Каква е разликата м/у млечна и яйчена майонеза?

  • 1 167
  • 2
Днес купих една салата на Кенар - "Престиж", и исках да си запиша продуктите за приготвяне, но на етикета пишеше: млечна и яйчена майонеза, картофи, пе4ени чушки, тел. салам, кис.краставички, копър и сол. Не разбрах оба4е за тая майонеза - някой разбира ли? newsm78
Виж целия пост
# 1
Ами майонезата може да се направи от сурово яйце и олио или от прясно мляко и олио. Затова майонезата се нарича яйчена или млечна. Естесвено купешката майонеза не е с истински яйца, а с "яйчен меланж", както и целувките са с белтъци на прах, но това е друга тема  Laughing
Виж целия пост
# 2
Даже има и майонези само от емулгатори и олио. Ужасно вредни. Аз си правя сама млечна ( не ям яйца ) - 1 част прясно мляко+2 части олио+сол се разбиват с пасатора, после се прибавя лимонов сок и моментално се сгъстява. Много лека и хубава е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия