Пристрастяване към захарта

  • 30 149
  • 373
# 285
Защо няма нещо като електронните цигари, само че за сладко.

Е, как да няма, досега колко сладкиши с подсладители обсъждахме. Дори и за бялото брашно има заместител - овесените трици.
Сега, ако очакваш, че ще е 100 % същото като с истински сладкиши, няма как да стане. То и електронната цигара не дава 100 % усещането, че пушиш истинска. Ама няма как.

Козунаци и аз правих и хапнах по Великден, но то пък какъв празник е без козунак.
Виж целия пост
# 286
аз супер много се ядосвам колко захар има набухана, там където не й е работата  Crossing Arms

взех си тарама хайвер (разбит), беше със захар  #Cussing out не мога да ям хайвер със захар, прехвърлих го на мъжа ми.
вчера нямах време да готвя някакво месо или риба и отворих една консерва за мъжа ми. още отгоре си пише: със захар и подсладител  Shocked риба не ям и не опитах как е на вкус  Whistling
въобще много неща ми сладнеят, а на мен не ми се яде въобще сладко в момента  Crossing Arms
Виж целия пост
# 287
Защо няма нещо като електронните цигари, само че за сладко.

Е, как да няма, досега колко сладкиши с подсладители обсъждахме. Дори и за бялото брашно има заместител - овесените трици.
Сега, ако очакваш, че ще е 100 % същото като с истински сладкиши, няма как да стане. То и електронната цигара не дава 100 % усещането, че пушиш истинска. Ама няма как.

Козунаци и аз правих и хапнах по Великден, но то пък какъв празник е без козунак.

Така е, има много рецепти по принцип, но както съм споменавала и преди в темата обикновено оставам разочарована. Всичко изглежда много добре на снимка, а като вкус си е доста гадно. Единствено харесвам суровите бонбони и фалшивата нутела. Под "Защо няма нещо като електронните цигари, само че за сладко. " имах предвид:
1. Да има нещо, което да можеш просто да си купиш, а да не трябва ти да го готвиш, защото на мен не ми се занимава изобщо. Да, има много еко-био тинтири-минтири на пазара, например нещата на курабийница или хармоника, но колкото и да са чисти, си има в тях тръстикова захар. А Рубарове не харесвам Simple Smile Да знам, адски съм капризна.
2. Хапче или лепенка, от които въобще няма да ти се яде сладко и така генерално да си решиш проблема. Да, четох за хрома, ама там е 50-50. Има хора, на които не им влияе и продължава да им се яде сладко. Но, признавам, не съм го пробвала лично, трябва да опитам да видя как ще ми подейства.
Иначе да, за съжаление от добавените захари почти няма как да се избяга, или е много трудно.
Виж целия пост
# 288
на мен ми се яде сладко при липса на желязо... Rolling Eyes
сега съм в някаква ядкова фаза и ги ям с шепи... Whistling

според мен няма как да има хапче или лепенка и генерално да си решиш проблема, защото еволюционно е заложено да налиташ на въглехидратна храна. преди не е била толкова достъпна и природата се е подгрижила да ни е особено вкусна. Wink
всичко друго е маркетинг.
Виж целия пост
# 289
на мен ми се яде сладко при липса на желязо... Rolling Eyes
сега съм в някаква ядкова фаза и ги ям с шепи... Whistling

според мен няма как да има хапче или лепенка и генерално да си решиш проблема, защото еволюционно е заложено да налиташ на въглехидратна храна. преди не е била толкова достъпна и природата се е подгрижила да ни е особено вкусна. Wink
всичко друго е маркетинг.

Е така е, ама защо точно на захар трябва да налитам Grinning Не може ли на паста или картофи.. Казват хората, че точно защото ядеш въглехидрати ти се яде сладко. Сигурно е така, но аз съм вегетарианка, за мен е абсурд да спра въглехидратите напълно. Но сега като казваш за желязото, може и от анемията ми да е.. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 290
и аз съм веге и то от много години и в момента съм на нисковъглехидратен режим.
отделно, че имам и глутенова непоносимост, но си ям картофи и нелющен ориз, бобови, иначе ще умра от глад. Peace бързи калории не ям. нямам хипогликемични кризи, даже имам прозорец от 13-15ч., в който не се храня (не закусвам просто).
не е невъзможно, но се налага пак промяна.

захарта съм я намалила от много време. сега почнах по малко да я вкарвам, защото сладкиш без брашно ако е и без захар, става едно голямо нищо  Sick
Виж целия пост
# 291
и аз съм веге и то от много години и в момента съм на нисковъглехидратен режим.
отделно, че имам и глутенова непоносимост, но си ям картофи и нелющен ориз, бобови, иначе ще умра от глад. Peace бързи калории не ям. нямам хипогликемични кризи, даже имам прозорец от 13-15ч., в който не се храня (не закусвам просто).
не е невъзможно, но се налага пак промяна.

захарта съм я намалила от много време. сега почнах по малко да я вкарвам, защото сладкиш без брашно ако е и без захар, става едно голямо нищо  Sick

Мхм... Аз даже преди време гледах рецепта за забележете сладкиш, който беше нещо от рода на яйца, 1 лъжица някакво брашно и отгоре залято с 1 л. мед, ама това за целия сладкиш, не мъфин да речеш. Grinning Ще ме извиняват, ама това е просто леко сладнящ омлет. Пък имаше доста хора, които го възхваляват..
Виж целия пост
# 292
аз супер много се ядосвам колко захар има набухана, там където не й е работата  Crossing Arms

взех си тарама хайвер (разбит), беше със захар  #Cussing out не мога да ям хайвер със захар, прехвърлих го на мъжа ми.
вчера нямах време да готвя някакво месо или риба и отворих една консерва за мъжа ми. още отгоре си пише: със захар и подсладител  Shocked риба не ям и не опитах как е на вкус  Whistling
въобще много неща ми сладнеят, а на мен не ми се яде въобще сладко в момента  Crossing Arms

И мен много ме дразни, че захар и подсладители се бутат навсякъде, където е възможно. В Щатите има захар даже и в тестото за пица и хляба, че да може да им сложат повече сол, без да се забележи и да те горят на жажда. Angry Захар съм виждала в солени крекери, консерви с готвена храна, солети и пр. Не ям отдавна споменатите храни и отдавна съм свикнала да оглеждам с подозрение всичко в опаковка и със съдържание, но пак е дразнещо.
За желязото и сладкото мога да потвърдя от личен опит, че е така. Моето също е ниско в момента и наблягам на сусамов тахан, освен всичко друго. Факт е и че след месна храна изобщо не се сещам за сладко.
Неистовото желание за сладко може да е сигнал и за недостиг на незаменими аминокиселини. Чела съм, че сладката храна за момента залъгва организма, че са достатъчно и това успокоява, но за кратко. Също  се счита, че сладкия вкус подхранва женската енергия в организма, затова е естествено дамите да имаме по-голямо влечение към нея. Просто трябва да идва от натурални храни, а не от обработени.
Виж целия пост
# 293
Човек налита на захар, когато е гладен - тоест тялото търси нещо, което бързо ще му достави енергия.
Просто се хранете и гледайте да бъдете сити.

Вярно е, че в днешно време захарта я бухат навсякъде. Но не е трудно да се избегне - месо, яйца, зеленчуци, млечни - в тях няма добавена захар. Тоест- максимално изчистени откъм преработка храни.
Мен ме ядоса един бекон - гледаш чисто месо, уж, а пък му сложили мед?!?  С каква цел-недоумявам.
Виж целия пост
# 294
Не мисля, че налитането по захар е от глад. Дояждало ми се е сладко и с пълен стомах, ако съм "наядена" с непълноценна храна, например постна леща. Според мен е именно сигнал за дефицити и небалансирано меню, освен ако няма патология. Тогава е съвсем друго.
Виж целия пост
# 295
На мен винаги ми се дояжда сладко точно след обяда, независимо какво съм яла.
Виж целия пост
# 296
Зависи какво сте яли. Не всяка храна храни клетките. Може да се натъпчете с храна, и клетките ви пак да са "гладни".

След вратна пържолка, или след 2-3- яйца с масло не съм си и помисляла за сладко. Чувствам се сита, задоволена, без да изпитвам тежест в стомаха.
Виж целия пост
# 297
Ами на обяд ям нещо зеленчуково, или вариво или кашкавал на фурна и много ми се дояжда сладко, може би не ям достатъчно мазно Simple Smile
Виж целия пост
# 298
Зеленчуци само, мен лично не ме хранят. Няма и как да ме нахранят де ...Simple Smile

А ако обяда е високо въглехидратен, след това тялото отделя инсулин, за да отведе тази повишена кръвна захар в клетките. Съответно я смъква, а когато кр.захар падне, всички знаем, че тялото си иска сладичко...търси си енергия, и то бърза. А най-бързо ще я получи именно от бързите въглехидрати - захар, вафличка...Принципно тези резки скокове на кр. захар не са ок, но са "нормални" при високо-въглехидратно хранене.
Това е възможно обяснение за нуждата от сладко час след обяда.

А ако е непосредствено, според мен става дума за навик най-вече. Simple Smile
Виж целия пост
# 299
не е трудно да се избегне - месо, яйца, зеленчуци, млечни

за закуска няма как да изтряскам парче месо на масата, купувам преработено такова (шунка и подобни).
също не се виждам да опеча голямо парче месо, да режа на тънко и да предлагам за закуска.
да пържа яйца нямам време.
а и месото по магазините също е обработено - я пълно с вода, я с нещо друго  Whistling

но наистина необработените продукти намаляват нездравословния глад за сладко и са далеч по-добре от обработените. просто понякога се налага да се ползват и обработени и ме дразни, че почти навсякъде слагат захар. Peace

На мен винаги ми се дояжда сладко точно след обяда, независимо какво съм яла.

яж по-често, по малки порции  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия