проблем със заквасена сметана..

  • 12 415
  • 23
Здравейте на всички...вчера тръгнах да украсявам със заквасена сметана,но уви тя не се сгъсти...Взех на Мегле като предполагах,че ще е хубава..с гигантски букви пишеше 20 или 25% масленост ,но още като я отворих се разочаров защото беше като вода както и да е-не се сгъсти..Реших,че проблема е в нея.Днес взех една малка на "Бор-Чвор" в кофичката си беше гъста ,стегната..нямаше вода както при меглето,но и тя не се сгъсти..Даже си беше по-гъста в кофичката от колкото след това.. Разбивам ги с миксер на най-бързата степен и постепенно добавям пудра захар...Къде е проблема?


p.s:Моля ви кажете какво да правя 2 купи течна сметана ,защото вече наистина ще ме убият :DD
Виж целия пост
# 1
заквасена сметана и течна сметана са 2 различни неща.
какво си разбивала?

заквасената сметана е като кисело мляко - стегната консистенция. като я разбиеш с миксера и се втечнява.

за разбиване е течна и сладка, разбива се 2-3 мин. на най-високата степпен на миксера. ако се пресече - става на масло.
Виж целия пост
# 2
Аз знам, че ето този вид сметана се разбива с миксер и става за украса на сладкиши  Peace

Виж целия пост
# 3
Разбивам ги с миксер на най-бързата степен и постепенно добавям пудра захар...Къде е проблема?


p.s:Моля ви кажете какво да правя 2 купи течна сметана ,защото вече наистина ще ме убият :DD
Проблемът е,че разбиваш с миксер заквасена,а не сладкарска сметана!!!
Колкото повече и по-бързо-толкова повече ще се втечнява.
Разбий сладкарска,ако искаш да украсяваш с пош,ако е растителна ще е по-устойчива,животинската набухва по-слабо,но е много по-вкусна,другото за мен не е сметана.
Тази,която вече си втечнила смеси с един накиснат и втечнен желатин и оформи или като пласт парфе върху някой блат,или налей в чашки да се желира.
Може за по-интересно да й добавиш разтопен течен шоколад,някакви плодове,сладко и така да желираш.
Виж целия пост
# 4
ползвах заквасена (тази като кисело мляко),попринцип баба ми си прави тортите с нея и реших и аз да опитам,а и ми е по-вкусна от другите с този леко кисел привкус..но не стана..
Виж целия пост
# 5
Единственото, което мисля, че можеш да направиш с втечнената заквасена сметана е да я разбиеш с някакво кремче, от тия без варене.
Виж целия пост
# 6
ползвах заквасена (тази като кисело мляко),попринцип баба ми си прави тортите с нея и реших и аз да опитам,а и ми е по-вкусна от другите с този леко кисел привкус..но не стана..
Shocked Няма шанс да разбиеш заквасена сметана. Момичетата са ти казали. Можеш да я смесиш с крема сирене, безсолно, или маскарпоне, за да стои гъста, но сама по себе си няма как да се разбие
Виж целия пост
# 7
хахах трагедия Grinning  Laughing Добре ,а на какво да я направя?
Виж целия пост
# 8
хахах трагедия Grinning  Laughing Добре ,а на какво да я направя?

Втечената ли? Има ли отделена вода от нея? Ако има - вече не е сметана, а нещо като бътърмилк, но пък можеш да я сложиш в кекс например вместо прясното мляко Simple Smile
Виж целия пост
# 9
не няма вода,добре си е Grinning
Виж целия пост
# 10
хахах трагедия Grinning  Laughing Добре ,а на какво да я направя?
Вече ти казах как да я направиш готова за шприцоване:
Единственото, което мисля, че можеш да направиш с втечнената заквасена сметана е да я разбиеш с някакво кремче, от тия без варене.
Виж целия пост
# 11
Ооо, момичета, вие не помните значи истинската заквасена сметана, която преди години се разбиваше и бухваше. Сегашната става на вода, особено тази на Мегле е пълна боза. Има една на Габрово милк, която се разбива.

За да я сгъстиш, добави едно крем Оле Ванилия или от кремчетата пак на Йоткера - кайсия, банан, малина и си я намажи като крем. Става доста вкусно нещо, може да добавиш и бита сметана от тези сладкарските, Маскарпоне или крема сирене, варианти бол, няма да го хвърлиш със сигурност.

Виж целия пост
# 12
Тъкмо реших, че повредата нещо не е и в моя телевизор, защото тук си разбивам заквасената и тя си остава гъста. Не е пухкава, както става течната, но пак е годна за шприцоване  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Тъкмо реших, че повредата нещо не е и в моя телевизор, защото тук си разбивам заквасената и тя си остава гъста. Не е пухкава, както става течната, но пак е годна за шприцоване  Simple Smile

Не, не е в твоя телевизор, ами в производителите и това, което се предлага на бг пазара. Разбива си се заквасената и още как, стига да е истинска  Peace
Виж целия пост
# 14
Тъкмо реших, че повредата нещо не е и в моя телевизор, защото тук си разбивам заквасената и тя си остава гъста. Не е пухкава, както става течната, но пак е годна за шприцоване  Simple Smile

Не, не е в твоя телевизор, ами в производителите и това, което се предлага на бг пазара. Разбива си се заквасената и още как, стига да е истинска  Peace
Явно съм от "младото" щото такъв филм не помня  Mr. Green За съжаление ...
Като се замисля сега какви ги ядем...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия