Трапеза за Нова година

  • 67 115
  • 319
# 270
И аз ще врътна утре една баница с късмети, задължителна е просто у дома!
Довечера съм на ресторант, та и там ще има баница, за това моята утре, топла за закуска!
Виж целия пост
# 271
Готова съм, ей ми питката - на хлебчета, за повече коричка. Simple Smile
Месото след малко ще извадя от фурната да почива, а картофите ще се допекат през това време.
Весело посрещане на Новата година! Simple Smile

Виж целия пост
# 272
И нашата маса е готова. Чакаме гостите.
Виж целия пост
# 273
Виж целия пост
# 274
Виж целия пост
# 275
Нищо не кълцам за руската салата, тук има готов замразен микс, ползвам него, за 10 минути с варенето салатата е готова. Че и се научихме да я ядем с риба тон вместо с колбас, бързо и вкусно.
Месото стана супер

Само сосът трябваше да е с червено вино, ама карай, и с бяло става.
И баклавата

Баницата е готова, само късмети ще набучкам утре преди сервиране.
Весело посрещане!
Виж целия пост
# 276
Нищо особенно - европейска салата, картофена салата, лозови сарми,чеснов сос,сирене с червен пипер и олио,луканка, кашкавал,свинско филе мариновано на тиган, бонбони Рафаело и соленки. Всичко домашно приготвено.
Виж целия пост
# 277
Мики, да видиш че сме скромни. Simple Smile Даже и плодовете останаха на малката маса...
Моите на спяраха да повтарят колко им е вкусно всичко. Аз съм много доволна от врата колко идеални парчета отрязах, а после не беше нужен нож, то се разпадаше.  Хлебчетата ми с конци...



Виж целия пост
# 278
Хайде, момичета наздраве! Да сте все такива вълшебници, създаващи домашен уют!

Ето ми и НГ питка.

Късметите утре с баницата.
Виж целия пост
# 279
Наздраве за здраве и късмет!






Виж целия пост
# 280
Весело посрещане на Новата година момичета!🎉🥂🥳
Руската салата стана супер!



Виж целия пост
# 281
След яденето по Коледа... ще го караме по леко за НГ.
Руска салата
Сирена и панирани топени с вишнево сладко

Цял свински врат ще пека (ей сега ще го мариновам) и ще влезе във фурната утре някъде по това време.
Гарнитури - печени ябълки, пюре от червени боровинки, гъбен сос и картофи някак (още не съм решила как), че мм си държи на тях
Плодове и ядки

Може ли рецепта за панираните сиренца и свинския врат, моля?
Виж целия пост
# 282
Може ли рецепта за панираните сиренца и свинския врат, моля?
Заповядай:
врата

Скрит текст:
24 часа преди да влезе във фурната го обтрих с микс  от подправки - в хаванчето стрих черен п-р на зърна (лидълския - супер ароматен, откакто го открих само него купувам), зърна кимион и кориандър, сол, червен п-р, пушен червен п-р, сухи чесън и лук, пресни розмарин и мирта, горчица, соев сос и олио - до гъста паста. След това изваждам на стайна Т,  после  покривам (с капак или алум. фолио) и пека в загрята на 220 градуса за 30 мин, намалям на 175 и пеко още 2 часа (това за парче до към 1.5кг). Изваждам да почива 30мин. и нарязах идеални парчета, но после не беше нужен нож,  не се режеше, разпадаше се.


топените сиренца/кашкавал/сирене

Скрит текст:
трябва да са замразени. Топя ги в панировката - 1во мазвам грубо с малко олио, за да полепне брашното, после в яйце и накрая в ситен корнфлейкс.  Друг вариант е  направо в тесто от яйце и брашно и след това в корнфлейкса. Пържа дълбоко(в повече олио) в добре загрята мазнина за кратко, колкото да се опържи панировката, без да се топи сиренето. 

Сиренцата - долу, в дясно

Виж целия пост
# 283
Морена, тези сирена дали не може да се изпекат на фурна, че ние не обичаме пържено? Но пък да не се разтекат...
Виж целия пост
# 284
Морена, тези сирена дали не може да се изпекат на фурна, че ние не обичаме пържено? Но пък да не се разтекат...
Мдаа... не си го представям на фурна... идеята е да го грабне огъня набързо само за панировката.
Ако искаш пробвай на много висока Т, на вентилатор и не в тава, а на решетка...
Да ти кажа (невероятно ми е някой да не харесва пържено... на вкус Simple Smile, нямам предвид други аспекти), бих казала, че не се усеща пържено... като е добре загрята Т не поемат мазнина и така... то е толкова кратко пържене  освен това... за 20-30секунди.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия