За витамин" Д "не е учудващо,особено през есенно-зимния период.По случайност днес точно и аз за него си припомних с една статия.Това,което искам да кажа е,че освен чрез излагане на слънце или като добавка може да се намери в тези храни.Цитирам тук от статията:
"3 популярни храни, които съдържат витамин Д:
Сьомга (особено уловена в дивата природа);
Скумрия;
Гъби (особено ако при отглеждане са излагани на ултравиолетова светлина).
Масло от черен дроб на треска (високо съдържание на витамин Д);
Риба тон;
Сардини, консервирани в масло;
Черен дроб (телешко или говеждо);
Яйчни жълтъци;
Сирене.
източник :https://stanimirmihov.com/vitamin-d/
Момичета имам въпрос.Защо не мога да си редактирам стари постове?
Искам да си изтрия снимките,но не ми излиза опцията редактиране
И още един въпрос.Вие скумрията на колко калории си я изчислявате за 100 грама,защото има различни стойности и не знам вече и аз на кое да вярвам.Най-често я срещнах като 205 kcal. на 100 грама.Вие как я смятате,ако я смятате,де..