Какво да не готвим- съвети!

  • 5 838
  • 24
Кофти комбинация на храни, неправилно приготвяне, изненадващ неприятен вкус или съчетаване.

Темата е да се предпазим от грешки в експериментирането, изпълненията на рецепти и непредвидените гафове.

При мен, прясно от вчера:
-тлъсто агнешко не се прави на кюфтета!

Опит:
-в салатата от кисело зеле не се слага зехтин, а олио!
-В домашна снежанка сол се слага не на краставиците, а на киселото мляко (обратното е при таратора).
-при пържене на месо не се слага сол, тя идва съвсем накрая.

Вие сте!  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Никога не опитвайте комбинация от солена риба и млечни или яйчени продукти.....Резултата може да е повръщане и хранително отравяне....

Комбинацията от консумиране на разбит хайвер (намазан на филийка) и чаща прясно мляко беше почти убийствен за мен преди време..... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Виж целия пост
# 2
И аз за зехтина - когато ще съхранявате подправените маслини в хладилник, слагайте олио, а не зехтин. Последният се "желира" от студеното, става един такъв мътен и гаден Sick
Виж целия пост
# 3
Записвам се да следя темата, тъй като съм млада домакиня и не знам много неща.

Последният ми несполучлив опит беше да направя шоколадовия кейк с течен център вместо с натурален шоколад с бял - беше ужасно, пеках ги поне 15 мин., защото за 9 мин си бяха съвсем течни, но изгоряха отгоре и пак не се изпекаха като хората, направо си плуваха в масло, а и вкуса им си беше все едно ядеш подсладено масло  Sick

Виж целия пост
# 4
Всякакъв вид дроб-пилешки,свински,телешки ,се соли СЛЕД като е сготвен.Иначе става жилав.
Виж целия пост
# 5
Същото важи за зрял боб, леща  и грах- солят се като са уврели.
Виж целия пост
# 6
Ако в ястието се комбинират картофи и домати - доматите се слагат накрая. Иначе картофите дрънчат, колкото и да ги варите.
Виж целия пост
# 7
1. Ужасно е да се притопля ястие със сметанов сос. Трябва да се изчислява така количеството, че да стига за едно хранене.

2. Знам, че екстра върджин зехтина не става за термична обработка над 170-180ºС. Добавям го накрая. 
Когато варя моркови , добавям слънчогледово олио и накрая зехтин /витамините от тях се разстваряли само в мазнини  newsm78/

3. Бях чела, че когато нещо се покрива с алуминиево фолио, то не трябва да се допира до храната, а да е само върху тавата.
Виж целия пост
# 8
   Не слагайте картофи и домати(или каквото и да е друго кисело) да се готвят заедно.
   Последните се добавят,когато картофите са 99% готови.
   Иначе киселото стяга картофите и те не се сготвят.

   Мислех,че това е общоизвестна истина,обаче наскоро разбрах,че една приятелка  си няма представа,защо,когато прави огретен с кисело мляко,картофите й остават хрускави.  Laughing
  
Виж целия пост
# 9
Боб не се слага да ври в завряла вода - слага се само в студена.
Виж целия пост
# 10
Това за картофите не е точно така  Peace
Всичко което  готвя в тенджера под налягане готвя заедно с доматите - месо, картофи, домати....всичко се сварява без да дрънчи  Peace
Онзи ден правих мусака - картофи, домати и кайма сложих заедно - но ползвах домашни картофи- от сухия тип, за пюре които са...картофите дори се разпаднаха малко, въпреки стягащия картоф.
Виж целия пост
# 11
Боб не се слага да ври в завряла вода - слага се само в студена.
Peace
И обича ниска температура, за да поеме водата около себе си, както оризът, всички видове паста и др. видове бобови растения.
Виж целия пост
# 12
Киви и млечни продукти /извара, сметана, кисело мляко/ горчи. Ако украсявате сладкиш се разделят с тънък слой желе. Ананас и желатин не се получава, защото в ананаса има ензими, които го разтварят. .
Зехтина наистина става мътен на студено, но при стаина температура се избистря отново. Нищо му няма...
Виж целия пост
# 13
Не мен и картофи с кисело мляко ми горчат.....
Както и зелена салата, в комбинация с домат...
Виж целия пост
# 14
Ако в ястието се комбинират картофи и домати - доматите се слагат накрая. Иначе картофите дрънчат, колкото и да ги варите.
Това е от сорта картофи.Аз много обичам манджи с картофи и домати и винаги първо слагам доматите след това картофите.Когато са гаден сорт трудно увират,но хубавите се мажат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия