НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

  • 77 716
  • 738
# 720
Тета, благодаря, вероятно е от това. Имам и малко левкоцити в седимента.

Assos, теорията ти ми харесва. Затова гледам да пия и пробиотик поне от време на време.
Виж целия пост
# 721
До 5-6 левкоцита е нормално...Масово/масов растеж ако пише вече, е индикация за възпаление.
Виж целия пост
# 722
Момичета как точно печете тиквата(цигулка) с кокосово масло и/или маскарпоне?  Thinking
Виж целия пост
# 723
Пека я с малко вода и после смесвам с каквото реша.
Виж целия пост
# 724
Аз пека тиквата на парчета и само с вода. После си я затоплям с масло или кокосово и комбинирам със заквасена сметана, или маскарпоне....по желание. А за ММ после я поливам с мед и затоплям. По неговия вкус е ок- топла и сладка, но и той прибягва до комбинация със заквасена сметана и маскарпоне
Виж целия пост
# 725
Написаното от Асос ми звучи много правдоподобно и намирам сериозна доза логика. Благодаря!!!
Виж целия пост
# 726
Бадемовото е с малко В. Аз за кафето ползвам кокосово. За какво искаш да го ползваш? 50 мл домашно прясно мляко не е фатално. Е, ако е литър вече не е ок:)
Соевото не е подходящо за нас.
какво кокосово ползваш, днес гледах едно такова в Била, но пишеше, че е с ориз и се зачудих... иначе мляко обичам с кафето и също  за някакви закуски да разнообразявам - с чиа, ленено семе, овесени трици, чак до литър не отивам, но едно 200-300гр. може и да опердаша за един ден
Виж целия пост
# 727
Alpro?   Като им видиш състава и ...бегаш по другите редове. В консерви са,  виждала съм в Метро и био магазините.
Виж целия пост
# 728
Благодаря, момичета!  Hug
Виж целия пост
# 729
Момичета, от къде се снабдявате с качествено пилешко месо ?
Това в "Кауфланд", "Била", "Фантастико" и пр.  е бъкано с хормони и при един подобен режим,когато употребата му е честа,натрупването на тези вещества в организма е много вредна.
Виж целия пост
# 730
Кактус, ние повече свинско потребляваме:) Кайма от месо, пръжки, бекон. Пиле, ако не е домашно избягвам. Скърца ми и ми е гадно. Дюк опитай накакъв вариант е. И бутчета да е с кожичка, ако е филе добавяй сметана, сирена или масло, да не е сухо.
Бур, аз си нося пълен куфар кокосово масло и мляко от Тайланд, в България не съм купувала и не мога да препоръчам.
Триците и чиата накисвам от вечерта, сутринта добавям 5-6 л кокосово мляко, шепа ягоди или малини или боровкинки и става чудно:)
Виж целия пост
# 731
А свинско и телешко от месарниците ли ? За свинското се говори,че когато са гледани за масова употреба, са хранени с какво ли не е имат токсини... Дано да не е така,но не съм привърженик на месото и нямам идея за проверени и сигурни снабдители.

Бур, кокосова масло в бг съм виждала в аптеки и био магазини : )
Виж целия пост
# 732
Имам малко чия, ще я накисна, но в какво?
Свинско и пилешко купувам от производител, уж е качествено месото Rolling Eyes
Виж целия пост
# 733
Аз купувам пиле Дюк.
Но с какво са хранени животните е божа работа.
Имам и пълен фризер с телешко.
Взехме го от познати, уж е ок.
Кокосово масло взимам от веригите и от Алтеа органикс.
Виж целия пост
# 734
Кактус, много пъти се е коментирало в тази тема, че хормоните в пилешкото са градски легенди. И няма как да е другояче, като се има предвид стойността на хормоните, което би направила цената на месото нетентабилна. Бройлерите така или иначе достигат до пълен размер за 35-40 дни.
Друг е въпросът, че смесото им е безвкусно и бедно на полезни вещества.

Надявам се темата да продължи да се основава на науката и да се избягват конспиративни теории за хормони, паразити и фази на луната, въпреки липсата на ключови фигури в нея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия