирамису по същата рецепта, но не можах да го ям... Мъжа ми си облиза пръстите. Явно проблема е в мен - не обичам сурови яйца и ми беше доста яйчено на вкус. Та искам да попитам, някой правил ли е крема с варени жълтъци? (Имам предвид на водна баня, дано ме разбрахте).
Виж целия пост
# 14
аз определено ще я направя, но с крема сирене, щом става, че скоро до Метро, чак пролетта ще се ходи ......
Само че сега на нова година, за пръв път се разочаровах от крема сиренето ... взех 1 пакетче че ми трябваше за една салата и ми намирисваше така, сякаш е било отворено и се е омирисало от други неща ... на изветряло, нямаше вкус, ни нищо ... а срока си му беше съвсем наред ...
Вини, ти с каква марка Крема сирене си го правила, или само знаеш че може, иначе си използвала Марскарпоне-то?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия