Коледа 2014 - тема 2

  • 79 349
  • 760
# 735

Mitonela  и *sve* много Ви благодаря за бързата реакция.   bouquet
Виж целия пост
# 736
Рохличките правили ли сте ги в друга форма, или всички ги правите като лунички?

Аз съм ги правила и на топчета, също така съм разточвала тестото и съм изрязвала с формички като меденки. На вкус са си все толкова чудесни!
Виж целия пост
# 737
Добро утро!
Замесих тестото за меденките на Джули от  Наталина, но се чудя дали ще е проблем да преседи до следобяда, когато ще ги пека?
Виж целия пост
# 738
Добро утро!
Замесих тестото за меденките на Джули от  Наталина, но се чудя дали ще е проблем да преседи до следобяда, когато ще ги пека?

Може да стои и повече. Не се притеснявай. Това му е хубавото. Замесваш, задължителен срок за престояване и после когато ти е удобно печеш.
Към Джемма
Моля те, сложи един линк в началото на темата. "Как се работи с маслено тесто" С кратки обяснения за начинаещите. Въпреки че рецептите са точни и добре пояснени. И за брашното. Като е казано примерно 2 ч.ч. не значи, че ще отидат 2, може по-малко, може малко повече. Това зависи от влажността на брашното, затова винаги си оставям около половин чаша от посоченото количество отстрани, не слагам всичкото наведнъж.
Всеки 2-3 пост с това питане. Ами нормално е да е твърдо тестото. Като си вадят маслото от хладилника, да не би да могат да го намажат веднага на филия. Чакат да омекне. И тук е така.
За момичето, което питаше за мармалада от шипки. Ако е като готовия е идеален, дори и по-редичък да е. И аз снощи слепвах с конфитюр от ягоди, след като го пасирах.
Виж целия пост
# 739
Здравейте

Къде съхранявате меденките?Аз съм направила тези на Джема и ги държа в найлонов плик с една разрязана ябълка да омекнат. newsm78
Виж целия пост
# 740
Здравейте

Къде съхранявате меденките?Аз съм направила тези на Джема и ги държа в найлонов плик с една разрязана ябълка да омекнат. newsm78


В метални кутии е най- добре.
Виж целия пост
# 741
Започнах сладките на Йоли.Ще видим какво ще направя.
Виж целия пост
# 742
Такааа, меденките ми започнаха да омекват. Два пъти дневно сменям ябълките, сложих и мокра салфетка, по съвет на Джемма. Благодаря ти, мила Джемма!           / А ябълките са с вкус на меденки  Joy/

Щолените отлежават само две седмици  /не успях по-рано да ги приготвя/, ама така ме изкушават.

Днес е ред на арменските сладки, ама да не се втвърдят до Коледа ми е притеснението. Най-много да врътна още една доза понеделник-вторник.

Още няколко вида сладки съм планирала, плюс мъфини, ама всичко ще е за понеделник-вторник, че са с малка трайност.

Част от "продукцията" ще замине за благотворителния търг на сина ми в училище.
Виж целия пост
# 743
Здравейте. Тази година покрай бебока едва тия дни се усетих, че не съм правила никакви следки за Коледа.  Confused Confused Confused
Случайно да има рецепти за меденки с типово брашно, че доста имам такова в къщи, хем и по-диетични  Wink
Виж целия пост
# 744
Здравейте. Тази година покрай бебока едва тия дни се усетих, че не съм правила никакви следки за Коледа.  Confused Confused Confused
Случайно да има рецепти за меденки с типово брашно, че доста имам такова в къщи, хем и по-диетични  Wink
Привет, аз направих меденки с био брашно от спелта и всичко си е ОК, така че и с типово би трябвало да стане. Simple Smile
Виж целия пост
# 745
Аз ги правя с типово брашно от години, никакъв проблем!
Виж целия пост
# 746
.

Днес е ред на арменските сладки, ама да не се втвърдят до Коледа ми е притеснението. Най-много да врътна още една доза понеделник-вторник.





И аз се чудя за арменските сладки.Те не ставаха ли по-хубави,колкото повече отлежават ?
Виж целия пост
# 747
Tari Tasartir, по коя рецепта правиш с типово брашно и изцяло типово или смесваш с бяло? Благодаря!
Виж целия пост
# 748
И бисквитките на Йоли са готови.
Виж целия пост
# 749
Tari Tasartir, по коя рецепта правиш с типово брашно и изцяло типово или смесваш с бяло? Благодаря!

Изцяло типово.
Аз си имам моя рецепта (от майка ми), която много се доближава до тази на Джема, така че и нейната става.
Аз всъщност всичко правя с типово, с изключение на някои неща, които трябва да са откровено бели.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия