БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 896
  • 729
# 705
6tastliva mama   bouquet

А, колко време се пече?
Виж целия пост
# 706
едната пъстърва пържена, другата печена http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%BF%D1%8A%D1%81%D1%82%D1% … D1%80%D0%B2%D0%B0

Имам доста начупени орехи. Не успяхме да ги изядем сурови, та за това търся десерт с много орехи.

ореховки класик http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_1060.html
и мързеливи ореховки Жужу http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_07.html
както и в сладък салам влагам над 1 чаша аз http://pep-4o.blogspot.com/2012/01/cvvcbgc.html  или в блонди блокчета http://pep-4o.blogspot.com/2013/03/blog-post_26.html довечера ще правя тези
Виж целия пост
# 707


  bouquet
Виж целия пост
# 708
Имам доста начупени орехи. Не успяхме да ги изядем сурови, та за това търся десерт с много орехи.

Да изпратя адрес за орехите?

Торта Гараш веднага правя с орехите....И другото - ореховки.....Ммммммммммммм......
Аз съм по- близко. Приемам hahaha
Маме, я дай твоята рецепта за класически ореховки. Мисля дА Направя едни newsm78
Виж целия пост
# 709
Златни сте, благодаря за идеите  Hug
Виж целия пост
# 710
 Имам един въпрос /то хич ме няма във формулирането  Grinning / -значи ще пека пиле на сол и днес прочетох,че поставяли фолио под пилето да не се залепи сол по него. Каква трябва да е големината на фолиото ?
  Като го пека директно на солта не го соля и си поема достатъчно ,но така ми се струва,че ще си остане безсолно.
 Споделете опит или да си го правя както си знам !?
Виж целия пост
# 711
Имам един въпрос /то хич ме няма във формулирането  Grinning / -значи ще пека пиле на сол и днес прочетох,че поставяли фолио под пилето да не се залепи сол по него. Каква трябва да е големината на фолиото ?
  Като го пека директно на солта не го соля и си поема достатъчно ,но така ми се струва,че ще си остане безсолно.
 Споделете опит или да си го правя както си знам !?

Колкото е голяма тавата...Т.е. фолиото се използва като домакинска хартия - може и такава да ползваш. Защото загаря и после трудно ще изчистиш тавата.....Аз съм правила такова чудо, не солих пилето, добре се получи....


Тинки, ааааааааааа......по-близо си, хм......Моите ореховки са от блога на Пепи и от блога на Йоли - и двата вида ми харесват, особено ако имам и изчистени орехи.....
Виж целия пост
# 712
Въпроса ми е е друг -върху солта се слага фолио под пилето-[целта е  да не полепне сол по него и трябва явно да остане малко открито място за да се оттича сока върху солта. Та ако го опека така дали няма да остане безсолно и да го осоля предварително /не се ли губи ефекта/Демек вместо да постигна ефект да не стане обратното?
 /Винаги застилам цялата тава с фолио инак солта става на камък и трябва да се изхвърли барабар с тавата Grinning/
Виж целия пост
# 713
Това за 1 път го чувам - фолио между солта и пилето......Така ми се губи смисъла newsm78 нещо.....
Виж целия пост
# 714
Тук  http://yurukov.net/blog/2008/04/18/variacii_na_tema_piqno_pil/ отдолу в коментарите
  Боян Юруков каза :
27 октомври 2011 в 22:05:29

 – аз това на сол вече го правя като слагам алуминиево фолио между пилето и солта. Остава достатъчно място около фолиото, за да се излива мазнината и да се изпарява водата заедно с разтворената сол. Така и пилето не се осолява. Става много приятно и лесно.
                                                                                                                                                                          Само дето ще остане безсолно май - щото го обичаме натюр без подправки.
Виж целия пост
# 715
Здравейте кулинари! Пак се правих на "майстор" и пак нещо не ми се получиха нещата и пак ще питам защо  Laughing. Първо правих сладки тип локумки, но вместо локум сложих конфитюр, който обаче се разтече, почти от всякъде. Дали е конфитюра е бил воднист или просто е трябвало да избера различен начин на оформяне на сладката или пък "лабаво" съм ги навил?  Laughing Другия ми кулинарен крах е свързан с един кекс. Направих всичко, точно както пишеше в рецептата, откъм продукти, начин на приготвяне, градуси на фурната, време за печене и т.н., но накрая кекса се надигна само от едната страна и то много бабунчесто - нищо общо с красиво оформения сладкиш на снимката от рецептата. Идваше ми да го хвана и ... през прозореца, ама формата чисто нова, та ми дожаля, пък и на вкус ми казаха, че не бил лош ... ама защо да му се не  види, не иска да се надигне като хората от всякъде???  newsm78
Виж целия пост
# 716
 Конфитюра винаги така се разтича от високата темперура ,освен ако не сложиш плод от конфитюр само или сладко.Добре е и да защипеш добре тестото или да намажеш краищата с белтък да се залепи добре.
 Относно кекса ,може фурната/печката/ ти да не е нивелирана добре.
Виж целия пост
# 717
ако не е нивелирана за кекса  няма да е нивелирана и за локумките.  Joy  тогава трябваше да се разлее локума само от едната страна.  Laughing
Виж целия пост
# 718
ако не е нивелирана за кекса  няма да е нивелирана и за локумките.  Joy  тогава трябваше да се разлее локума само от едната страна.  Laughing

За блат е важно , става неравномерен .
Виж целия пост
# 719
ако не е нивелирана за кекса  няма да е нивелирана и за локумките.  Joy  тогава трябваше да се разлее локума само от едната страна.  Laughing

За блат е важно , става неравномерен .
въпросът е за кекс , а не за блат. и ако печката не е нивелирана тогава от едната страна ще е по-дебел (и равен отгоре) от другата. но при нея това не се е получило , а кекса е получил бабунки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия