Има такива към някои фурни, но могат и да се купуват отделно.
Тези, които са към фурните, то достигайки вътрешната зададена температура на продукта, фурната автоматично се изключва и нищо не изгаря, или не остава сурово. А тези, които са купени отделно ине се включват съм самата фурна- тях просто следите и като се достигне необходимите градуси,ръчно изключвате фурмата.
Аз имам щастието моята игла да е от първия вид и така напълно автоматизирам печенето без наблюдение.
Ето таблица за вътрешната температура на продуктите:
Говеждо
- червено отвътре 45 гр.
- средно изпечено - 60 гр.
- добре изпечено - 75 гр.
Свинско
- плешка, филе, врат, котлети - 80-82 гр.
- руло от смляно месо - 75-80 гр.
- предварително сварено - 75-80 гр.
Телешко
-печено - 75-80 гр
-джолан - 85-90 гр.
Агнешко
- бут - 80-85 гр.
- ребра - 80-85 гр.
Дивеч
- заешко- 70-75 гр.
- сърна,елен - 70-75 гр.
Пиле, патица, пуйка - 90 гр.
Тестени изделия (хляб, питка, козунак, кекс) - 94-97 гр.
Хайде,споделете опит и вие.