Как се прави домашно суши?

  • 10 698
  • 34
# 30
Може и с обикновена тенджера. Имай предвид само, че ако спазваш точната пропорция на ориз:вода (на повечето кутии е посочено 1:1.5) ще ти залепне ориз по дъното. Чела съм, че така трябвало, но мен не ме кефи много после да чегъртам и слагам малко повече вода (1:2).

Рогозка, ориз за суши, кори нори, оризов оцет, уасаби, плънка (сол и захар сигурно си имаш) са задължителните според мен. Джинджифил - по желание, у нас само аз го употребявам, другите не се впечатляват много, че смесват вкусовете. Фолио и сусам за обърнатите рола ако ще правиш такива. Сьомгата върви и с краставица.
Виж целия пост
# 31
Може и с обикновена тенджера. Имай предвид само, че ако спазваш точната пропорция на ориз:вода (на повечето кутии е посочено 1:1.5) ще ти залепне ориз по дъното. Чела съм, че така трябвало, но мен не ме кефи много после да чегъртам и слагам малко повече вода (1:2).

Рогозка, ориз за суши, кори нори, оризов оцет, уасаби, плънка (сол и захар сигурно си имаш) са задължителните според мен. Джинджифил - по желание, у нас само аз го употребявам, другите не се впечатляват много, че смесват вкусовете. Фолио и сусам за обърнатите рола ако ще правиш такива. Сьомгата върви и с краставица.

Какво ще рече обърнати рола?  Embarassed
Виж целия пост
# 32
Тези, на които оризът е отвън, а норито отвътре - урамаки.
Виж целия пост
# 33
Тези, на които оризът е отвън, а норито отвътре - урамаки.

Мерси  Hug
Виж целия пост
# 34
Запис,засега Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия