Пишман готвачи

  • 21 588
  • 193
# 75
Много симпатична тема. Аз се справям добре в кухнята, избирам сравнително лесни рецепти. Не готвя твърде сложни неща, а за гости винаги приготвям изпитани рецепти. Понякога питам гостите дали има неща, които не хапват, за да няма недоразумения. Но и не бих се разсърдила, ако някой не ми хареса нещата, все пак това е въпрос на вкус и никога не бих насилвала някой да яде нещо, което не обича. Веднъж на гости ни поднесоха дробчета, еми... колкото и добре да са направени,  на мен ми миришат и това е. Извиних се, казах, че са сготвени добре, но аз просто не ям дробчета. Мисля, че домакинята не се обиди. От детската градина още имам ужасни спомени с храни, които приличат на веднъж ядени и никога не насилвам някой да яде, добре, че и мен не са ме принуждавали. Просто изхвърлях цялата чиния и гладувах, както и много други деца правеха.
Виж целия пост
# 76
А аз гости, дето веднъж са ми казали - аз такова не ям, след това ги посрещам само на водичка.

И защо? По-важно ти е да си начешеш егото, че си велика готвачка, отколкото да си уважиш приятелите съобразявайки се с техните предпочитания? Имам приятел, който не яде домати под никаква форма, дай сега да го посрещам само с вода, защото аз обичам домати ... Странна работа.

Приятелката с мидите счупи тъпомера със сръднята си. Аз и не бременна не ям миди, както и много други хора. Изобщо не ми би дошло на ум да сервирам само една (не особено предпочитана от повечето хора) храна и да се разсърдя, че някой не яде.

Виж целия пост
# 77
Докато посрещах гости се съобразявах. Имаше една, която не ядеше лук. Винаги като правех салати и отделях преди да нарежа лук. Не ме е затруднявало особено.

Виж целия пост
# 78
Докато посрещах гости се съобразявах. Имаше една, която не ядеше лук. Винаги като правех салати и отделях преди да нарежа лук. Не ме е затруднявало особено.



Абсолютно. С такива дребни неща винаги съм се съобразявала когато знам.
Аз също не ям лук, но когато каня гости просто правя две салати от един и същ вид-с лук и без лук.
Обаче пък имаме една мома от компанията, която никога не се съобразява.Събираме се сигурно вече 10 години и то доста често, знае че аз и мъжа ми не ядем лук и всеки път салатата е с лук.Нищо не съм и казвала, пощя си я, но искрено се чудя дали всеки път забравя или го прави напук.
Виж целия пост
# 79
Ами за мен е неуважение, а не забравяне, а и е толкова лесно да се отдели. Днес правих таратор. Детето го яде без чесън, отделих му и в останалия сложих.
Виж целия пост
# 80
Аз като една истинска мамина Богданка започнах да готвя, като се отделих от вкъщи и заминах да уча. Сигурно съм имала изцепки, ама чак нещо кой знае какво страшно не помня да е било.

Аз също не ям всичко, но съм и любопитна към нови вкусове и начини на приготвяне и на гости винаги опитвам поне хапчица. Не се притеснявам да обясня, че нещо ми е по вкуса, любезно разбира се. На мен като домакиня също не ми е приятно някой да седи и да си гледа чинията без да хапва, но и да не каже и думичка защо не яде. Имала съм случай да посрещаме вегетарианци на гости, без да подозираме, че са такива. Обясниха хората спокойно, намерихме алтернативни храни без месо и си изкарахме чудесна вечер. След това вече бяхме подготвени. Имаме един любим приятел, който ненавижда оцет, каза си го човека в прав текст. Е, за него се старая да няма оцет в салатите, слагат си допълнително останалите.
Лъжи за диети, сръдни за поднесено само едно нещо или защо не е изядено и подобни истории говорят за едно ниско, много ниско ниво на комуникация, възпитание и интелигентност. Също и криворазбраната домакинска любезност, изявяваща се в постоянно подканяне, досипване, следене кой какво има по чиниите, престорени сръдни "опитай, ще ме обидиш" - за мен е елементаризъм и простащина в чист вид. Имаме едни приятели, при които жената е мега-досадна домакиня- подканяне, сърдене, досипване, бутане насила в чинията, молби и кандърми. Е, не им ходим вече на гости, неприятно е.

Сега си спомних момент, в който съм била ужасена от поднесено ястие. Пилешка супа с кокоши крака. Не бутчета, а точно крачката, онези жълти кокалести неща с пръсти и нокти и бррррр. Обясниха ми, че специално ми слагат 2 крачета, било деликатес. Аз пък обясних, че такова няма да ям и това беше.
Виж целия пост
# 81
      Не знам случвало ли ви се е да ходите на гости на много скромно семейство, за което вашето гостуване е голям празник и от финансова страна да се приготвят им е било усилие, е, как да кажеш на такава домакиня  - аз такова не ям и да се фръцнеш.
    Има си възпитан начин да излезеш от положение да не се насилваш да ядеш нещо, което не ти харесва, но и да не обидиш домакинята.
Виж целия пост
# 82
Крака съм яла само веднъж и имам добър спомен, но аз след като навърших 15 станах всеядна. Преди това нищо не ядях.
Виж целия пост
# 83
Точно супа от кокоши крака щях да пиша, че много обичам, но никога не би ми дошло на ум да я сервирам на гости, че и да се сърдя, че някой не ще да я яде. Именно защото е нещо силно странно за ядене.
Виж целия пост
# 84
Али, да ми сготвиш, ще си ги ядем само ние Simple Smile.

Само с котката може да се сбием.
Виж целия пост
# 85
И аз обичам краченца, но предвид начина им на ядене не бих ги сервирала на гости.Всъщност защо да ги деля с гости,като мога да си ги изям сама  Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 86
На супата от кокоши крака баща ми е голям фен, аз така и не я възприех.
Иначе обичам да готвя и добре, че ММ е всеядно животно, та не го мисля много.
Досега все ми е харесвал манджите, е, има неща като тиква или патладжан, дето не обича, тогава пробва колебливо, колкото да не ме обиди и си продължава с друго.
Понеже кулинарията ми е нещо като хоби, като чакам гости обикновено поставям тема на вечерта, съобразявам се какво обичат, мисля менюто от рано и т.н, съм установила, че гафовете ги допускам от прекалено престараване.
Веднъж бях правила една пица, еми толкова моцарела й бях сложила, че плуваше в тавата. Отделно се притеснявах да не я поднеса недоизпечена и я държах повече във фурната.. Еми, плуващ камък виждали ли сте? Bowtie
Виж целия пост
# 87
И аз обичам краченца, но предвид начина им на ядене не бих ги сервирала на гости.Всъщност защо да ги деля с гости,като мога да си ги изям сама  Stuck Out Tongue Winking Eye

Тук трудно се намират субпродукти. Имам приятел китаец, който разказва, че преди 20 години, само като го видели в месарницата и му давали безплатно дроб, шкембе, крака Simple Smile.
Виж целия пост
# 88
И аз обичам краченца, но предвид начина им на ядене не бих ги сервирала на гости.Всъщност защо да ги деля с гости,като мога да си ги изям сама  Stuck Out Tongue Winking Eye

Тук трудно се намират субпродукти. Имам приятел китаец, който разказва, че преди 20 години, само като го видели в месарницата и му давали безплатно дроб, шкембе, крака Simple Smile.

Ами то вече и тук е трудно, краченцата ги свързвам само с домашна кокошка.
Виж целия пост
# 89
И аз обичам краченца, но предвид начина им на ядене не бих ги сервирала на гости.Всъщност защо да ги деля с гости,като мога да си ги изям сама  Stuck Out Tongue Winking Eye

Тук трудно се намират субпродукти. Имам приятел китаец, който разказва, че преди 20 години, само като го видели в месарницата и му давали безплатно дроб, шкембе, крака Simple Smile.

Ами то вече и тук е трудно, краченцата ги свързвам само с домашна кокошка.
...и кренвирши, и салами, и пастет...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия