Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Второкласници 2018/2019

  • 78 165
  • 787
# 510
Далекогледство се оказа в крайна сметка, но ще го водя за второ мнение, за всеки случай. Плюс 0, 5 е.
 

Аз знам че децата се раждат далекогледи, и то доста. При вас с разширени зеници ли показа толкова? При нас на 3 години с разширена зеница беше 3,5 диоптъра, няколко по-модерни лекари искаха да слагат очила и не обясняваха нищо за еметропизацията, само една по-възрастна ми каза че това се израства и че 3,5 на 3 години е съвсем нормално. Децата се раждали някои с 20 диоптъра далекогледство според нея и постепенно с издъжаване на очната ябълка се коригирало .... Понеже знам английски намерих потвърждение за това и в чуждата литература и не сложихме очила тогава. Детето ми също присвиваше очи, мигаше, но това се появи изведнъж и затова тръгнахме по лекари. Имаше фоликулярна рекация на клепача (алергия) и след сума капки отшумя с хомеопатия. Насково го водих при същата възрастна лекарка, тя е консултант в оптика, пусна го на апарата и изкара 0 при неразширени зеници, изкоментира че при разширени може все още да има малко.
Като се допитате би ли написала какво ви казаха, защото понякога казва че му се уморяват очите, особено в края на дена на изкуствена светлина когато наближи времето за сън.
Виж целия пост
# 511
Да, с разширени зеници. Ще пиша след другия преглед.
Каза, че било нормално, щото аз си мислех че е от телефона, таблета и тв- то, но не- нямало връзка с "технологиите". До година щял да отшуми проблемът с носенето на очила.
Виж целия пост
# 512
Вчера мина и нашата р.среща -скромно 70лв(2 помагала,спонсорство за у-ще,лична карта +бач,абонамент за театър).Ще се първа смяна и после втора втория срок.За 1ч.р.среща минаха 12 представители на частни занимални* и имало защо -по максимум 9 деца от 3 класа събират(в трети клас 5 деца от три класа).Ще взема да отворя една частна занималня 😁😁.Цените от 250лв нагоре,екстри като ядене (сл.закуска ,или междинна н 10ч.),изуч.на език 2 пъти седмично и спорт се доплащат .
Дадоха ни и учебниците ще учим с Бурвест 2000,учебнищът по Математика е толкова окаян хвърчащи листи, корици и т.н.(ще купувам май нов -20лв).Дайте идеи за по здраво подвръзване още един випуск щял да учи по тях.
Виж целия пост
# 513
Дадоха ни и учебниците ще учим с Бурвест 2000,учебнищът по Математика е толкова окаян хвърчащи листи, корици и т.н.(ще купувам май нов -20лв).Дайте идеи за по здраво подвръзване още един випуск щял да учи по тях.
Откога започват да въртят учебниците, а не раздават нови? Мислех че началния курс децата са все с нови ... Моят син е втори клас, ще видим какво ще кажат на РД
Виж целия пост
# 514
РДСреща не сме имали, ще има след започването на децата. Учебниците ще ги даваме на следващите след нас, да ги пазим, само това казаха? В колко часа ще приключват децата , ако са втора смяна. при нас е късно някъде към 18 часа ( пък аз я записах на английски още пролетта за учебната година и изобщо незнам как ще я водя ако са толкова до късно ) Ужас. Confused
Виж целия пост
# 515
Моят второкласник ще е цяла година втора смяна - от 13 ч. до 16:45. Учебниците ги получихме още на завършването, но едва тази седмица ги разгледах и подвързах. Използвани са, по единия има драскано с химикал, а след нас също ще се ползват. Облякох ги с плътна хартия и найлоново облекло отгоре, дано се запазят. Много нестандартни размери са, иначе намерих и по-плътни облекла, но не пасват. Никъде в града не бяха чували за машинното подвързване, за което писахте преди.
В нашия клас също ще има нов ученик.
След малко отиваме на фотото за снимка за личната карта. И в понеделник - с песен!
Виж целия пост
# 516
И нашата родителска мина....помагала 25 лв. Ще пишат на тесни и широки редове и големи квадрати поне до края на първи срок.
Раздадоха учебниците..използвани са, но нашия комплект е остносително здрав (по-късно ще мина да си ги взема, че снощи ги оставихме за подвръзване).
Имаме 2 нови деца в клас т.е. стават 23. Смяната си е първа от 8ч., през цялата година както си беше и миналата (всъщност в нашето училище се учи само първа смяна, а след обет има занимания по специалните им предмети).
Класната стая си е тяхната пак от миналата година, те там ще карат до 4-ти клас.
Дадоха ни програмата, само 2 пъти в седмицата са с 5 уч.часа, останалите дни с по 4 уч.ч.
Новото тази година е нововъведенито за поръчване на храната, чрез он-лайн платформа- адмирации към общината, защото е добре направена и много лесна за ползване. Почти всичко сме купили, остава само в петък да ни дойде роклята за 17.09. и с усмивка на училище.
Виж целия пост
# 517
И в понеделник - с песен!
Хич не ми се пее! И нашите ще са втора смяна цяла година, аз още от ученичка не я обичам. Трудно ще наместим спорта и допълнителните занимания.
Родителска среща - явно след започване на учебната година. Имаме някакви помагала, купени в края на първи клас на различни издателства, какви ще са основните учебници  е неизвестно засега.
Относно очилата.  За две години е гледан от 5-6 лекари -  много малък диоптър плюс 0,5, има алергия-няма алергия,  един лекар казва очила, друг- не. Преди десетина дни беше на поредния преглед при лекарка, която по мое и по мнение на познати е много добра,  направи обстоен преглед и с много добра апаратура. Жената обясни това, което пише Sparkles, да не го повтарям.
Каза, че детето вижда добре, но му изписа очила със съвсем малък диоптър, които не е задължително да се носят, но могат да се ползват, ако има по-продължително натоварване на очите или ако се работи с компютър, за да не се уморява окото.Очакванията са след година-две да се израсте. И, за огромно удоволствие на младежа, няма проблем да играе на компютър или телефон, в рамките на разумното( до около час на ден) и след като си свърши другите задължения. Той това последното изобщо не го чу Laughing, толкова беше впечатлен, защото ние  го ограничаваме в този род забавления.
 ledenotomomiche, защо толкова малко часове, нямат ли разни СИП-ове и ЗИП-ове?
Виж целия пост
# 518
sali Имат естествено Сип и Зип ( не им знам новите наименования), за малката са класически балет и модерен балет, а за другата част от класа инструмент и хор, като тези часове се провеждат след приключване на редовните учебни занаятия. Но иначе нямат допълнителни часове по български и математика, като в повечето училища., нито пък им дават домашни за събота и неделя или за ваканциите.
Виж целия пост
# 519
Да, във втори клас учебниците се ползват и на края на учебната година се връщат, защото вътре не се пише, както в първи клас. Внимавайте с подвързването. Миналата година мама на второкласник се оплака, че е платила учебниците, защото ги е подвързал с фолио. Може би нещо цветно, което се лепи върху корицата и не може да се маха.
Виж целия пост
# 520
Тъкмо и аз се чудех как да ги опаковам, купила бях фолио като миналата година ..., дано са по-стандартни да купя прозрачни подвързии да се ориентира по корицата като ги търси
Виж целия пост
# 521
И ние ще сме само втора смяна. Ще започват в 12,40 и ще приключват в 16,30ч. РС ще е в края на месеца. За сега само тетрадки с тесни и широки редове и големи квадратчета (5+2). Учебниците ще ги дават на 18-ти. По 5 часа на ден. Помагала - 45лв, ако не греша.
Аз пък харесвам втората смяна - детето ще се наспива, а и ще се прибира по светло. Ще има време самоподготовка. Допълнителните дейност като ЛА, танци и логопед ще се наместват според моя график, т.е ще ходи, когато мога да я водя, а за логопед ще се уговаряме седмица по седмица.
Пижамка, машинно подвързване правят в едната книжарница в търговския комплекс в Чародейка. Или е нещо подобно според учебника.
Виж целия пост
# 522
И ние ще сме само втора смяна. Ще започват в 12,40 и ще приключват в 16,30ч.


сега се замислих, че ако и при нас е така, направо не знам как ще я взимаме. Правех сметки за нормално започване на първи час -  13:30 докъм 17:40.
Виж целия пост
# 523
Днес ходих в "нашата" книжарница, да подвържат нещата машинно- чак другия четвъртък щяло да стане.
Отидох в друга и ми ги облякоха с облекла- разлика не виждам. И по- евтино излезе.
Записахме го на занималня, частна- много съм доволна, че баща му се съгласи. До нас и училището е, свекито работи там допълнително, ще се набляга на английския.
Иначе в училището ни едно, че госпожата по занималня не става, второ- ще са над 30 деца.

Ужас е тая втора смяна.
На кое казвате фолио?
Виж целия пост
# 524

На кое казвате фолио?

Ето това https://www.emag.bg/prozrachno-samozalepvashto-folio-za-podvyrzv … 262/pd/DJ4YX2BBM/ залепва плътно за цялата корица, става като облепена с найлон
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия